Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Baanbreker Joanne bij Shevet Achim: "Extra bijzonder"

  13 januari 2022

  Blogs veldwerkers

  • *

  Toen de voorbereidingsdagen van Near East Ministry begonnen om als Baanbreker naar Israël te gaan wist ik nog niet waar ik zou gaan dienen. Ron en Nelleke, de veldleiding Midden-Oosten kwamen tijdens de cursus met het idee om bij Shevet Achim te werken en toen ik hoorde wat het inhield werd ik meteen enthousiast.

   

  "Ik ben heel dankbaar dat God deze plek om mijn pad heeft gebracht"


  Shevet Achim is een christelijke organisatie die kinderen uit Gaza, Irak en Syrië met hartproblemen helpt, met vrijwilligers die Jezus willen volgen. De focus ligt daarom op de gemeenschap waarin ik leef. We beginnen elke ochtend met een 'Morning Meeting' die twee uur duurt. In deze twee uur nemen we de tijd om te bidden, om te delen vanuit onze levens, om God te aanbidden met muziek en om te leren uit Gods woord. Het geeft ons kracht om dit samen te doen en om daarna de werkdag aan te kunnen. De gemeenschap is in deze vijf maanden mijn familie geworden. We werken samen, we leven, lachen en huilen samen. Dat maakt Shevet Achim extra bijzonder.


  Daarnaast ligt de focus ook op het werk van Shevet Achim. We helpen de kinderen door met de ouders mee te gaan naar afspraken in het ziekenhuis, de ouders te ondersteunen tijdens de operatie van hun kind, met de kinderen te spelen die tijdelijk in ons huis wonen en door samen te eten en te praten. Dit kent leuke en moeilijke momenten. Zo zat ik negen uur te wachten met een moeder tijdens de operatie van haar dochter, die het uiteindelijk niet overleefde. Aan de andere kant zat ik ook naast een moeder van een zoontje, waarvan de operatie geslaagd was. Ze was zo dankbaar en opgelucht! Toen ze haar moeder belde met het goede nieuws, gaf ze mij ook aan de telefoon om te laten weten dat ze niet alleen was.


  Het werken en leven bij Shevet Achim is een hele bijzondere ervaring. De omgang met mensen, het leren kennen van andere culturen en talen en het groeien in mijn relatie met God is een grote zegen. Ik ben heel dankbaar dat God deze plek om mijn pad heeft gebracht en ik kijk uit naar wat Gods plan verder is voor mijn leven.

   

   

  Gezocht: Verpleegkundige

  voor Shevet Achim in Israël

  We zoeken een verpleegkundige of iemand met ervaring in de zorg die als vrijwilliger uitgezonden wil worden om Arabische kinderen en hun ouders te helpen als zij in Israël een hartoperatie moeten ondergaan.

   

  Bekijk snel de vacature