Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Leesgroep

  *

  Zo’n dertig deelnemers van de leesgroep ontmoeten elkaar maandelijks in Voorthuizen om een boekhoofdstuk te bespreken. Vaak hebben de boeken een raakvlak met het Midden-Oosten en worden thema’s behandeld zoals de plaats van de Arabieren in de Bijbel, vergeving, joodse godsdienstfilosofie en het joodse gebedsleven. Wees welkom om eens langs te komen om de sfeer te proeven en te ervaren of het boek en de groep je aanspreken.

  Je bent van harte welkom om deel te nemen! Elke eerste dinsdag van de maand lezen we van 10:30 tot 12:30 uur in de Menorah (of in Groot Dennenlust, bij koud weer) op het NEM-terrein bij Voorthuizen. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en wat lekkers. De toegang is vrij, voor de onkosten zou het fijn zijn als je kan bijdragen met een gift. 

   

  Doe je ook mee?

  Dick Jaspers Focks is contactpersoon en aanspreekpunt van de leesgroep. Voor meer info of aanmelden kan je contact met hem opnemen via: djaspersfocks@hetnet.nl of 06-2249 3295.

    

  'Jezus volgen in het Heilige land' van Lourens Geuze

  Op 6 februari 2024 begonnen we met een nieuw boek: 'Jezus volgen in het Heilige land' van Lourens Geuze. Lourens zelf leidde het boek in en beantwoordde vragen van deelnemers. Per keer bespreken we een hoofstuk.

   

  Over de auteur

  Op negentienjarige leeftijd reisde Lourens Geuze af naar Israël om daar bijna tien jaar te wonen en werken. Hij diende onder Messias belijdende Joden in Haifa, moslimjongeren in de Palestijnse gebieden en Arabische christenen in Nazareth. In deze jaren kreeg hij een unieke inkijk in drie religieuze groeperingen in het Heilige Land en kwam hij navolgers van Jezus tegen in elke groep.

   

  In ‘Jezus volgen in het Heilige Land’ deelt Geuze zijn ervaringen uit die tijd en neemt hij de lezer mee in zijn zoektocht naar antwoorden op diepe geloofsvragen die leven in het Midden-Oosten. Daarbij komt hij tot nieuwe inzichten en verrassende ontdekkingen over roeping, identiteit, onze naaste en de basis van ons geloof. Ze bieden een nieuw perspectief voor eenieder die buiten de grenzen van zijn eigen bubbel wil kijken en meegenomen wil worden in het verhaal van God met deze wereld. 

   

  Nieuwe leden welkom!

  Had je altijd al wel eens het idee om mee te lezen, voel je welkom om aan te haken.