Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Agenda

  Het hele jaar organiseert Near East Ministry allerlei activiteiten. Wil je een toerustingsactiviteit bijwonen of naar één van onze sprekers komen luisteren? In onze activiteitenagenda vind je een volledig overzicht.

  *
  Evenementen
  Spreekbeurt
  Cursusweken

  Gebeds- en ontmoetingsreis Jordanië

  • *

  Reis met Near East Ministry naar Jordanië, om te bidden voor de landen van de Koninklijke Heerbaan, genoemd in Jesaja 19. We bezoeken veel bijbelse plaatsen en horen van onze reisleider over de geschiedenissen die zich daar hebben afgespeeld. Op een van de plaatsen hebben we uitzicht op Israël en bidden we voor dit land. We zegenen onze broers en zussen in Jordanië en ontmoeten diverse veldwerkers en hun projecten. 

   

  Programma 10-19 mei

  Deze 10-daagse reis richt zich met name op het volgende:

  1. Voorbede voor landen langs de King’s Highway (Jesaja 19); op een van de dagen rijden wij zelfs op de King’s Highway, een verbindingsweg van Amman naar het zuidelijke deel van Jordanië;
  2. Bezoeken van bijbelse plaatsen en plaatsen met een rijke historische christelijke achtergrond. Op het (voorlopige) programma staan de opgravingen bij bijbelse plaatsen Sodom en Gomorra, de berg Nebo, Bethanië over de Jordaan waar Johannes doopte, Penuel, Mahanaim en Gedara; daarnaast bezoeken wij Madaba, een plaats waar veel christenen wonen en Rihab met sporen van wellicht de oudste ondergrondse kerk (eerste eeuw);
  3. Achtergrondinformatie over de geschiedenis van Jordanië en het belang nu; we hopen onder andere de Citadel in Amman te bezoeken;
  4. Ontmoeting met werkers bij diverse christelijke organisaties in dit land.
  5. Als extra bezoeken we deze reis Petra, en krijgen een rondleiding met een gids door deze bijzondere historische stad dat op de Werelderfgoedlijst vermeld staat. 

   

  Jordanië

  Een bijbels land met een bevolking van 11 miljoen inwoners, zo’n 800.000 geregistreerde vluchtelingen en daarnaast vermoedelijk eenzelfde aantal niet geregistreerde. Een werkloosheidspercentage van boven de 20%. Te midden van alle spanningen, een belangrijk land in de regio.

   

  Aanmelden

  Helaas is aanmelden niet meer mogelijk. Heb je belangstelling in een reis naar Israël of Jordanië? Laat het ons dan weten, mogelijk kan je dan volgend jaar mee! 

   

   

  Photo by Robert Bye on Unsplash

  Gegevens

  Datum:
  Wo 10-05-2023
  Datum t/m:
  2023-05-19 00:00:00
  Tijd:
  Organisator:
  Near East Ministry
  Telefoon:
  Website:

  Locatie

  Telefoon: