Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Leesgroep

  Leesgroep 1

  Zo’n vijftien deelnemers van de leesgroep ontmoeten elkaar maandelijks in Voorthuizen om een boekhoofdstuk te bespreken. Vaak hebben de boeken een raakvlak met het Midden-Oosten en worden thema’s behandeld zoals de plaats van de Arabieren in de Bijbel, vergeving, joodse godsdienstfilosofie en het joodse gebedsleven. Wees welkom om eens langs te komen om de sfeer te proeven en te ervaren of het boek en de groep je aanspreekt.

   

  Iedere maand is er de leesgroep onder leiding van Dick Jaspers Focks. Je bent van harte welkom om deel te nemen! Elke eerste dinsdag van de maand lezen we van 10:30 tot 12:30 uur in de Menorah op het NEM-terrein bij Voorthuizen. Er zijn geen kosten aan verbonden en er wordt gezorgd voor koffie, thee en wat lekkers.

   

  Doe je ook mee?

  Neem contact op met djaspersfocks@hetnet.nl of 06-2249 3295 voor meer informatie en aanmelden.

   

  In Juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten, na de zomer starten we weer met een nieuw boek.

   

  Wat lezen we nu?

  We lezen nu het boek van Mark Kinzer: Israël in het hart ven de kerk.

  • Op dinsdag 5 april, hoofdstukken 2 en 3
  • Op dinsdag 3 mei, hoofdstukken 4 en 5
  • Op dinsdag 7 juni, hoofdstukken 6 en 7


  Mark Kinzer (1952) kwam op negentienjarige leeftijd tot geloof in Jezus. Hij heeft zijn geloof nooit als een breuk met zijn Jood-zijn ervaren, jarenlang bleef hij de plaatselijke synagoge bezoeken. In 1993 stichtte hij de messiaans-joodse gemeente Zera Avraham in Ann Arbor, Michigan. Tot zijn emeritaat in 2018 diende hij daar als rabbi. Mark Kinzer is nauw betrokken bij een fors aantal belangrijke messiaans-joodse initiatieven. Hij wordt door velen gezien als de belangrijkste theoloog in de messiaans-joodse beweging van dit moment. Sinds 2005 schreef hij vier spraakmakende boeken. Zijn theologie trekt intussen steeds meer de aandacht van christelijke theologen. De onverbrekelijke band van Jezus met Israël is een van zijn hoofdthema’s.

   

   

  Nieuwe leden welkom!