Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Dienen Midden-Oosten

  Verlang je ernaar om naar het Midden-Oosten te gaan en daar God en mensen te dienen? De NEM zoekt mensen die een roeping van God ervaren om uitgezonden te worden naar Israël, Jordanië of Egypte. Mensen die onvoorwaardelijk willen dienen; in beweging gezet door de liefde van Jezus. Mensen die aan God vragen: ‘Heer, wat wilt U dat ik zal doen?’

  *

  Uitzending

  Via de NEM kan je worden uitgezonden als vrijwilliger naar het Midden-Oosten. Onze mensen zijn vooral betrokken bij sociale en praktische hulp aan kinderen, mensen met een handicap en ouderenzorg. We werken al ruim 50 jaar samen met Joodse en Arabische organisaties. Omdat wij de lokale bevolking willen dienen, zijn de hulpverzoeken van deze partners het uitgangspunt bij het zoeken naar een werkplek voor onze vrijwilligers. Hierbij houden we rekening met jouw achtergrond en interesse.

   

  Op dit moment zijn er zo’n twintig mensen (sommigen met hun gezinnen) uitgezonden via Near East Ministry. Het werk dat ze doen varieert van kinderopvang, verzorging van bejaarden, opvangwerk voor immigranten, vluchtelingenwerk, verpleging en het geven van onderwijs. De NEM biedt drie manieren om voor korte of langere tijd te worden uitgezonden naar het Midden-Oosten:

   

  Baanbrekers (korte termijn)
  Periode: 2-12 maanden voor Israël, 3-12 maanden voor Egypte of Jordanië
   

  Connect (lange termijn)
  Periode: langer dan één jaar naar Egypte, Jordanië, Israël of Irak

   

  Leeftijd: vanaf 18 jaar voor Israël, vanaf 21 jaar voor Egypte, Jordanië of Irak.

  Let op! Niet alle plekken zijn geschikt voor alle leeftijden.

  *

  Voorbereid op weg

  We laten je niet gaan zonder een goede voorbereiding. Zowel Baanbrekers als Langverbanders volgen een voorbereidingstraject.

   

  Meer informatie

  Voel je je geroepen? Wij denken graag met je mee in dit boeiende proces van zoeken naar Gods wil voor jou en het uitzoeken van de mogelijkheden. De eerste stap is om naar een Informatieavond over Uitzending te komen die we drie keer per jaar organiseren. Een goede gelegenheid voor een eerste kennismaking, om veel informatie te krijgen en je vragen te stellen.

   

  Informatieavond uitzending

  Op zaterdag 11 mei staat weer een informatiebijeenkomst over uitzending gepland. Heb je belangstelling in uitzending, dan moedigen we je aan om naar een van deze bijeenkomsten te komen. 

  Meer informatie en data vind je in de agenda.

  Contactformulier

  1. *
  2. *
  3.  
  4.