Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Baanbrekers (korte termijn)

  Als Baanbreker dien je om de liefde van Jezus handen en voeten te geven in een periode van 2-12 maanden in Israël of 3-12 maanden in Egypte of Jordanië. Je bent de extra hulp op een werkplek, waardoor er veel ruimte is om de liefde van de Here Jezus door te geven door zorg en aandacht te geven aan mensen die aan de onderkant van de samenleving staan. Je dient onvoorwaardelijk in Israël, Egypte of Jordanië en hebt hart voor mensen. Je steekt graag de handen uit de mouwen. Lees meer over het Baanbrekers-project van Near East Ministry.

  *

  Wat doe je als Baanbreker?

  Je woont in Israël, de Palestijnse Gebieden, Jordanië of in Egypte. Je werkt vijf dagen in de week, gemiddeld zes uur per dag, bijvoorbeeld in een instelling. Dit kan een woonplek zijn voor mensen met een beperking, een dagbesteding, een ziekenhuis, een bejaardentehuis, een school, etc. Naast werkzaamheden in de zorg of het onderwijs zijn er ook mogelijkheden om praktisch werk te doen. Voor het werk als Baanbreker hoef je geen specifieke opleiding te hebben. Wel heb je een dienende instelling en ben je flexibel.

   

  Meerwaarde uitzending Near East Ministry

  Near East Ministry heeft veldleiding in Jeruzalem die het contact met de werkplekken onderhoudt. Na het intakegesprek zoeken zij naar een geschikte werkplek. Bij aankomst in Jeruzalem vangen zij je op en brengen je naar je woon- en werkplek. Regelmatig kom je met de veldleiding en andere Baanbrekers bij elkaar voor Bijbelstudie en soms een excursie in de buurt. Mochten er zich omstandigheden voordoen waar je hulp bij nodig hebt, of wil je je hart met hen delen, dan staan ze voor je klaar. Je wordt in deze periode onderdeel van het team van de lange termijn vrijwilligers en komt eens in de maand met hen en de veldleiding bij elkaar in het NEM-huis in Jeruzalem.

   

  Word je uitgezonden naar Egypte of Jordanië? Ook daar is een team van vrijwilligers aanwezig waarmee je regelmatig samenkomt. De veldleiding is op afstand betrokken, vandaar dat we minder kosten in rekening brengen voor de begeleiding in Jordanië en Egypte.

  *

  Voorwaarden voor uitzending

  Aan uitzending zijn enkele voorwaarden verbonden.

   

  • Je bent christen en wilt uitgaan om te dienen om de liefde van Jezus te laten zien.
  • Je bent ouder dan 18 jaar (voor Egypte en Jordanië ouder dan 21 jaar).
  • Deelnemers met een leeftijd boven de 60 doen een fitheidstest.
  • Je bent beschikbaar voor 2-12 maanden voor Israël of 3-12 maanden voor Egypte of Jordanië.

   

  Daarnaast heb je:

   

  • een goede fysieke en psychische gezondheid;
  • een flexibele, dienende en sociale houding;
  • een goede beheersing van de Engelse taal;
  • goede referenties van leidinggevenden in kerk, werk en/of opleiding;
  • veel zin in deze levensveranderende uitdaging.

   

  Kosten

  • € 295 Euro p.p. (echtparen € 395) voor de voorbereidingscursus van 3 ½ dag in Voorthuizen. Dit is inclusief overnachtingen, maaltijden en studiemateriaal.
  • € 100 p.p. per maand (echtparen € 150) voor begeleiding tijdens uitzending naar Israël met een maximumbedrag van € 975,- voor uitzending van 10-12 maanden. Voor mensen die naar Egypte of Jordanië gaan rekenen we € 50 p.p. per maand (€ 75,- voor echtparen). 
  • Ongeveer € 300 voor een retourticket. Door de Corona situatie kunnen de kosten van ticket en reis- of ziektekostenverzekering met COVID-19 dekking, wat hoger uitvallen.
  • Excursies en reisgeld: afhankelijk van woon- en werkplek en persoonlijke wensen.
  • Levensonderhoud en huisvesting: afhankelijk van de werkplek. Dit is maatwerk.

   

  *

  Informatiemiddag uitzending

  Op 20 mei staat er weer een informatiemiddag over uitzending gepland. Heb je belangstelling in uitzending, dan moedigen we je aan om naar een van deze middagen te komen. 

  Meer informatie over deze bijeenkomsten vind je in de agenda.

  Stappenplan uitzending Baanbrekers

   

  Intakegesprek

  Voorafgaand aan uitzending als Baanbreker is er een voorbereidingstraject. Als je een informatieavond hebt bijgewoond kan je een aanmeldingsformulier aanvragen. Je kan ook een oriënterend videogesprek aanvragen, waarna we je een aanmeldformulier kunnen toesturen. Nadat we deze ingevuld retour hebben ontvangen nodigen we je uit voor een intakegesprek. Na het intakegesprek bespreken we of we met elkaar verder willen. Indien ja, dan geven we jouw gegevens door aan onze veldleiding in Jeruzalem. Zij zoeken naar een geschikte werkplek. Hierbij gaan we in eerste instantie uit van de behoefte die er is in het veld. We proberen daarbij een goede match te maken met je achtergrond en opleiding. We gaan ervan uit dat je wilt dienen op de plek waar dit het meest nodig is.

   

  Voorbereidingscursus

  Drie keer per jaar organiseren we een voorbereidingscursus van 3 dagen op het NEM-centrum in Voorthuizen. Tijdens deze cursus leer je onder andere de Bijbelse achtergrond van de NEM-visie kennen, word je voorbereid op het leven in een andere cultuur en leer je andere mensen kennen die uitgezonden worden. De data voor de komende cursussen vind je in de evenementenagenda.

   

  In het kort:

   

  • uitzending voor periode van 2-12 maanden naar Israël of 3-12 maanden naar Egypte of Jordanië
  • 5-daagse werkweek van ongeveer 6 uur per dag
  • uitzending naar Israël, Egypte of Jordanië
  • begeleiding bij de voorbereiding en tijdens de uitzending
  • gemeenschappelijke Bijbelstudies
  • je leert het land en de cultuur van binnenuit kennen

   

  Interesse?

  Bezoek de informatieavond over uitzending en/of neem contact op met Jedidja via baanbrekers@neareastministry.nl of 0342-471318 (aanwezig op dinsdag en donderdag).

   

  Contactformulier uitzending Midden-Oosten

  1. *
  2. *
  3.  
  4.  

  Blogs van Baanbrekers

  • Een glimlach

   Drie maanden woon en werk ik inmiddels in dit prachtige land. Mijn werkplek is ADI Negev, een gemeenschap voor mensen met een beperking. Ik werk op de verblijfsafdeling voor volwassenen met ernstige beperkingen en kinderen met aangeboren afwijkingen. Soms een zware afdeling om te werken, maar ook een afdeling waar je veel liefde kunt geven en onverwachte situaties een glimlach tevoorschijn kunnen lokken, zoals bij het volgende verhaal.
   21 februari 2023
  • Veelkleurigheid

   Zeven uur: de gele schoolbus rijdt weg, op weg naar school. Jordaanse collega’s voor mij hoor ik Arabisch spreken. Zij geven Arabische les aan studenten. Achter mij hoor ik Koreaans spreken door Koreaanse studenten. Verder hoor ik Engels en zelf spreek ik Engels met mijn Zuid-Afrikaanse collega. Op de school hoor je nog meer talen: Nederlands, Duits, Russisch, Spaans, Portugees, etc.
   24 januari 2023
  • Stap in geloof

   28 september 2022 was het zover: Wim en Els stappen in het vliegtuig op weg naar Israël, om een kleine drie maanden te dienen bij Jemima, in de Palestijnse gebieden. Ze vertellen: “Samen hadden we al lange tijd het verlangen om vrijwilligerswerk te doen, om op eenvoudige wijze dienstbaar te zijn in het Midden-Oosten. Na onze aanmelding werd de vraag om te dienen bij Jemima aan ons voorgelegd en allebei kregen we de rust om dit te gaan doen.”
   14 december 2022
  • Jordanie: een (goede) indruk

   Hoe goed leer je een land kennen in 9 weken? Moeilijk om iets te zeggen dat algemeen geldt. Die beperking hebben we allemaal, tenzij je er jaren woont en de taal spreekt en vooral met mensen in het land contact onderhouden hebt. Hierbij een indruk, die hopelijk uitnodigt om er ook eens te gaan kijken.
   16 november 2022