Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Tussenjaar in Israël

  Wil jij een jaar lang naar Israël om als vrijwilliger te werken bij een organisatie die zorg draagt voor de zwaksten van de samenleving, kinderen, ouderen of mensen met een beperking? Wil je wonen in dit mooie land en opgebouwd worden in je geloof? Lees dan verder!

  *

  Verschillende mogelijkheden

  Wil je dienen in Israël, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Allereerst vragen we van jou om beschikbaar te zijn voor de organisatie waar hulp het meest nodig is. Natuurlijk kijken we daarbij naar jouw talenten, achtergrond en voorkeuren. Bij sommige organisaties is het ook mogelijk om voor een periode vanaf 6 maanden te dienen.


  Een aantal organisaties waar vrijwilligers welkom zijn:


  1. Beit Barth, een instelling voor Joodse ouderen in Jeruzalem.
  2. ADI (voorheen Aleh Negev), een instelling in de Negev die zorg draagt voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Voor deze plek zoeken we jongeren (18-30 jaar) voor 6-12 maanden.
  3. ALYN Family Hospital, een pediatrisch revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren. ALYN behandelt kinderen met een breed scala aan aangeboren en verworven aandoeningen, waaronder hersenverlamming, neuromusculaire aandoeningen, ruggenmergletsel, hersenletsel en brandwonden.
  4. ALUT is opgericht door ouders van kinderen met autisme en is in Israël een belangrijke hulpbron voor gezinnen die te maken hebben met autisme en pervasieve ontwikkelingsstoornissen (PDD). ALUT is actief op drie gebieden: onderzoek en diagnose, rehabilitatie en belangenbehartiging. Vrijwilligers worden ingezet op de woongroep en in de dagbesteding.

  Extra liefde en aandacht

  Voor alle werkplekken geldt dat je geen opleiding nodig hebt. Je bent de helpende hand in de zorg voor deze mensen, naast de bestaande vaste arbeidskrachten. Jij bent er om die meneer of mevrouw, die jongen of dat meisje extra liefde en aandacht te geven. Op die manier kan je de liefde van de Here Jezus handen en voeten geven. Naar verloop van tijd of als je ervaring hebt in de zorg, kan je eventueel wel meer verantwoordelijkheden krijgen.


  Voorbeelden van taken zijn: meehelpen in de verzorging, activiteiten en onderwijs (bij mensen met een beperking). Je draait het dagprogramma mee op de (woon)groep.


  Begeleiding

  Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Daarom krijg je voor vertrek een cursus van 3 dagen op ons terrein in Voorthuizen. De eerstvolgende cursussen staan gepland van 5 t/m 7 juni en van 20 t/m 22 november 2024.


  In Jeruzalem woont de veldleiding van Near East Ministry. Zij vangen je bij aankomst op, gaan de eerste keer met je mee naar de werkplek en ontmoeten je regelmatig voor Bijbelstudie en persoonlijke gesprekken.


  Daarnaast heeft de werkplek een vrijwilligerscoördinator die je begeleidt bij je werkzaamheden. Als je vragen hebt kan je tijdens het jaar altijd bij de veldleiding van Near East Ministry terecht.


  *

  Samenvatting:


  • Een jaar dienen in Israël (iets korter kan in sommige gevallen ook).
  • Begeleiding voor vertrek en tijdens het jaar in Israël.
  • Kosten indicatie: € 250 voorbereidingstraject Nederland, € 975 begeleiding in Israël, € 300 vliegticket. Door de Corona situatie kunnen de kosten van ticket en reis- of ziektekostenverzekering met COVID-19 dekking, wat hoger uitvallen.
  • Kost en inwoning en zakgeld via de werkplek
  • Deelnemers zijn gezond, christen en hebben een dienende houding. Je kan goed communiceren in de Engelse taal.

  Vragen

  Heb je vragen, neem dan contact op met Jannie per mail of telefoon 0342 471 318 (dinsdag en donderdag).


  Informatieavond uitzending

  Op zaterdag 29 juni staat weer een informatiebijeenkomst over uitzending gepland. Heb je belangstelling in uitzending, dan moedigen we je aan om naar een van deze bijeenkomsten te komen.

  Meer informatie en data vind je in de agenda.


  Tussenjaar in Aleh Negev, Israël

  Heleen en Debora vertrokken in augustus 2019 naar Israël om een jaar te dienen bij Aleh Negev, een organisatie voor mensen met een beperking. In deze korte video nemen ze jullie mee naar hun werkplek.
  Blogs van jongeren die een tussenjaar doen

  • "Het is een lang verhaal"

   Ze kwam uit een bedoeïenstam op de westelijke Jordaanoever en was op bezoek bij een vriend van mij. Ze droeg de traditionele islamitische hoofdbedekking en ik had haar ingeschat als moslima. Toen ik later met haar praatte bleek ze christen te zijn. Ze gebruikte niet dezelfde woorden die moslims vaak gebruiken. Ik was verbaasd en vroeg haar: hoe ben je christen geworden? Ze antwoordde: het is een lang verhaal, maar God heeft mijn ogen geopend. 
   6 mei 2022
  • Mijn tijd in Israël

   Heleen diende in 2019 / 2020 een jaar als vrijwilliger bij Aleh-Negev. Nu kijkt ze terug. In een inspirerend verslag vertelt ze over haar tijd in Israël en over wat ze daar allemaal geleerd en ervaren heeft.
   17 februari 2021
  • Het coronavirus met alle gevolgen van dien

   Teleurstellingen Deze woorden hoor ik sinds een paar weken elke dag wel een paar keer voorbijkomen. Niet alleen ik, maar met mij de hele wereld zo’n beetje denk ik. Het begon als iets waarvan naar mijn idee niemand echt wist wat de impact prec...
   30 juni 2020
  • Alles is anders

   De afgelopen maanden is de wereld op zijn kop gezet, ook in Israël, in Maslul, bij Aleh-Negev, een dorpje waar zorg verleend wordt aan kinderen met een ernstige meervoudige handicap. Sinds augustus 2019 werken Heleen en Debora daar als vrijwilligers via de NEM. Debora doet verslag van de situatie.
   30 april 2020