Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Agenda

  Het hele jaar organiseert Near East Ministry allerlei activiteiten. Wil je een evenement bijwonen of naar één van onze sprekers komen luisteren? In onze activiteitenagenda vind je een volledig overzicht.

  *
  Evenementen
  Spreekbeurt
  Cursusweken

  Loofhuttenfeest

  Loofhuttenfeest
  De viering van het Loofhuttenfeest wordt weer een 'Reveilmoment'. Hoe vertaal je het thema 'Leef!' van de afgelopen Reveilweken naar de drukke praktijk van het leven van alledag? Tijdens het Loofhuttenfeest viert Israël de volkomen afhankelijkheid van de Eeuwige en dat juist op het moment dat de zegeningen van het Beloofde Land onder handbereik zijn. Zo kunnen ook wij leren dat God te vertrouwen is, dat Hij ons echt niet zal laten vallen als we radicaal voor Hem kiezen en dat we onbezorgd en vol vertrouwen achter Jezus aan mogen gaan. Wees welkom en vier het Loofhuttenfeest met ons mee! Het Loofhuttenfeest is een feest van opwekking en vernieuwing van Gods Woord. Het Soekot-feest duurt zeven dagen en je slaapt in een hut in je eigen tuin, een herinnering aan de woestijntocht van het Joodse volk en Gods bescherming. Je eet in de hut die de kinderen kunnen versieren. Het feest zit vol symboliek, met verwijzingen naar de Messias. Bijvoorbeeld dat het een ‘feest van blijdschap’ is. Het feest wordt ook wel het ‘feest van de naties’ genoemd, omdat alle volkeren welkom zijn om het Loofhuttenfeest mee te vieren. Voor de kids 'Dodi' en 'Sjosjanna' nodigen de kinderen van 3-12 jaar uit in hun loofhut: ze laten de grote mensen in de zaal en kruipen met de kids in hun eigen loofhut om feest te vieren! Feest, omdat God ons beschermt! Hóe Hij ons beschermt, leer je van het volk Israël. Want wat doen ze daar in die loofhut en wat betekent dat allemaal? Proeven aan het Bijbelse feest Near East Ministry biedt de mogelijkheid om eens te proeven aan dit Bijbelse feest en met andere christenen erover in gesprek te gaan. Door te leren van en over Israël en de Joodse wortels van ons christelijke geloof, ontdek je meer over Gods karakter. Praktische zaken Kosten voor het evenement zijn € 10 voor 12 jaar en ouder en € 5 voor kinderen tot en met 11 jaar. Wij zorgen voor een soep en een broodje. Neem contant geld mee en betaal je deelnemersbijdrage aan het begin van het evenement. Geef je op voor 15 oktober via onderstaand formulier. Programma
  • 15.30 uur: koffie/thee
  • 16.00 uur: lezing, apart kinderprogramma
  • 17.30 uur: maaltijd in de Loofhut
  • 19.00 uur: afsluiting met koffie/thee
    Het thema van de Reveilweken 2019 was 'Leef!'. We werden opgeroepen om te breken met de tijdgeest, ons om te keren en in geloof en vol vertrouwen achter onze Heer Jezus aan te gaan. Om aan deze oproep gehoor te blijven geven organiseert Near East Ministry naast de Reveilweken zogenaamde 'Reveilmomenten' waaronder het Loofhuttenfeest.

  Gegevens

  Datum:
  Za 19-10-2019
  Datum t/m:
  2019-10-19 19:00:00
  Tijd:
  Organisator:
  Telefoon:
  Website:

  Locatie

  Telefoon: