Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Connect (lange termijn)

  Connect: dienen in Israël, Egypte of Jordanië. Door een langere tijd (langer dan één jaar) dienend en biddend aanwezig te zijn bouw je relaties op. Je verdiept je goed in de andere cultuur, waardoor je de ander beter gaat begrijpen en je naast hen kunt staan. Zo wordt de liefde van God voor hen zichtbaar. Je connect met de ander.

  *

  Brugfunctie tussen Joden en Arabieren

  Als Nederlandse vrijwilliger heb je het voorrecht om in Israël te kunnen reizen aan zowel de Joodse als aan de Arabische zijde. Vele Joden kunnen niet in Arabische gebieden komen en vice versa. Als NEM willen we graag als een brug functioneren tussen beide bevolkingsgroepen. Dit doen we door aan beide kanten te werken en relaties op te bouwen met beide bevolkingsgroepen. We spreken positief over de ander en dienen aan beide kanten, gedreven door de liefde van Jezus.

  Lourens: “Ik heb persoonlijk ervaren hoe waardevol het is om met mensen op te trekken door alle seizoenen van het leven heen. Om zowel in de mooie als verdrietige momenten de liefde van Jezus met hen te kunnen delen.”

  NEM-visie - Jesaja 19

  Word je uitgezonden naar het Midden-Oosten, dan ga je uit met de visie van Jesaja 19. Ook in Egypte of Jordanië ga je uit met deze visie en ben je dienend aanwezig om de liefde van Jezus te laten zien. Tijdens de voorbereidingscursus in Voorthuizen word je hierin meegenomen. Lees meer over de NEM-visie.

   

  NEM-team

  Als Connecter word je onderdeel van het NEM-team in Nederland, Israël, Egypte en Jordanië. In het land waar je woont kom je regelmatig (minstens één keer per maand) samen. Eén keer per twee jaar ontmoeten alle vrijwilligers en kantoormedewerkers elkaar tijdens de veldwerkersconferentie. Ben je op verlof, dan kom je op kantoor in Voorthuizen voor contact met het NEM-team en voor debriefing.

   

  Informatieavond uitzending

  Op dinsdag 15 februari staat er weer een informatieavond over uitzending gepland. Heb je belangstelling in uitzending, dan moedigen we je aan om naar deze avond te komen. 

  Wil je voor die tijd alvast een persoonlijk videogesprek? Meld je aan bij Jedidja via baanbrekers@neareastministry.nl.

   

  Intakegesprek

  Nadat je een informatieavond over uitzending hebt bijgewoond kan je een aanmeldingsformulier aanvragen. Nadat je deze retour hebt gestuurd nodigen we je uit voor een intakegesprek. Na het intakegesprek bespreken we of we met elkaar verder willen. Word je uitgezonden, dan volgt er een uitgebreide voorbereiding.

  *

  Voorbereiding

  Als Connecter word je uitgezonden vanuit je kerk/gemeente. Near East Ministry faciliteert de uitzending. Wij geven begeleiding bij het opzetten van een thuisfrontcommissie, persoonlijke begeleiding tijdens de voorbereiding, hulp bij het vinden van een geschikte taalschool, opleiding, werkplek, etc.

   

  Voorbereidingscursus

  Drie keer per jaar organiseren we een Voorbereidingscursus Midden-Oosten (VMO) van 2,5 dag op het NEM-centrum in Voorthuizen. Tijdens deze cursus leer je onder andere de Bijbelse achtergrond van de NEM-visie kennen, word je voorbereid op het leven in een andere cultuur en leer je andere mensen kennen die uitgezonden worden. De data voor de komende cursussen vind je in de evenementenagenda. Naast deze korte cursus kijken we met jou samen wat er nog meer aan voorbereiding voor uitzending nodig is.

   

  Taalstudie

  Als Connecter is het belangrijk dat je de lokale taal (Hebreeuws en/of Arabisch) goed leert kennen. Daarom vindt er altijd een periode van taalstudie plaats voorafgaand en/of aan het begin van de uitzending.

   

  Financiën

  Als Connecter ben je als vrijwilliger dienstbaar. Je hebt geen betaalde baan. Samen met je thuisfrontcommissie bouw je aan een achterban/vriendenkring die jou financieel wil ondersteunen. De NEM ondersteunt dit proces.

   

  Voorwaarden

  Voor uitzending als Connecter gelden enkele voorwaarden:

   

  • Je staat achter de missie en doelstelling van Near East Ministry.
  • Je bent christen en wilt uitgaan om te dienen, om de liefde van Jezus te laten zien.
  • Je bent tussen de 21 en 65 jaar.
  • Je bent beschikbaar voor minimaal één jaar.
  • Je bent actief lid van een kerk of gemeente.
  • Je hebt een duidelijke roeping van de Heer en je kunt daar ook verantwoording over afleggen naar de gemeente en de NEM.
  • Je hebt een goede fysieke en psychische gezondheid (voor uitzending vindt een psychologisch assessment plaats).
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal.
  • Je hebt een flexibele, dienende en sociale houding.
  • Je hebt goede referenties van leidinggevenden in kerk, werk en/of opleiding.

   

  In het kort:

  • Je ervaart roeping om uitgezonden te worden naar het Midden-Oosten.
  • Je gaat uit om te dienen om de liefde van Jezus uit te dragen.
  • Uitzending voor periode van langer dan één jaar.
  • Uitzending naar Israël, Egypte of Jordanië.
  • Begeleiding bij de voorbereiding en tijdens de uitzending.
  • Maandelijkse bijeenkomsten met NEM-team ter plaatse.

   

  Interesse?

  Bezoek de informatieavond over uitzending en/of neem contact op met Alice via connect@neareastministry.nl of 0342-471318.

  Blogs

  • Integratie

   Een paar jaar geleden kwam één van onze uitgezondenen uit Egypte na een veldwerkers-conferentie in Israël lelijk ten val. Ze moest geopereerd worden aan een gecompliceerde enkelbreuk in een Israëlisch ziekenhuis. De angst dat ze niet zou kunnen communiceren met de zorgverleners werd heel snel weggenomen. Van alle artsen, verpleegkundigen en ander personeel bleek meer dan 50% van Arabische afkomst te zijn. De veldwerker heeft een heel goede tijd gehad en kon met haar Egyptisch Arabisch goed uit de voeten.
   26 oktober 2021
  • Thuiszorg in Aswan, Egypte

   Na het afronden van mijn studie verpleegkunde ben ik teruggegaan naar Egypte. Het plan is om in Aswan, een stad in het zuiden van het land, een vorm van thuiszorg op te zetten. Hier is vooral de familie verantwoordelijk voor de zorg van de ouderen. De thuiszorg is dus vooral gericht op het ondersteunen en voorlichten van familieleden. Maar helaas zijn er ook hier ouderen zonder naasten die naar hen omzien en hulp hard nodig hebben.
   29 september 2021
  • Geroepen naar Israël

   In 2014 werd Emma geraakt door een toespraak waarin opgeroepen werd om je leven voor 100% in Gods hand te leggen. Ze nam een stap door zich aan te melden bij de NEM. Die procedure verliep voorspoedig. Ook in financiën en andere zaken die nodig waren werd voorzien. Gods hand was daarin duidelijk zichtbaar. Zo vertrok ze juli 2015 naar Haifa om daar een jaar in een Joods Arabisch ouderenthuis (het is echt een thuis) de verzorgsters te assisteren. Ze heeft er heerlijk gewerkt tot ieders tevredenheid. Ook leerde ze daar het begin van de Hebreeuwse taal.
   30 juni 2021
  • In de vuurlinie | Blog van Corrie

   Corrie woont en werkt in Jeruzalem en heeft een bediening onder, veelal oudere, Russisch-Joodse immigranten. Vele van deze mensen hebben een groot deel van hun familie verloren en ze leven vaak in eenzaamheid en moeilijke omstandigheden. Corrie heeft een groot hart voor hen en wil hen dienen vanuit de tekst uit Jesaja 40:1 Troost, troost mijn volk.
   22 mei 2021