Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Connect (lange termijn)

  Connect: dienen in Israël, Egypte, Jordanië of Irak. Door een langere tijd (langer dan één jaar) dienend en biddend aanwezig te zijn bouw je relaties op. Je verdiept je goed in de andere cultuur, waardoor je de ander beter gaat begrijpen en je naast hen kunt staan. Zo wordt de liefde van God voor hen zichtbaar. Je connect met de ander.

  *

  Brugfunctie tussen Joden en Arabieren

  Als Nederlandse vrijwilliger heb je het voorrecht om in Israël te kunnen reizen aan zowel de Joodse als aan de Arabische zijde. Vele Joden kunnen niet in Arabische gebieden komen en vice versa. Als NEM willen we graag als een brug functioneren tussen beide bevolkingsgroepen. Dit doen we door aan beide kanten te werken en relaties op te bouwen met beide bevolkingsgroepen. We spreken positief over de ander en dienen aan beide kanten, gedreven door de liefde van Jezus.

  Lourens: “Ik heb persoonlijk ervaren hoe waardevol het is om met mensen op te trekken door alle seizoenen van het leven heen. Om zowel in de mooie als verdrietige momenten de liefde van Jezus met hen te kunnen delen.”

  NEM-visie: Jesaja 19

  Word je uitgezonden naar het Midden-Oosten, dan ga je uit met de visie van Jesaja 19. Ook in Egypte, Jordanië of Irak ga je uit met deze visie en ben je dienend aanwezig om de liefde van Jezus te laten zien. Tijdens de voorbereidingscursus in Voorthuizen word je hierin meegenomen. Lees meer over de NEM-visie.

   

  NEM-team

  Als Connecter word je onderdeel van het NEM-team in Nederland, Israël, Egypte, Jordanië en Irak. In het land waar je woont kom je regelmatig (minstens één keer per maand) samen. Eén keer per twee jaar ontmoeten alle vrijwilligers en kantoormedewerkers elkaar tijdens de veldwerkersconferentie. Ben je op verlof, dan kom je op kantoor in Voorthuizen voor contact met het NEM-team en voor debriefing.

   

  Informatiemiddag uitzending

  Op 11 februari staat er weer een informatiemiddag over uitzending gepland. Heb je belangstelling in uitzending, dan moedigen we je aan om naar een van deze bijeenkomsten te komen. 

  Meer informatie en data vind je in de agenda.

   

  Intakegesprek

  Nadat je een informatieavond over uitzending hebt bijgewoond kan je een aanmeldingsformulier aanvragen. Nadat je deze retour hebt gestuurd nodigen we je uit voor een intakegesprek. Na het intakegesprek bespreken we of we met elkaar verder willen. Word je uitgezonden, dan volgt er een uitgebreide voorbereiding.

  *

  Voorbereiding

  Als Connecter word je uitgezonden vanuit je kerk/gemeente. Near East Ministry faciliteert de uitzending. Wij geven begeleiding bij het opzetten van een thuisfrontcommissie, persoonlijke begeleiding tijdens de voorbereiding, hulp bij het vinden van een geschikte taalschool, opleiding, werkplek, etc.

   

  Voorbereidingscursus

  Drie keer per jaar organiseren we een cursus Midden-Oosten van 3,5 dag op het NEM-centrum in Voorthuizen. Tijdens deze cursus leer je onder andere de Bijbelse achtergrond van de NEM-visie kennen, word je voorbereid op het leven in een andere cultuur en leer je andere mensen kennen die uitgezonden worden. De data voor de komende cursussen vind je in de evenementenagenda. Naast deze korte cursus kijken we met jou samen wat er nog meer aan voorbereiding voor uitzending nodig is.

   

  Taalstudie

  Als Connecter is het belangrijk dat je de lokale taal (Hebreeuws en/of Arabisch) goed leert kennen. Daarom vindt er altijd een periode van taalstudie plaats voorafgaand en/of aan het begin van de uitzending.

   

  Financiën

  Als Connecter ben je als vrijwilliger dienstbaar. Je hebt geen betaalde baan. Samen met je thuisfrontcommissie bouw je aan een achterban/vriendenkring die jou financieel wil ondersteunen. De NEM ondersteunt dit proces.

   

  Voorwaarden

  Voor uitzending als Connecter gelden enkele voorwaarden:

   

  • Je staat achter de missie en doelstelling van Near East Ministry.
  • Je bent christen en wilt uitgaan om te dienen, om de liefde van Jezus te laten zien.
  • Je bent tussen de 21 en 65 jaar.
  • Je bent beschikbaar voor minimaal één jaar.
  • Je bent actief lid van een kerk of gemeente.
  • Je hebt een duidelijke roeping van de Heer en je kunt daar ook verantwoording over afleggen naar de gemeente en de NEM.
  • Je hebt een goede fysieke en psychische gezondheid (voor uitzending vindt een psychologisch assessment plaats).
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal.
  • Je hebt een flexibele, dienende en sociale houding.
  • Je hebt goede referenties van leidinggevenden in kerk, werk en/of opleiding.

   

  In het kort:

  • Je ervaart roeping om uitgezonden te worden naar het Midden-Oosten.
  • Je gaat uit om te dienen om de liefde van Jezus uit te dragen.
  • Uitzending voor periode van langer dan één jaar.
  • Uitzending naar Israël, Egypte of Jordanië.
  • Begeleiding bij de voorbereiding en tijdens de uitzending.
  • Maandelijkse bijeenkomsten met NEM-team ter plaatse.

   

  Interesse?

  Bezoek de informatiemiddag over uitzending en/of neem contact op met Alice via connect@neareastministry.nl of 0342-471318.

  Blogs

  • This is where it happens

   Na drie jaar zijn we weer terug in Israël. De Covid-periode lijkt voorbij en reizen is weer mogelijk zonder beperkingen. Vanuit het NEM-huis in Jeruzalem worden we wakker en laten de stad weer tot ons doordringen: de Olijfberg, het Hinomdal, de berg Sion, het geluid van de moskeeën en alle herrie van het verkeer. We bezoeken de plekken waar onze mensen mogen dienen en we laten ons bijpraten over alle ontwikkelingen. Het weerzien terplekke met alle Nem'ers en bekenden is heerlijk en zo vertrouwd.
   2 juni 2022
  • Omgekeerde wereld

   Banjerend over de luchthaven van Caïro voor een binnenlandse vlucht naar Aswan, trekken de opvallend rijzige donkere mannen in witte gewaden en dito vrouwen onze aandacht. Ze doen ons denken aan de Ethiopische Joden in ons land Israël. Niet verwonderlijk, Aswan, de meest zuidelijke stad van Egypte is slechts door Soedan gescheiden van Ethiopië. Deze Nubiërs behoren tot de nomadenvolken, die vanouds in dit gebied rondzwierven.
   22 februari 2022
  • Thuisfrontcommissies: onmisbaar voor uitzending

   Een thuisfrontcommissie is het dragende platform van een uitzending. Zij vertellen het verhaal van de veldwerkers die zij ondersteunen. Maar hoe doe je dat? Aan mensen een verhaal vertellen over werk van iemand die ze helemaal niet kennen?
   8 februari 2022
  • Sneeuwpret in het Midden-Oosten en de keerzijde ervan

   Al dagen is men in de ban van het feit dat er sneeuw gaat komen. Kerkdiensten en andere activiteiten worden afgelast. Amman, een stad gelegen op heuvels, heeft slechte wegen en ook veel auto’s zijn in slechte staat. Winterbanden kent men niet. Met sneeuw ga je de straat niet op. In het weekend valt in de woestijn sneeuw, maar niet in de stad. Het wordt wel kouder.
   27 januari 2022