Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Tussenjaar in Israƫl

  Near East Ministry zoekt jongeren (18-30 jaar) die een jaar willen dienen in Israël. Je leeft in een dorp in de Negev-woestijn en bent vrijwilliger bij Aleh, een organisatie die opkomt en zorg draagt voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking.

  *

  Aleh is een bijzondere organisatie omdat ze de best mogelijke zorg willen voor hun 700 bewoners. De zorg die ze leveren is 24/7 aan kinderen tot jonge volwassenen met een ernstig meervoudige beperking. In dit jaar help je de meest kwetsbaren in de Israëlische samenleving.


  Je zult veel van jezelf geven. Je helpt mee met de verzorging, het toezicht houden, activiteiten en onderwijs. Je draait het hele programma mee met de (woon)groep. Je woont samen met anderen en krijgt zakgeld. Je wordt goed begeleid; Een Aleh-vrijwilligerscoördinator begeleidt je bij de werkzaamheden. Near East Ministry helpt je bij de voorbereiding en begeleidt je tijdens het tussenjaar met excursies, Bijbelstudies en persoonlijke gesprekken.

  Opgesomd:

  • Start: augustus 2020 – juli 2021.
  • Kosten: € 295 voorbereidingstraject Nederland, € 975 begeleiding in het veld, € 300 vliegticket, € 250 reiskosten binnen Israël (exclusief excursies).
  • Vergoeding voor maaltijden en zakgeld: 1000 NIS (€ 245) per maand vanuit Aleh.
  • Deelnemers zijn tussen de 18 en 30 jaar, gezond, christen en hebben een dienende houding.

   

  Alle details vind je in de uitgebreide beschrijving. Jedidja wil je vragen beantwoorden per mail of telefoon 0342 471 318 (dinsdag en donderdag).

   

  Informatieavond uitzending

  Drie keer per jaar organiseren we een informatieavond over uitzending. Deze avond is geheel vrijblijvend. Tijdens deze avond vindt een eerste kennismaking plaats en hoor je alle ins en outs over uitzending via Near East Ministry. Na deze avond kan je je aanmelden voor het tussenjaar.

   

  De eerstvolgende informatieavond staat gepland op D.V. 11 juni 2020. Aanmelden voor deze avond kan hier

   

  De data van alle informatieavonden vind je in de evenementenagenda.

   

  Blogs van jongeren die een tussenjaar doen

  • *

   Gods dagprogamma

   Een nieuwe leefomgeving zorgt voor nieuwe ontmoetingen en avonturen. Ik werk met Joodse vrouwen, waarvan er een paar Engels kunnen spreken. In de vijf maanden dat ik hier ben heb ik hen leren kennen en zijn zij mijn 2 de familie geworden. Ik bid sind...
   Dinsdag 21 january 2020
  • *

   Ze kenden ons niet maar deelden hun eten, drinken, huis en auto

   In de trein van Tel Aviv naar huis bedenk ik me dat ik heel wat heb meegemaakt de afgelopen twee weken. Ik ben er sprakeloos van en dit is het enige moment dat ik even stil zit en het kan opschrijven. Hierbij een wekenverslag van mijn tussenjaar-bele...
   Woensdag 15 january 2020