Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Blogs veldwerkers

  • Baanbreker Joanne bij Shevet Achim: "Extra bijzonder"

   Toen de voorbereidingsdagen begonnen om als Baanbreker naar Israël te gaan wist ik nog niet waar ik zou gaan dienen. De veldleiding kwam met het idee om bij Shevet Achim te werken en toen ik hoorde wat het inhield werd ik meteen enthousiast. De gemeenschap is in deze vijf maanden mijn familie geworden. We werken, we leven, lachen en huilen samen. Dat maakt Shevet Achim extra bijzonder.
   13 januari 2022
  • Sara in Egypte

   Ik ben Sara en sinds oktober actief in Egypte als Baanbreker. Drie maanden mag ik mij inzetten bij African Hope Learning Center (AHLC), een school met meer dan 355 leerlingen uit vluchtelinggezinnen. Het is een geweldige plek waar God aanwezig is in elke steen. Het is een christelijke school waar iedereen welkom is, zo lang ze zich maar bewust zijn van waar de school voor staat. Onbewust is het dus ook een plek waar we God kunnen laten zien aan anderen.
   1 december 2021
  • Integratie

   Een paar jaar geleden kwam één van onze uitgezondenen uit Egypte na een veldwerkers-conferentie in Israël lelijk ten val. Ze moest geopereerd worden aan een gecompliceerde enkelbreuk in een Israëlisch ziekenhuis. De angst dat ze niet zou kunnen communiceren met de zorgverleners werd heel snel weggenomen. Van alle artsen, verpleegkundigen en ander personeel bleek meer dan 50% van Arabische afkomst te zijn. De veldwerker heeft een heel goede tijd gehad en kon met haar Egyptisch Arabisch goed uit de voeten.
   26 oktober 2021
  • Thuiszorg in Aswan, Egypte

   Na het afronden van mijn studie verpleegkunde ben ik teruggegaan naar Egypte. Het plan is om in Aswan, een stad in het zuiden van het land, een vorm van thuiszorg op te zetten. Hier is vooral de familie verantwoordelijk voor de zorg van de ouderen. De thuiszorg is dus vooral gericht op het ondersteunen en voorlichten van familieleden. Maar helaas zijn er ook hier ouderen zonder naasten die naar hen omzien en hulp hard nodig hebben.
   29 september 2021
  • Op de juiste plek

   Tijdens de jovo-Reveilweek mochten we Joanne uitzegenen om op 15 augustus als Baanbreker te vertrekken naar Shevet Achim in Israël. Ze helpt mee in de zorg voor kinderen uit Arabische landen met een aangeboren hartafwijking. Zij ontvangen in Israël de medische zorg die hun eigen land hen niet kan bieden.
   17 augustus 2021
  • Geroepen naar Israël

   In 2014 werd Emma geraakt door een toespraak waarin opgeroepen werd om je leven voor 100% in Gods hand te leggen. Ze nam een stap door zich aan te melden bij de NEM. Die procedure verliep voorspoedig. Ook in financiën en andere zaken die nodig waren werd voorzien. Gods hand was daarin duidelijk zichtbaar. Zo vertrok ze juli 2015 naar Haifa om daar een jaar in een Joods Arabisch ouderenthuis (het is echt een thuis) de verzorgsters te assisteren. Ze heeft er heerlijk gewerkt tot ieders tevredenheid. Ook leerde ze daar het begin van de Hebreeuwse taal.
   30 juni 2021
  • In de vuurlinie | Blog van Corrie

   Corrie woont en werkt in Jeruzalem en heeft een bediening onder, veelal oudere, Russisch-Joodse immigranten. Vele van deze mensen hebben een groot deel van hun familie verloren en ze leven vaak in eenzaamheid en moeilijke omstandigheden. Corrie heeft een groot hart voor hen en wil hen dienen vanuit de tekst uit Jesaja 40:1 Troost, troost mijn volk.
   22 mei 2021
  • In de vuurlinie | Blog van Paula

   Paula woont in Jeruzalem en geeft les op een school in Jeruzalem met Joodse en Arabische leerkrachten en leerlingen. Zij heeft twee Arabische kinderen geadopteerd.
   22 mei 2021