Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Agenda

  Het hele jaar organiseert Near East Ministry allerlei activiteiten. Wil je een evenement bijwonen of naar één van onze sprekers komen luisteren? In onze activiteitenagenda vind je een volledig overzicht.

  *
  Evenementen
  Spreekbeurt
  Cursusweken

  Leesgroep bijeenkomst

  Leesgroep bijeenkomst

  Zo’n vijftien deelnemers van de leesgroep ontmoeten elkaar iedere eerste dinsdag van de maand in Voorthuizen om een boekhoofdstuk te bespreken. Vaak hebben de boeken een raakvlak met het Midden-Oosten en worden thema’s behandeld zoals de plaats van de Arabieren in de Bijbel, vergeving, joodse godsdienstfilosofie en het joodse gebedsleven. Wees welkom om eens langs te komen om de sfeer te proeven en te ervaren of het boek en de groep je aanspreekt.

   

  Nieuw boek

  In december beginnen we het met boek Bart Gijsbertsen: Een heidense uitdaging. Leven met de God van Israël.

  De hele bijbel is door joden geschreven, maar dat komt niet altijd tot uiting in de christelijke bijbeluitleg. Een heidense uitdaging neemt de lezer mee op een zoektocht naar een Bijbelse theologie die hier wél recht aan doet. De auteur komt tot een nieuwe theologie die geen geweld teweegbrengt, maar mensen juist verbindt, hoe verschillend ze ook zijn. Met deze uitleg kantelt de betekenis van veel Bijbelteksten binnen de kerkelijke traditie. Decennialang studeren en preken leidt hier tot een geestelijk testament dat toegankelijk is voor een breed publiek, zowel binnen als buiten de kerk. De auteur daagt daarbij de lezer uit om dit spoor verder uit te diepen.

   

  Het boek is als e-book te koop, 2e hands (via bijvoorbeeld Bol.com) of te verkrijgen bij boekhandels.

   

  Let op, we houden ons natuurlijk aan het Corona protocol, dus bij binnenkomst in de Menorah geen handen schudden, 1,5 meter afstand houden, handen desinfecteren, enz.

   

  Hartelijk welkom op 1 december!

   

  Data en tijden

  Elke eerste dinsdag van de maand komt de leesgroep bij elkaar van 10.30 uur tot 12.30 uur in de Menorah-zaal op het NEM-terrein, Voorthuizerweg 5, Nijkerk. De eerstvolgende data in 2021 zijn 5 januari, 2 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei, 1 juni.

   

  Wees welkom!

  Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de leesgroep. Er zijn geen kosten aan verbonden en er wordt gezorgd voor koffie / thee met wat lekkers. Dick Jaspers Focks is contactpersoon voor dit initiatief. Vragen kun je aan hem stellen via: djaspersfocks@hetnet.nl of 06-2249 3295.

  Gegevens

  Datum:
  Di 01-12-2020
  Datum t/m:
  2020-12-01 12:30:00
  Tijd:
  10:30-12:30 uur
  Organisator:
  Telefoon:
  Website:

  Locatie

  Near East Ministry
  Voorthuizerweg 5, Nijkerk
  Telefoon: