Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Blogs veldwerkers

  • Baanbrekers Wim en Anneke tot zegen van Jood en Arabier

   Sinds we in Jemima werken, gaan we elke woensdagmiddag met Rasha, éen van de oudere kinderen, naar de muziekschool in Jeruzalem. Rasha is visueel en verstandelijk gehandicapt. Op 24 februari had de pianolerares een concertje georganiseerd voor een paar van haar studenten. Er waren vier leerlingen die iets zouden spelen. Rasha speelt alles uit haar hoofd.
   24 march 2020
  • *

   Nieuwsbrief Hanneke: Stromen van regen & veel gesjouw voor het jaarlijkse uitje

   Hanneke* is een NEM-werker die al 25 jaar in Egypte woont en werkt. Ze runt daar een bejaardenhuis met 25 bedden. Twee alinea’s uit haar nieuwsbrief delen we graag. Het warme weer is op
   28 november 2019
  • *

   Marcelle Zion: “De mensen gaan echt leven voor elkaar”

   In de eerste jaren na de oprichting van de staat Israël in 1948 was er geen belangstelling voor de ervaringen van degenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa waren. Maar later kwam daar verandering in. Nu bestaat er hulp bij de verwerking van de trauma’s. Vrijwilligers, waaronder Nederlandse christenen, bieden hulp en vriendschap aan.
   14 november 2019
  • *

   Shabbat Shalom!

   In winkels, na een ontmoeting op straat of in de bus, na het werk, bij het loslaten van een klas op school: op donderdagmiddag of vrijdag is “Shabbat Shalom” de vaste afscheidsgroet. Een vredige shabbat!
   8 november 2019
  • *

   Nieuwe NEM-werkplek: ‘Hostel Kotev’

   Chana is al meer dan twintig jaar dienend getuige van Jezus Messias in Israël. Naast thuiszorg en begeleiding van overlevenden van de Holocaust is zij ook actief in Hostel Kotev. Lees meer over deze werkplek waar we als NEM graag Baanbrekers (korte termijn uitzending: 2 tot 3 maanden) plaatsen.
   30 october 2019
  • *

   Chana dient ruim 20 jaar in Israël

   Chana is uitgezonden door Near East Ministry en woont al twintig jaar in Israël. We stelden haar tien vragen over dienen en haar wel en wee. Je woont al heel lang in Israël. Wat heeft je ertoe gebracht om daarheen te gaan?
   30 october 2019
  • *

   Onwetendheid geeft onbegrip

   Uit de nieuwsbrief van Chaya, werkzaam in Israël lazen we een bemoedigend verhaal, dat we graag delen. Tijdens een gehoortest bleek dat het gehoor rechts van Chaya niet werkte, waarop ze twee weken in het Sha’arei Zedek ziekenhuis in Jeruzalem opgenomen werd. In het ziekenhuis ontmoette Chaya haar joods-orthodoxe kamergenote: Miriam.
   28 august 2019