Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Connect (lange termijn)

  Connect: dienen in Israël, Egypte of Jordanië. Door een langere tijd (langer dan één jaar) dienend en biddend aanwezig te zijn bouw je relaties op. Je verdiept je goed in de andere cultuur, waardoor je de ander beter gaat begrijpen en je naast hen kunt staan. Zo wordt de liefde van God voor hen zichtbaar. Je connect met de ander.

  *

  Brugfunctie tussen Joden en Arabieren

  Als Nederlandse vrijwilliger heb je het voorrecht om in Israël te kunnen reizen aan zowel de Joodse als aan de Arabische zijde. Vele Joden kunnen niet in Arabische gebieden komen en vice versa. Als NEM willen we graag als een brug functioneren tussen beide bevolkingsgroepen. Dit doen we door aan beide kanten te werken en relaties op te bouwen met beide bevolkingsgroepen. We spreken positief over de ander en dienen aan beide kanten, gedreven door de liefde van Jezus.

  Lourens: “Ik heb persoonlijk ervaren hoe waardevol het is om met mensen op te trekken door alle seizoenen van het leven heen. Om zowel in de mooie als verdrietige momenten de liefde van Jezus met hen te kunnen delen.”

  NEM-visie - Jesaja 19

  Word je uitgezonden naar het Midden-Oosten, dan ga je uit met de visie van Jesaja 19. Ook in Egypte of Jordanië ga je uit met deze visie en ben je dienend aanwezig om de liefde van Jezus te laten zien. Tijdens de voorbereidingscursus in Voorthuizen word je hierin meegenomen. Lees meer over de NEM-visie.

   

  NEM-team

  Als Connecter word je onderdeel van het NEM-team in Nederland, Israël, Egypte en Jordanië. In het land waar je woont kom je regelmatig (minstens één keer per maand) samen. Eén keer per twee jaar ontmoeten alle vrijwilligers en kantoormedewerkers elkaar tijdens de veldwerkersconferentie. Ben je op verlof, dan kom je op kantoor in Voorthuizen voor contact met het NEM-team en voor debriefing.

   

  Informatieavond uitzending

  Heb je belangstelling voor Connect, dan nodigen we je uit voor de informatieavond over uitzending. Deze avond is geheel vrijblijvend. Tijdens deze avond vindt een eerste kennismaking plaats en hoor je alle ins en outs over uitzending via Near East Ministry. 

   

  In verband met de maatregelen rondom COVID-19 staat er voor de komende maanden geen informatieavond gepland. De data van alle informatieavonden vind je in de evenementenagenda.

   

  Heb je interesse in uitzending voor lange termijn, neem dan contact op met Alice via connect@neareastministry.nl.

   

  Intakegesprek

  Als je besluit je aan te melden voor uitzending dan sturen we je een aanmeldformulier toe. Als we deze ingevuld retour hebben ontvangen nodigen we je uit voor een intakegesprek. In geval van uitzending volgt er een uitgebreide voorbereiding.

  *

  Voorbereiding

  Als Connecter word je uitgezonden vanuit je kerk/gemeente. Near East Ministry faciliteert de uitzending. Wij geven begeleiding bij het opzetten van een thuisfrontcommissie, persoonlijke begeleiding tijdens de voorbereiding, hulp bij het vinden van een geschikte taalschool, opleiding, werkplek, etc.

   

  Voorbereidingscursus

  Drie keer per jaar organiseren we een Voorbereidingscursus Midden-Oosten (VMO) van 2,5 dag op het NEM-centrum in Voorthuizen. Tijdens deze cursus leer je onder andere de Bijbelse achtergrond van de NEM-visie kennen, word je voorbereid op het leven in een andere cultuur en leer je andere mensen kennen die uitgezonden worden. De data voor de komende cursussen vind je in de evenementenagenda. Naast deze korte cursus kijken we met jou samen wat er nog meer aan voorbereiding voor uitzending nodig is.

   

  Taalstudie

  Als Connecter is het belangrijk dat je de lokale taal (Hebreeuws en/of Arabisch) goed leert kennen. Daarom vindt er altijd een periode van taalstudie plaats voorafgaand en/of aan het begin van de uitzending.

   

  Financiën

  Als Connecter ben je als vrijwilliger dienstbaar. Je hebt geen betaalde baan. Samen met je thuisfrontcommissie bouw je aan een achterban/vriendenkring die jou financieel wil ondersteunen. De NEM ondersteunt dit proces.

   

  Voorwaarden

  Voor uitzending als Connecter gelden enkele voorwaarden:

   

  • Je staat achter de missie en doelstelling van Near East Ministry.
  • Je bent christen en wilt uitgaan om te dienen, om de liefde van Jezus te laten zien.
  • Je bent tussen de 21 en 65 jaar.
  • Je bent beschikbaar voor minimaal één jaar.
  • Je bent actief lid van een kerk of gemeente.
  • Je hebt een duidelijke roeping van de Heer en je kunt daar ook verantwoording over afleggen naar de gemeente en de NEM.
  • Je hebt een goede fysieke en psychische gezondheid (voor uitzending vindt een psychologisch assessment plaats).
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal.
  • Je hebt een flexibele, dienende en sociale houding.
  • Je hebt goede referenties van leidinggevenden in kerk, werk en/of opleiding.

   

  In het kort:

  • Je ervaart roeping om uitgezonden te worden naar het Midden-Oosten.
  • Je gaat uit om te dienen om de liefde van Jezus uit te dragen.
  • Uitzending voor periode van langer dan één jaar.
  • Uitzending naar Israël, Egypte of Jordanië.
  • Begeleiding bij de voorbereiding en tijdens de uitzending.
  • Maandelijkse bijeenkomsten met NEM-team ter plaatse.

   

  Interesse?

  Bezoek de informatieavond over uitzending en/of neem contact op met Alice via connect@neareastministry.nl of 0342-471318.

  Blogs

  • Nieuw in ons Midden-Oosten-team: Nathanael stelt zich voor

   Ik ben Nathanael* (29), geboren in Wichita / Kansas (VS) en ik kom uit een gelovig gezin. Toen ik 15 jaar oud was heb ik mijn leven aan Jezus gegeven en kreeg ik belangstelling voor zending. Daarna heb ik enkele missionaire reizen kunnen maken naar J...
   25 january 2021
  • Met 30 verschillende nationaliteiten 10 weken samen werken, wonen en leven

   De uitzending van Peter & Gerdien naar Israël op 20 april ging helaas niet door vanwege de corona-crisis. Hopelijk vertrekken zij nu in juli om langere tijd te dienen bij een Israëlische en een Palestijnse instelling voor kinderen met meervoudige beperkingen. Ter voorbereiding volgden ze de ‘En Route’-cursus bij All Nations College in Engeland. Lees hoe zij deze periode ervoeren.
   26 may 2020
  • *

   Nieuwsbrief Hanneke: Stromen van regen & veel gesjouw voor het jaarlijkse uitje

   Hanneke* is een NEM-werker die al 25 jaar in Egypte woont en werkt. Ze runt daar een bejaardenhuis met 25 bedden. Twee alinea’s uit haar nieuwsbrief delen we graag. Het warme weer is op
   28 november 2019
  • *

   Marcelle Zion: “De mensen gaan echt leven voor elkaar”

   In de eerste jaren na de oprichting van de staat Israël in 1948 was er geen belangstelling voor de ervaringen van degenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa waren. Maar later kwam daar verandering in. Nu bestaat er hulp bij de verwerking van de trauma’s. Vrijwilligers, waaronder Nederlandse christenen, bieden hulp en vriendschap aan.
   14 november 2019