Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Agenda

  Het hele jaar organiseert Near East Ministry allerlei activiteiten. Wil je een toerustingsactiviteit bijwonen of naar één van onze sprekers komen luisteren? In onze activiteitenagenda vind je een volledig overzicht.

  *
  Evenementen
  Spreekbeurt
  Cursusweken

  Leesgroep

  • *

   

  Dinsdag 4 april

  Iedere maand is er de leesgroep onder leiding van Dick Jaspers Focks. Je bent van harte welkom om deel te nemen! Elke eerste dinsdag van de maand lezen we van 10:30 tot 12:30 uur in de Menorah op het NEM-terrein bij Voorthuizen. Er wordt gezorgd voor koffie of thee. Voor de onkosten wordt een gift verwacht.

  Zo’n vijftien deelnemers van de leesgroep ontmoeten elkaar maandelijks in Voorthuizen om een boekhoofdstuk te bespreken. Vaak hebben de boeken een raakvlak met het Midden-Oosten en worden thema’s behandeld zoals de plaats van de Arabieren in de Bijbel, vergeving, joodse godsdienstfilosofie en het joodse gebedsleven. Wees welkom om eens langs te komen om de sfeer te proeven en te ervaren of het boek en de groep je aanspreekt. 

   

  Doe je ook mee? 

  Neem contact op met djaspersfocks@hetnet.nl of 06-2249 3295 voor meer informatie en aanmelden.

   

  Momenteel behandelen we het boek “Als U de zoon van God bent” van Julia Blum. Julia Blum (Messiaanse Jodin, professor Bijbels Hebreeuws aan de Rosen School of Hebrew en geeft les aan het Israel Institute of Biblical Studies.)

   

  Nu verzamelen zich tegen u vele heidenvolken. Zij zeggen: Laat haar ontheiligd worden, en laten onze ogen Sion aanschouwen. Zíj echter kennen de gedachten van de HEERE niet. Micha 4:11-12a HSV Kennen wij de gedachten van de HEERE wel? In Bethanië woonden Martha, Maria en hun broer Lazarus. De Heer was met Zijn leerlingen altijd bij hen welkom. Ze hadden een bijzondere band met Hem. Toen Lazarus heel ernstig ziek werd stuurden zijn zusters een bericht. De Heer zou vast snel komen om Zijn geliefde vriend te genezen. Maar Hij kwam maar niet; Lazarus stierf en zijn zusters waren diep teleurgesteld. Wat zullen de buren in Bethanië toen gedacht hebben? 

   

  Julia Blum laat zien dat de omstanders foute conclusies kunnen trekken als God niet ingrijpt bij het lijden van Zijn kinderen en dat Zijn kinderen niet begrijpen waarom de HEERE Zich voor hen verborgen lijkt te houden.

  Gegevens

  Datum:
  Di 04-04-2023
  Datum t/m:
  2023-04-04 12:30:00
  Tijd:
  10:30 - 12:30
  Organisator:
  Near East Ministry | Dick Jaspers Focks
  Telefoon:
  06-2249 3295
  Website:

  Locatie

  Near East Ministry
  Voorthuizerweg 5, Nijkerk (bij Voorthuizen)
  Telefoon: