Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Baanbrekers (korte termijn)

  Als Baanbreker dien je om de liefde van Jezus handen en voeten te geven in een periode van 2-12 maanden in Israël of 3-12 maanden in Egypte of Jordanië. Je bent de extra hulp op een werkplek, waardoor er veel ruimte is om de liefde van de Here Jezus door te geven door zorg en aandacht te geven aan mensen die aan de onderkant van de samenleving staan. Je dient onvoorwaardelijk in Israël, Egypte of Jordanië en hebt hart voor mensen. Je steekt graag de handen uit de mouwen. Lees meer over het Baanbrekers-project van Near East Ministry.

  *

  Wat doe je als Baanbreker?

  Je woont in Israël, de Palestijnse Gebieden, Jordanië of in Egypte. Je werkt vijf dagen in de week, gemiddeld zes uur per dag, bijvoorbeeld in een instelling. Dit kan een woonplek zijn voor mensen met een beperking, een dagbesteding, een ziekenhuis, een bejaardentehuis, een school, etc. Naast werkzaamheden in de zorg of het onderwijs zijn er ook mogelijkheden om praktisch werk te doen. Voor het werk als Baanbreker hoef je geen specifieke opleiding te hebben. Wel heb je een dienende instelling en ben je flexibel.

   

  Meerwaarde uitzending Near East Ministry

  Near East Ministry heeft veldleiding in Jeruzalem die het contact met de werkplekken onderhoudt. Na het intakegesprek zoeken zij naar een geschikte werkplek. Bij aankomst in Jeruzalem vangen zij je op en brengen je naar je woon- en werkplek. Regelmatig kom je met de veldleiding en andere Baanbrekers bij elkaar voor Bijbelstudie en soms een excursie in de buurt. Mochten er zich omstandigheden voordoen waar je hulp bij nodig hebt, of wil je je hart met hen delen, dan staan ze voor je klaar. Je wordt in deze periode onderdeel van het team van de lange termijn vrijwilligers en komt eens in de maand met hen en de veldleiding bij elkaar in het NEM-huis in Jeruzalem.

   

  Word je uitgezonden naar Egypte of Jordanië? Ook daar is een team van vrijwilligers aanwezig waarmee je regelmatig samenkomt. De veldleiding is op afstand betrokken, vandaar dat we minder kosten in rekening brengen voor de begeleiding in Jordanië en Egypte.

  *

  Voorwaarden voor uitzending

  Aan uitzending zijn enkele voorwaarden verbonden.

   

  • Je bent christen en wilt uitgaan om te dienen om de liefde van Jezus te laten zien.
  • Je bent ouder dan 18 jaar (voor Egypte en Jordanië ouder dan 21 jaar).
  • Deelnemers met een leeftijd boven de 60 doen een fitheidstest.
  • Je bent beschikbaar voor 2-12 maanden voor Israël of 3-12 maanden voor Egypte of Jordanië.

   

  Daarnaast heb je:

   

  • een goede fysieke en psychische gezondheid;
  • een flexibele, dienende en sociale houding;
  • een goede beheersing van de Engelse taal;
  • goede referenties van leidinggevenden in kerk, werk en/of opleiding;
  • veel zin in deze levensveranderende uitdaging.

   

  Kosten

  • € 250 p.p. (echtparen € 350) voor de voorbereidingscursus van 3 dagen in Voorthuizen. Dit is inclusief overnachtingen, maaltijden en studiemateriaal.
  • € 100 p.p. per maand (echtparen € 150) voor begeleiding tijdens uitzending naar Israël met een maximumbedrag van € 975,- voor uitzending van 10-12 maanden. Voor mensen die naar Egypte of Jordanië gaan rekenen we € 50 p.p. per maand (€ 75,- voor echtparen). 
  • Ongeveer € 300 / € 400 voor een retourticket. 
  • Kosten voor reis- en aansprakelijkheidsverzekering.
  • Excursies en reisgeld: afhankelijk van woon- en werkplek en persoonlijke wensen.
  • Levensonderhoud en huisvesting: afhankelijk van de werkplek. Dit is maatwerk.

   

  *

  Informatieavond uitzending

  Op maandag 4 maart staat weer een informatieavond over uitzending gepland. Heb je belangstelling in uitzending, dan moedigen we je aan om naar een van deze middagen te komen. 

  Meer informatie over deze bijeenkomsten vind je in de agenda.

  Stappenplan uitzending Baanbrekers

   

  Intakegesprek

  Voorafgaand aan uitzending als Baanbreker is er een voorbereidingstraject. Als je een informatieavond hebt bijgewoond kan je een aanmeldingsformulier aanvragen. Je kan ook een oriënterend videogesprek aanvragen, waarna we je een aanmeldformulier kunnen toesturen. Nadat we deze ingevuld retour hebben ontvangen nodigen we je uit voor een intakegesprek. Na het intakegesprek bespreken we of we met elkaar verder willen. Indien ja, dan geven we jouw gegevens door aan onze veldleiding in Jeruzalem. Zij zoeken naar een geschikte werkplek. Hierbij gaan we in eerste instantie uit van de behoefte die er is in het veld. We proberen daarbij een goede match te maken met je achtergrond en opleiding. We gaan ervan uit dat je wilt dienen op de plek waar dit het meest nodig is.

   

  Voorbereidingscursus

  Drie keer per jaar organiseren we een voorbereidingscursus van 3 dagen op het NEM-centrum in Voorthuizen. Tijdens deze cursus leer je onder andere de Bijbelse achtergrond van de NEM-visie kennen, word je voorbereid op het leven in een andere cultuur en leer je andere mensen kennen die uitgezonden worden. De data voor de komende cursussen vind je in de evenementenagenda.

   

  In het kort:

   

  • uitzending voor periode van 2-12 maanden naar Israël of 3-12 maanden naar Egypte of Jordanië
  • 5-daagse werkweek van ongeveer 6 uur per dag
  • uitzending naar Israël, Egypte of Jordanië
  • begeleiding bij de voorbereiding en tijdens de uitzending
  • gemeenschappelijke Bijbelstudies
  • je leert het land en de cultuur van binnenuit kennen

   

  Interesse?

  Bezoek de informatieavond over uitzending en/of neem contact op met Jedidja via baanbrekers@neareastministry.nl of 0342-471318 (aanwezig op dinsdag en donderdag).

   

  Contactformulier uitzending Midden-Oosten

  1. *
  2. *
  3.  
  4.  

  Blogs van Baanbrekers

  • Onze eerste Egyptische ervaringen

   Timen en Corry zijn in januari 2024 naar Egypte afgereisd om daar als vrijwilligers te werken bij African Hope Learning School, een school voor Afrikaanse vluchtelingenkinderen. Ze delen in deze blog hun eerste ervaringen uit het land van de Nijl.
   6 februari 2024
  • Bjorn bij Shevet Achim

   Hallo iedereen die dit leest, ik ben Bjorn en ben sinds 1,5 maand als Baanbreker uitgezonden naar Shevet Achim in Ashdod, Israël, waar ik in totaal 2,5 maand zal blijven.
   4 oktober 2023
  • Gezien...

   Na een voorspoedige oversteek over de Jordaan ben ik op 16 juni aangekomen in Jeruzalem. Inmiddels heb ik alweer twee weken gewerkt bij Hineni, een humanitair restaurant in Jeruzalem...
   4 juli 2023
  • Het kindvriendelijke Jeruzalem

   Wil je Israël op een nieuwe manier ervaren? Neem dan een klein kindje mee. Het liefst met blond haar en een hoge schattigheidsfactor.
   6 juni 2023