Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Reizen

  Jaarlijks organiseert Near East Ministry een of meerdere gebeds- en ontmoetingsreizen naar het Midden-Oosten. Het doel van deze reizen is het ontmoeten van onze veldwerkers, het bemoedigen van gelovigen in het Midden-Oosten en te bidden voor deze regio. Gelovigen in het Midden-Oosten worden vaak enorm versterkt door de komst van christenen in het Westen. Ze ervaren dat ze er niet alleen voor staan. Ga je mee?

  *

  Bidden in Jordanië, het land langs de Koninklijke Heerbaan uit Jesaja 19, waar veel bijbelse geschiedenissen hebben afgespeeld. Een land met een belangrijke invloed in de regio in onze tijd.  Van 19 t/m 26 april hopen we naar dit land te reizen om te bidden, onze mede broers en zussen te ontmoeten en om bijbelse plekken op te zoeken. Ga je mee?

   

  24 februari 2022: deze reis is vol, aanmelding niet meer mogelijk.

   

  Programma

  Deze 8-daagse reis richt zich met name op het volgende:

  1. Voorbede voor landen langs de King’s Highway (Jesaja 19); op een van de dagen rijden wij zelfs op de King’s Highway, een verbindingsweg van Amman naar het zuidelijke deel van Jordanië;
  2. Bezoeken van bijbelse plaatsen en plaatsen met een rijke historische christelijke achtergrond. Op het (voorlopige) programma staan de opgravingen bij bijbelse plaatsen Sodom en Gomorra, de berg Nebo, Bethanië over de Jordaan waar Johannes doopte, Penuel, Mahanaim en Gedara; daarnaast bezoeken wij Madaba een plaats waar veel christenen wonen en Rihab met sporen van wellicht de oudste ondergrondse kerk (eerste eeuw);
  3. Achtergrondinformatie over de geschiedenis van Jordanië en het belang nu; we hopen onder andere de Citadel in Amman te bezoeken;
  4. Ontmoeting met werkers bij diverse christelijke organisaties in dit land.
  5. Als extra bezoeken we deze reis Petra, en krijgen een rondleiding met een gids door deze bijzondere historische stad dat op de Werelderfgoedlijst vermeld staat. 

   

  Jordanië

  Een bijbels land met een bevolking van 11 miljoen inwoners, zo’n 800.000 geregistreerde vluchtelingen en daarnaast vermoedelijk eenzelfde aantal niet geregistreerde. Een werkloosheidspercentage van boven de 20%. Te midden van alle spanningen, een belangrijk land in de regio.

   

  Aanmelden

  Deze reis is vol! Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden. Heb je interesse in een gebedsreis naar Jordanië, Egypte of Israël? Laat dit dan weten aan Jedidja via secretariaat@neareastministry.nl

   

  Kostenplaatje 

  De kosten zijn 1450 Euro p.p. Dit is inclusief het volgende:

  • Rechtstreekse vluchten inclusief 20 kg ruimbagage
  • Overnachting inclusief ontbijt en diner
  • Reisleiders vanuit de NEM
  • Lokale gids 
  • Busje en chauffeur
  • Bezoek aan Petra inclusief de toegangsprijs van ruim 60 Euro p.p.
  • Kosten voor visum

   

  De reissom is exclusief:

  • Lunches (€ 10 per dag)
  • Fooien (€ 4 per dag)
  • Kosten voor eventuele COVID-19 testen
  • Eigen uitgaven en entrees

   

  Lees een reiservaring van Marlies, die mee ging met een eerdere gebeds- en bemoedigingsreis.

   

  *

  Gebeds- en ontmoetingsreis Egypte 

  Egypte, het land van de Pyramides en de farao’s, maar ook het land waar christenen vervolgd worden om hun geloof. Wil jij dit land bezoeken om je broers en zussen te bemoedigen?* 

   

  Wat gaan we doen?

  We ontmoeten ons team van veldwerkers en lokale christenen. Daarnaast zetten we ons in op een aantal lokale projecten, waarin we bijvoorbeeld activiteiten doen met kinderen en ouderen. We bezoeken kerkdiensten waarin we samen met lokale mensen de Here God mogen prijzen. Daarnaast bezoeken we natuurlijk de Pyramides en krijgen we onder leiding van een gids een rondleiding door de oude Koptische wijk van Caïro. Ook een gebedswandeling en een zeiltochtje over de Nijl behoren tot het programma.

   

  Wat is de meerwaarde van een gebeds- en ontmoetingsreis naar Egypte?

  Tijdens deze reis ontmoet je lokale christenen en hoor je hun persoonlijke verhalen. Je hoort hoe het is om als christen in deze cultuur te leven. Na deze reis zal je gebed voor Egypte anders zijn, doordat je de mensen zelf hebt ontmoet en de plekken zelf hebt gezien. Voor deze mensen is jouw bezoek een enorme bemoediging om sterk te staan in hun geloof.

   

  Groep en leeftijd

  We hopen met een groep van 15-21 personen op reis te gaan. Voor deze reis is het belangrijk dat je gezond bent en de Engelse taal verstaat. De minimumleeftijd is 18, maximumleeftijd is 72. 

   

  Kosten

  De kosten voor de gebeds- en ontmoetingsreis naar Egypte bedragen rond de 1500 Euro. Dit is inclusief:

   

  • Retourvlucht
  • Overnachting inclusief ontbijt en diner
  • Reisleider vanuit de NEM
  • Lokale gids
  • Busje en chauffeur

   

  De reissom is exclusief:

   

  • Lunches (5-8 Euro per dag)
  • Fooien (3,50 euro per dag)
  • Eigen uitgaven en entrees

   

  Reiziger Janita: "Voor deze mensen is jouw bezoek een enorme bemoediging om sterk te staan in hun geloof." 

   

  * Vanwege de Corona-pandemie is het onduidelijk wanneer we weer een gebeds- en ontmoetingsreis naar Egypte organiseren. Heb je belangstelling? Geef dat dan aan door een mailtje te sturen naar secretariaat@neareastministry.nl. Je wordt dan op de hoogte gesteld als we weer reizen organiseren.