Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Agenda

  Het hele jaar organiseert Near East Ministry allerlei activiteiten. Wil je een evenement bijwonen of naar één van onze sprekers komen luisteren? In onze activiteitenagenda vind je een volledig overzicht.

  *
  Evenementen
  Spreekbeurt
  Cursusweken

  Voorbereidingscursus Midden-Oosten

  Leslokaal

  Word je uitgezonden naar het Midden-Oosten, dan is het ontzettend belangrijk goed voorbereid te zijn. Je gaat wonen en leven in een andere cultuur en je leeft te midden van volken met andere religies. Drie keer per jaar organiseert Near East Ministry een Voorbereidingscursus Midden-Oosten (VMO). De eerstvolgende cursus is D.V. 2 en 3 juli van 9.00-17.00 uur en op 11 september 2020 van 9.00-21.00 uur.

   

  Drie dagen

  De VMO vindt plaats op donderdag 2 en vrijdag 3 juli overdag. Op 11 september is er een terugkomdag, met aansluitend een sabbatsmaaltijd en de Reveilavond. De cursus vindt plaats op ons terrein in Voorthuizen. Vanwege de coronacrisis vinden er geen overnachtingen plaats en worden er op 2 en 3 juli geen maaltijden aangeboden. Deelnemers nemen hun eigen lunchpakket mee.

   

  Programma

   

  Op donderdag 2 juli vindt eerst een kennismaking plaats. We nemen je mee in de visie van Near East Ministry via bijbelstudies over de volgende onderwerpen: 

   

  • De plaats van Israël en de Arabische volken in Gods Heilsplan
  • Jesaja 19, het visioen dat de basis vormt van het werk van de NEM

   

  Op vrijdag 3 juli staan de volgende onderwerpen op het programma:

   

  • Basisles islam en omgang met moslims
  • Geschiedenis Midden-Oosten
  • Cultuurtraining
  • Geestelijke en mentale voorbereiding
  • Dienstbaar zijn, overgave aan God, vertrouwen op de Here Jezus.

   

  Het programma voor 11 september wordt nog vastgesteld. We eindigen de cursusdag met een sjabbatsmaaltijd en nemen vervolgens deel aan de Reveilavond.

   

  Meedoen?

  Voor mensen die als Baanbreker of Connecter uitgezonden worden door Near East Ministry is de gehele cursus verplicht. Ook mensen die niet uitgezonden worden door Near East Ministry, maar wel graag de cursus willen volgen, of 1 of 2 dagen willen volgen, kunnen meedoen. Neem hiervoor contact op met Jedidja: baanbrekers@neareastministry.nl.

  Photo by NeONBRAND on Unsplash

   

  Gegevens

  Datum:
  Do 02-07-2020
  Datum t/m:
  2020-07-04 17:00:00
  Tijd:
  Organisator:
  Telefoon:
  Website:

  Locatie

  Near East Ministry
  Voorthuizerweg 5, Nijkerk
  Telefoon: