Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Blogs veldwerkers

  • Niemand is uitgesloten

   Geschreven door Alfred Muller. Alfred Muller heeft samen met Judith 40 jaar in Israël gewoond. Ze waren verbonden aan de NEM.
   21 april 2023
  • De auto met het kruis…

   Een regelrechte ramp, dat is de huidige economische toestand in Egypte. In Nederland wordt geklaagd dat de prijzen voor levensonderhoud de pan uit rijzen, terwijl hier nog van alles mogelijk is met subsidies, tegemoetkomingen, compensatieregelingen,...
   28 maart 2023
  • Een glimlach

   Drie maanden woon en werk ik inmiddels in dit prachtige land. Mijn werkplek is ADI Negev, een gemeenschap voor mensen met een beperking. Ik werk op de verblijfsafdeling voor volwassenen met ernstige beperkingen en kinderen met aangeboren afwijkingen. Soms een zware afdeling om te werken, maar ook een afdeling waar je veel liefde kunt geven en onverwachte situaties een glimlach tevoorschijn kunnen lokken, zoals bij het volgende verhaal.
   21 februari 2023
  • Gevlucht

   Opgewonden en tegelijkertijd bang klonk de stem van Katja door de telefoon. Ze struikelde bijna over haar woorden terwijl ze het uitriep: "Mijn moeder is uit Energodar gekomen en het is een groot wonder. Ze is op weg naar Israel!" Inderdaad, Energodar is een stad in Oekraïne met een grote nucleaire centrale in de nabije omgeving en het was maandenlang onmogelijk om eruit te komen.
   21 februari 2023
  • Veelkleurigheid

   Zeven uur: de gele schoolbus rijdt weg, op weg naar school. Jordaanse collega’s voor mij hoor ik Arabisch spreken. Zij geven Arabische les aan studenten. Achter mij hoor ik Koreaans spreken door Koreaanse studenten. Verder hoor ik Engels en zelf spreek ik Engels met mijn Zuid-Afrikaanse collega. Op de school hoor je nog meer talen: Nederlands, Duits, Russisch, Spaans, Portugees, etc.
   24 januari 2023
  • Stap in geloof

   28 september 2022 was het zover: Wim en Els stappen in het vliegtuig op weg naar Israël, om een kleine drie maanden te dienen bij Jemima, in de Palestijnse gebieden. Ze vertellen: “Samen hadden we al lange tijd het verlangen om vrijwilligerswerk te doen, om op eenvoudige wijze dienstbaar te zijn in het Midden-Oosten. Na onze aanmelding werd de vraag om te dienen bij Jemima aan ons voorgelegd en allebei kregen we de rust om dit te gaan doen.”
   14 december 2022
  • Jordanie: een (goede) indruk

   Hoe goed leer je een land kennen in 9 weken? Moeilijk om iets te zeggen dat algemeen geldt. Die beperking hebben we allemaal, tenzij je er jaren woont en de taal spreekt en vooral met mensen in het land contact onderhouden hebt. Hierbij een indruk, die hopelijk uitnodigt om er ook eens te gaan kijken.
   16 november 2022
  • Een mango voor Anke

   Inmiddels woon ik alweer vijf weken in Jordanië, waar ik werkzaam ben op een kinderdagverblijf voor 4- en 5 jarige kinderen. Van de 40 kinderen komen voor zover wij weten 39 kinderen uit een islamitisch gezin, een jongetje komt uit een christelijk gezin. De juffen zijn allemaal christen. Ik hoop en bid dat onze aanwezigheid tot levend geloof mag leiden!
   25 oktober 2022