Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Blogs veldwerkers

  • Yad Vashem

   Sinds maart 2005 werk ik in Yad Vashem, het Holocaust Herdenking Instituut. Naast het museum telt Yad Vashem vele afdelingen. Ik begon bij de audio-afdeling en vanaf eind 2012 werk ik bij de afdeling Musea en Contact met de Bezoeker.
   13 april 2021
  • "Troost, troost Mijn volk"

   "Troost, troost Mijn volk" Wakker worden in de nacht met de woorden van Jesaja 40:1. Dat gebeurde mij laatst. Als een zachte maar dringende fluistering: "Troost, troost Mijn volk." De volgende morgen stond ik op en dacht meteen terug aan deze woorden. En weer hoorde ik die zachte maar dringende stem: "Troost, troost Mijn volk." Heere, wat wilt U hiermee zeggen?
   17 march 2021
  • Mijn tijd in Israël

   Heleen diende in 2019 / 2020 een jaar als vrijwilliger bij Aleh-Negev. Nu kijkt ze terug. In een inspirerend verslag vertelt ze over haar tijd in Israël en over wat ze daar allemaal geleerd en ervaren heeft.
   17 february 2021
  • Nieuw in ons Midden-Oosten-team: Nathanael stelt zich voor

   Ik ben Nathanael* (29), geboren in Wichita / Kansas (VS) en ik kom uit een gelovig gezin. Toen ik 15 jaar oud was heb ik mijn leven aan de Heer gegeven en kreeg ik belangstelling voor het buitenland. Daarna heb ik enkele reizen kunnen maken naar Jamaica, Mexico, Roemenië en Indonesië.
   25 january 2021
  • Het coronavirus met alle gevolgen van dien

   Teleurstellingen Deze woorden hoor ik sinds een paar weken elke dag wel een paar keer voorbijkomen. Niet alleen ik, maar met mij de hele wereld zo’n beetje denk ik. Het begon als iets waarvan naar mijn idee niemand echt wist wat de impact prec...
   30 june 2020
  • Met 30 verschillende nationaliteiten 10 weken samen werken, wonen en leven

   De uitzending van Peter & Gerdien naar Israël op 20 april ging helaas niet door vanwege de corona-crisis. Hopelijk vertrekken zij nu in juli om langere tijd te dienen bij een Israëlische en een Palestijnse instelling voor kinderen met meervoudige beperkingen. Ter voorbereiding volgden ze de ‘En Route’-cursus bij All Nations College in Engeland. Lees hoe zij deze periode ervoeren.
   26 may 2020
  • Alles is anders

   De afgelopen maanden is de wereld op zijn kop gezet, ook in Israël, in Maslul, bij Aleh-Negev, een dorpje waar zorg verleend wordt aan kinderen met een ernstige meervoudige handicap. Sinds augustus 2019 werken Heleen en Debora daar als vrijwilligers via de NEM. Debora doet verslag van de situatie.
   30 april 2020
  • Baanbrekers Wim en Anneke tot zegen van Jood en Arabier

   Sinds we in Jemima werken, gaan we elke woensdagmiddag met Rasha, éen van de oudere kinderen, naar de muziekschool in Jeruzalem. Rasha is visueel en verstandelijk gehandicapt. Op 24 februari had de pianolerares een concertje georganiseerd voor een paar van haar studenten. Er waren vier leerlingen die iets zouden spelen. Rasha speelt alles uit haar hoofd.
   24 march 2020