Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Regiogroepen

  Near East Ministry werkt al meer dan 50 jaar in het Midden-Oosten. Als NEM zijn we verbonden met vele lokale organisaties waar we onze mensen aan mogen uitlenen, bijvoorbeeld op het gebied van de thuiszorg (overlevenden van de Holocaust), ouderenzorg, onderwijs, verpleging, gehandicaptenwerk, vluchtelingenwerk, gaarkeuken, etc. Het gebed is voor hen van essentieel belang, ze ervaren dan ook heel veel steun vanuit Regiogroepen.

  *

  Wat doet een Regiogebedsgroep?

  De Regiogebedsgroep komt maandelijks bij elkaar voor lofprijzing, Bijbelstudie en gebed. In de meeste gevallen is een Regiogroep gekoppeld aan een veldwerker, zodat er directe contacten zijn tussen de groepen en de mensen die uitgezonden zijn. Op deze manier kan men betrokken zijn op elkaar en kunnen de gebeden ook heel concreet worden.

   

  De Regiogroepen helpen de NEM met PR in hun regio. Er kunnen bijvoorbeeld groepen worden ingeschakeld op landelijke dagen / gebedsdagen met standwerk. Ook kunnen zij het NEM-werk onder de aandacht brengen in hun eigen gemeenten.

   

  Wat biedt de NEM de Regiogebedsgroepen aan?

  Iedere maand krijgt de groep een uitgewerkte Bijbelstudie en een gebedsbrief met een bemoediging van de coördinator met actuele informatie over het NEM-werk in Nederland, België en het Midden-Oosten. Verder zijn er regelmatig activiteiten op het NEM-centrum, zoals de viering van een Bijbels (Joods) feest, toerustings- of inspiratiedagen waarvoor de groepen worden uitgenodigd. Het doel van deze activiteiten is o.a. om elkaar te bemoedigen en te motiveren om te bidden voor de vrede van Jeruzalem. Tevens worden de groepen jaarlijks bezocht door de directeur of coördinator.

   

  Bij wie kan ik terecht voor meer informatie?

  Heeft u belangstelling voor een Regiogebedsgroep bij u in de buurt of wilt u zelf met een Regiogebedsgroep starten? Neem dan contact op met Jedidja (coördinator): secretariaat@neareastministry.nl 

  *

  Waar vind ik een NEM-regiogroep?

  Op dit moment zijn er regiogroepen in onderstaande plaatsen. Maar, bidders zijn altijd welkom en je kunt je op elk moment aansluiten bij een groep. Heb je belangstelling voor een Regiogroep in de buurt? Neem contact met ons op via secretariaat@neareastministry.nl of 0342-471318.

   

  Alblasserdam

  Almere

  Alphen a/d Rijn

  Den Helder

  Emmeloord

  Gorinchem

  Harderwijk

  Hoofddorp

  Kampen

  Lelystad

  Maasland

  Randwijk

  Roosendaal

  Schelluinen

  Sneek

  Zoetermeer

   

  Zelf een NEM-Regiogebedsgroep starten?

  Misschien wil je zelf een groep starten omdat je mensen in je omgeving kent die betrokken zijn bij het werk van de NEM of een hart hebben voor gebed, Israël of het Midden-Oosten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via secretariaat@neareastministry.nl of 0341-471318. We helpen je graag verder!