Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Agenda

  Het hele jaar organiseert Near East Ministry allerlei activiteiten. Wil je een toerustingsactiviteit bijwonen of naar één van onze sprekers komen luisteren? In onze activiteitenagenda vind je een volledig overzicht.

  *
  Evenementen
  Spreekbeurt
  Cursusweken

  Leesgroep

  • *

   

  Dinsdag 6 juni

  Iedere maand is er de leesgroep onder leiding van Dick Jaspers Focks. Je bent van harte welkom om deel te nemen! Elke eerste dinsdag van de maand lezen we van 10:30 tot 12:30 uur in de Menorah op het NEM-terrein bij Voorthuizen. Er zijn geen kosten aan verbonden en er wordt gezorgd voor koffie, thee en wat lekkers.

  Zo’n vijftien deelnemers van de leesgroep ontmoeten elkaar maandelijks in Voorthuizen om een boekhoofdstuk te bespreken. Vaak hebben de boeken een raakvlak met het Midden-Oosten en worden thema’s behandeld zoals de plaats van de Arabieren in de Bijbel, vergeving, joodse godsdienstfilosofie en het joodse gebedsleven. Wees welkom om eens langs te komen om de sfeer te proeven en te ervaren of het boek en de groep je aanspreekt. 

   

  Doe je ook mee? 

  Neem contact op met djaspersfocks@hetnet.nl of 06-2249 3295 voor meer informatie en aanmelden.

   

   

  We gaan het seizoen 2022/2023 het boek Zittend aan de voeten van rabbi Jezus van Ann Spangler en Lois Tverberg (uitgeverij Toetssteen) bespreken:

   

  Zou je bijna tweeduizend jaar terug in de tijd kunnen reizen om samen met Zijn discipelen aan de voeten van Jezus te zitten? Hoe was de Joodse cultuur in die tijd en hoe sloten de lessen en gelijkenissen van Jezus daar bij aan? In Zittend aan de voeten van rabbi Jezus maakt u een fascinerende reis door de Joodse wereld in de tijd van Jezus die u nieuwe inzichten en inspiratie oplevert. Ann Spangler en Lois Tverberg geven een kleurrijke beschrijving van die wereld met hun feesten, gebeden en discussies tussen rabbi's. De gelijkenissen van de Heer Jezus schokten en verrasten Zijn Joodse toehoorders. De uitleg in de context van die tijd en cultuur levert rijke inzichten op. Zittend aan de voeten van rabbi Jezus verdiept de wortels van het christelijk geloof en helpt u om de rijkdom en eenheid van de Bijbel beter te begrijpen.

   

  Gegevens

  Datum:
  Datum t/m:
  2023-06-06 12:30:00
  Tijd:
  10:30 - 12:30
  Organisator:
  Near East Ministry | Dick Jaspers Focks
  Telefoon:
  06-2249 3295
  Website:

  Locatie

  Near East Ministry
  Voorthuizerweg 5, Nijkerk (bij Voorthuizen)
  Telefoon: