Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Connect (lange termijn)

  Connect: dienen in Israël, Egypte of Jordanië. Door een langere tijd (langer dan één jaar) dienend en biddend aanwezig te zijn bouw je relaties op. Je verdiept je goed in de andere cultuur, waardoor je de ander beter gaat begrijpen en je naast hen kunt staan. Zo wordt de liefde van God voor hen zichtbaar. Je connect met de ander.

  *

  Brugfunctie tussen Joden en Arabieren

  Als Nederlandse vrijwilliger heb je het voorrecht om in Israël te kunnen reizen aan zowel de Joodse als aan de Arabische zijde. Vele Joden kunnen niet in Arabische gebieden komen en vice versa. Als NEM willen we graag als een brug functioneren tussen beide bevolkingsgroepen. Dit doen we door aan beide kanten te werken en relaties op te bouwen met beide bevolkingsgroepen. We spreken positief over de ander en dienen aan beide kanten, gedreven door de liefde van Jezus.

  Lourens: “Ik heb persoonlijk ervaren hoe waardevol het is om met mensen op te trekken door alle seizoenen van het leven heen. Om zowel in de mooie als verdrietige momenten de liefde van Jezus met hen te kunnen delen.”

  NEM-visie - Jesaja 19

  Word je uitgezonden naar het Midden-Oosten, dan ga je uit met de visie van Jesaja 19. Ook in Egypte of Jordanië ga je uit met deze visie en ben je dienend aanwezig om de liefde van Jezus te laten zien. Tijdens de voorbereidingscursus in Voorthuizen word je hierin meegenomen. Lees meer over de NEM-visie.

   

  NEM-team

  Als Connecter word je onderdeel van het NEM-team in Nederland, Israël, Egypte en Jordanië. In het land waar je woont kom je regelmatig (minstens één keer per maand) samen. Eén keer per twee jaar ontmoeten alle vrijwilligers en kantoormedewerkers elkaar tijdens de veldwerkersconferentie. Ben je op verlof, dan kom je op kantoor in Voorthuizen voor contact met het NEM-team en voor debriefing.

   

  Informatieavond uitzending

  Op dinsdagavond 11 mei staat er weer een informatieavond over uitzending gepland. Heb je belangstelling in uitzending, dan moedigen we je aan om naar deze avond te komen. 

  Wil je voor die tijd alvast een persoonlijk videogesprek? Meld je aan bij Jedidja via baanbrekers@neareastministry.nl.

   

  Intakegesprek

  Nadat je een informatieavond over uitzending hebt bijgewoond kan je een aanmeldingsformulier aanvragen. Nadat je deze retour hebt gestuurd nodigen we je uit voor een intakegesprek. Na het intakegesprek bespreken we of we met elkaar verder willen. Word je uitgezonden, dan volgt er een uitgebreide voorbereiding.

  *

  Voorbereiding

  Als Connecter word je uitgezonden vanuit je kerk/gemeente. Near East Ministry faciliteert de uitzending. Wij geven begeleiding bij het opzetten van een thuisfrontcommissie, persoonlijke begeleiding tijdens de voorbereiding, hulp bij het vinden van een geschikte taalschool, opleiding, werkplek, etc.

   

  Voorbereidingscursus

  Drie keer per jaar organiseren we een Voorbereidingscursus Midden-Oosten (VMO) van 2,5 dag op het NEM-centrum in Voorthuizen. Tijdens deze cursus leer je onder andere de Bijbelse achtergrond van de NEM-visie kennen, word je voorbereid op het leven in een andere cultuur en leer je andere mensen kennen die uitgezonden worden. De data voor de komende cursussen vind je in de evenementenagenda. Naast deze korte cursus kijken we met jou samen wat er nog meer aan voorbereiding voor uitzending nodig is.

   

  Taalstudie

  Als Connecter is het belangrijk dat je de lokale taal (Hebreeuws en/of Arabisch) goed leert kennen. Daarom vindt er altijd een periode van taalstudie plaats voorafgaand en/of aan het begin van de uitzending.

   

  Financiën

  Als Connecter ben je als vrijwilliger dienstbaar. Je hebt geen betaalde baan. Samen met je thuisfrontcommissie bouw je aan een achterban/vriendenkring die jou financieel wil ondersteunen. De NEM ondersteunt dit proces.

   

  Voorwaarden

  Voor uitzending als Connecter gelden enkele voorwaarden:

   

  • Je staat achter de missie en doelstelling van Near East Ministry.
  • Je bent christen en wilt uitgaan om te dienen, om de liefde van Jezus te laten zien.
  • Je bent tussen de 21 en 65 jaar.
  • Je bent beschikbaar voor minimaal één jaar.
  • Je bent actief lid van een kerk of gemeente.
  • Je hebt een duidelijke roeping van de Heer en je kunt daar ook verantwoording over afleggen naar de gemeente en de NEM.
  • Je hebt een goede fysieke en psychische gezondheid (voor uitzending vindt een psychologisch assessment plaats).
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal.
  • Je hebt een flexibele, dienende en sociale houding.
  • Je hebt goede referenties van leidinggevenden in kerk, werk en/of opleiding.

   

  In het kort:

  • Je ervaart roeping om uitgezonden te worden naar het Midden-Oosten.
  • Je gaat uit om te dienen om de liefde van Jezus uit te dragen.
  • Uitzending voor periode van langer dan één jaar.
  • Uitzending naar Israël, Egypte of Jordanië.
  • Begeleiding bij de voorbereiding en tijdens de uitzending.
  • Maandelijkse bijeenkomsten met NEM-team ter plaatse.

   

  Interesse?

  Bezoek de informatieavond over uitzending en/of neem contact op met Alice via connect@neareastministry.nl of 0342-471318.

  Blogs

  • Yad Vashem

   Sinds maart 2005 werk ik in Yad Vashem, het Holocaust Herdenking Instituut. Naast het museum telt Yad Vashem vele afdelingen. Ik begon bij de audio-afdeling en vanaf eind 2012 werk ik bij de afdeling Musea en Contact met de Bezoeker.
   13 april 2021
  • "Troost, troost Mijn volk"

   "Troost, troost Mijn volk" Wakker worden in de nacht met de woorden van Jesaja 40:1. Dat gebeurde mij laatst. Als een zachte maar dringende fluistering: "Troost, troost Mijn volk." De volgende morgen stond ik op en dacht meteen terug aan deze woorden. En weer hoorde ik die zachte maar dringende stem: "Troost, troost Mijn volk." Heere, wat wilt U hiermee zeggen?
   17 march 2021
  • Nieuw in ons Midden-Oosten-team: Nathanael stelt zich voor

   Ik ben Nathanael* (29), geboren in Wichita / Kansas (VS) en ik kom uit een gelovig gezin. Toen ik 15 jaar oud was heb ik mijn leven aan de Heer gegeven en kreeg ik belangstelling voor het buitenland. Daarna heb ik enkele reizen kunnen maken naar Jamaica, Mexico, Roemenië en Indonesië.
   25 january 2021
  • Met 30 verschillende nationaliteiten 10 weken samen werken, wonen en leven

   De uitzending van Peter & Gerdien naar Israël op 20 april ging helaas niet door vanwege de corona-crisis. Hopelijk vertrekken zij nu in juli om langere tijd te dienen bij een Israëlische en een Palestijnse instelling voor kinderen met meervoudige beperkingen. Ter voorbereiding volgden ze de ‘En Route’-cursus bij All Nations College in Engeland. Lees hoe zij deze periode ervoeren.
   26 may 2020