Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Blogs veldwerkers

  • Veelkleurigheid

   Zeven uur: de gele schoolbus rijdt weg, op weg naar school. Jordaanse collega’s voor mij hoor ik Arabisch spreken. Zij geven Arabische les aan studenten. Achter mij hoor ik Koreaans spreken door Koreaanse studenten. Verder hoor ik Engels en zelf spreek ik Engels met mijn Zuid-Afrikaanse collega. Op de school hoor je nog meer talen: Nederlands, Duits, Russisch, Spaans, Portugees, etc.
   24 januari 2023
  • Stap in geloof

   28 september 2022 was het zover: Wim en Els stappen in het vliegtuig op weg naar Israël, om een kleine drie maanden te dienen bij Jemima, in de Palestijnse gebieden. Ze vertellen: “Samen hadden we al lange tijd het verlangen om vrijwilligerswerk te doen, om op eenvoudige wijze dienstbaar te zijn in het Midden-Oosten. Na onze aanmelding werd de vraag om te dienen bij Jemima aan ons voorgelegd en allebei kregen we de rust om dit te gaan doen.”
   14 december 2022
  • Jordanie: een (goede) indruk

   Hoe goed leer je een land kennen in 9 weken? Moeilijk om iets te zeggen dat algemeen geldt. Die beperking hebben we allemaal, tenzij je er jaren woont en de taal spreekt en vooral met mensen in het land contact onderhouden hebt. Hierbij een indruk, die hopelijk uitnodigt om er ook eens te gaan kijken.
   16 november 2022
  • Een mango voor Anke

   Inmiddels woon ik alweer vijf weken in Jordanië, waar ik werkzaam ben op een kinderdagverblijf voor 4- en 5 jarige kinderen. Van de 40 kinderen komen voor zover wij weten 39 kinderen uit een islamitisch gezin, een jongetje komt uit een christelijk gezin. De juffen zijn allemaal christen. Ik hoop en bid dat onze aanwezigheid tot levend geloof mag leiden!
   25 oktober 2022
  • Daad van liefde

   We zijn inmiddels drie weken baanbrekers in Israël. We werken bij Hineni, het restaurant waar elk gevuld bord als een daad van liefde beleefd mag worden. We bezoeken ook Kotev, een opvanghuis voor mensen die na een psychiatrische opname de weg naar de samenleving proberen terug te vinden. Elke ontmoeting is een poging om licht te brengen in een vaak donker bestaan.
   28 september 2022
  • Vertrouwd

   Is het echt pas twee weken geleden dat we hier zijn geland en ons intrek hebben genomen in ons app. op de 5e verdieping? Het voelt al zo vertrouwd en we hebben ons bijna geruisloos kunnen invoegen in het leven hier. Met een kleedje, dienblaadje, paar boeken, spelletjes, kleurplaten en foto’s van de kids hebben we weer ons thuis gecreëerd.
   23 september 2022
  • Volksverhuizing

   Wat een drukte… na twee door Covid gestempelde jaren, is dat de eerste indruk op de luchthaven als we op verlof gaan naar Nederland. Lange wachtrijen bij het inchecken, bij de veiligheidscontrole, bij het laden en lossen van de koffers en een overvol vliegtuig.
   7 september 2022
  • This is where it happens

   Na drie jaar zijn we weer terug in Israël. De Covid-periode lijkt voorbij en reizen is weer mogelijk zonder beperkingen. Vanuit het NEM-huis in Jeruzalem worden we wakker en laten de stad weer tot ons doordringen: de Olijfberg, het Hinomdal, de berg Sion, het geluid van de moskeeën en alle herrie van het verkeer. We bezoeken de plekken waar onze mensen mogen dienen en we laten ons bijpraten over alle ontwikkelingen. Het weerzien terplekke met alle Nem'ers en bekenden is heerlijk en zo vertrouwd.
   2 juni 2022