Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Tussenjaar in Israël

  Near East Ministry zoekt jongeren (18-30 jaar) die een jaar willen dienen in Israël. Je werkt bij een organisatie die zorg draagt voor de zwaksten van de samenleving, ouderen of mensen met een beperking. Ook voor mensen in de leeftijd boven de 30 jaar is het mogelijk om een jaar uit te gaan.

  *

  Verschillende mogelijkheden

  Wil je een jaar dienen in Israël, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Allereerst vragen we van jou om beschikbaar te zijn om te dienen op de plek waar dit het meest nodig is. Natuurlijk kijken we daarbij naar jouw talenten, achtergrond en voorkeuren.

   

  Bij de volgende organisaties kun je een jaar dienen, afhankelijk van de vraag die er is:

   

  1. Elwyn is een instelling in Jeruzalem die zorg draagt voor mensen met meervoudige beperkingen. 
  2. ADI (voorheen Aleh Negev) is een instelling in de Negev die zorg draagt voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen.
  3. Beith Bart is een instelling voor Joodse ouderen in Jeruzalem.
  4. Ebenezer Home is een christelijke instelling voor Joodse en Arabische ouderen in Haifa.

   

  Extra liefde en aandacht

  Voor alle werkplekken geldt dat je geen opleiding nodig hebt om er te kunnen dienen. Je bent de helpende hand in de zorg voor deze mensen, naast de bestaande vaste arbeidskrachten. Jij bent er om die meneer of mevrouw, die jongen of dat meisje extra liefde en aandacht te geven. Op die manier kan je de liefde van de Here Jezus handen en voeten geven. Naar verloop van tijd en als je ervaring hebt in de zorg, kunnen je wel meer verantwoordelijkheden worden toevertrouwd.

   

  Voorbeelden van taken zijn: meehelpen in de verzorging, activiteiten en onderwijs (bij mensen met een beperking). Je draait het dagprogramma mee op de (woon)groep.

   

  Begeleiding

  Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Daarom krijg je voor vertrek een cursus van 2,5 dag op ons terrein in Voorthuizen.

   

  In Jeruzalem woont de veldleiding van Near East Ministry. Zij vangen je bij aankomst op, gaan de eerste keer met je mee naar de werkplek en ontmoeten je regelmatig voor Bijbelstudie en persoonlijke gesprekken.


  Daarnaast heeft de werkplek een vrijwilligerscoördinator die je begeleidt bij je werkzaamheden. Als je vragen hebt kan je tijdens het jaar altijd bij de veldleiding van Near East Ministry terecht.

   

  *

  Samenvatting:

   

  • Een jaar dienen in Israël.
  • Begeleiding voor vertrek en tijdens het jaar in Israël.
  • Kosten indicatie: € 295 voorbereidingstraject Nederland, € 975 begeleiding in Israël, € 300 vliegticket. Door de Corona situatie kunnen de kosten van ticket en reis- of ziektekostenverzekering met COVID-19 dekking, wat hoger uitvallen.
  • Kost en inwoning en zakgeld via de werkplek
  • Deelnemers zijn tussen de 18 en 30 jaar (maar ook mogelijkheden boven de 30), gezond, christen en hebben een dienende houding. Je kan goed communiceren in de Engelse taal.

   

  Vragen

  Heb je vragen, neem dan contact op met Jedidja per mail of telefoon 0342 471 318 (dinsdag en donderdag).

   

  Informatieavond uitzending

  Op dinsdagavond 15 februari staat er weer een informatieavond over uitzending gepland. Heb je belangstelling in een tussenjaar, dan moedigen we je aan om naar deze avond te komen. 

  Wil je voor die tijd alvast een persoonlijk videogesprek? Meld je aan bij Jedidja via baanbrekers@neareastministry.nl.

   

  De data van alle informatieavonden in het jaar vind je in de agenda.

   

  Tussenjaar in Aleh Negev, Israël

  Heleen en Debora vertrokken in augustus 2019 naar Israël om een jaar te dienen bij Aleh Negev, een organisatie voor mensen met een beperking. In hun uitgebreide video nemen ze je mee naar hun werkplek.

   

   

  Blogs van jongeren die een tussenjaar doen

  • Mijn tijd in Israël

   Heleen diende in 2019 / 2020 een jaar als vrijwilliger bij Aleh-Negev. Nu kijkt ze terug. In een inspirerend verslag vertelt ze over haar tijd in Israël en over wat ze daar allemaal geleerd en ervaren heeft.
   17 februari 2021
  • Het coronavirus met alle gevolgen van dien

   Teleurstellingen Deze woorden hoor ik sinds een paar weken elke dag wel een paar keer voorbijkomen. Niet alleen ik, maar met mij de hele wereld zo’n beetje denk ik. Het begon als iets waarvan naar mijn idee niemand echt wist wat de impact prec...
   30 juni 2020
  • Alles is anders

   De afgelopen maanden is de wereld op zijn kop gezet, ook in Israël, in Maslul, bij Aleh-Negev, een dorpje waar zorg verleend wordt aan kinderen met een ernstige meervoudige handicap. Sinds augustus 2019 werken Heleen en Debora daar als vrijwilligers via de NEM. Debora doet verslag van de situatie.
   30 april 2020
  • Hoi! Mijn naam is Heleen en ik woon en werk alweer vijf maanden in Israël

   Bij Stichting Aleh in de Negev-woestijn doe ik vrijwilligerswerk. Vijf van de elf maanden zijn alweer voorbij. Ik werk hier in een huis waar jongens met een handicap wonen. Ik doe dit samen met werkers van Joodse en Arabische afkomst en 'benot sherut...
   30 januari 2020