Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Leesgroep

  Zo’n vijftien deelnemers van de leesgroep ontmoeten elkaar maandelijks in Voorthuizen om een boekhoofdstuk te bespreken. Vaak hebben de boeken een raakvlak met het Midden-Oosten en worden thema’s behandeld zoals de plaats van de Arabieren in de Bijbel, vergeving, joodse godsdienstfilosofie en het joodse gebedsleven. Wees welkom om eens langs te komen om de sfeer te proeven en te ervaren of het boek en de groep je aanspreekt.

  Leesgroep 1

  Momenteel wordt op de leesgroep het boek De christen en de Farizeeër behandeld. Wat begint als Rabbi David Rosens verdediging van zijn traditie tegen de denigrerende opvatting van het woord 'Farizeeër' door predikant R.T. Kendall, groeit uit tot een fascinerende en unieke correspondentie waarin beide mannen openlijk discussiëren over de kernpunten van hun geloof. Ze verkennen de gezamenlijke grond die beide religies delen en ontdekken de fundamentele verschillen die hen van elkaar doen scheiden.

   

  Dit baanbrekende boek bevat een eerlijke briefwisseling tussen twee toonaangevende religieuze leiders - een evangelicale predikant en een orthodoxe rabbi. Met kracht proberen de hooggewaardeerde theologen hun overtuigingen te verdedigen, terwijl zij zich laten uitdagen door beweringen van de ander. Naarmate de discussie vordert, groeit het wederzijds respect, maar onvermijdelijk wordt hun vriendschap sterk op de proef gesteld als zij stuiten op de schijnbaar onoverbrugbare verschillen.

   

   

  Een waardig en inspirerend boek waarin de moeilijke vragen niet worden vermeden en dat meer inzicht geeft in hoe binnen de beide religies gedacht wordt over o.a. de Torah, geloven, de Messias, het land Israël, de toekomst en bovenal: de weg naar God. Een boek dat zorgt voor meer begrip en hoop biedt voor de toekomst.

   

  Data en tijden

  Elke eerste dinsdag van de maand komt de leesgroep bij elkaar van 10.30 uur tot 12.30 uur in de bibliotheek van Groot Dennenlust op het NEM-terrein, Voorthuizerweg 5, Nijkerk. De data in 2020 zijn 7 januari, 4 februari, 3 maart, 7 juli, 1 september, 6 oktober, 3 november en 1 december.

   

  Wees welkom!

  Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de leesgroep. Er zijn geen kosten aan verbonden en er wordt gezorgd voor koffie / thee met wat lekkers. Dick Jaspers Focks is contactpersoon voor dit initiatief. Vragen kun je aan hem stellen via: leesgroep@neareastministry.nl of 06-2249 3295.