Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Geen dag hetzelfde

  21 april 2022

  Blogs veldwerkers

  • *

  Het is eind februari 2022. Na een lange periode van wachten is het eindelijk zover: Wiebe, Jeannette en Eline vertrekken naar Israël om drie maanden als Baanbrekers te gaan dienen bij Jemima, in de Palestijnse gebieden van Israël. Wiebe en Jeannette schrijven een kort verslag van de invulling van hun dagen.

  ‘Het warme contact van de medewerkers met de bewoners viel ons bij aankomst al meteen op en dat is de afgelopen maand alleen maar bevestigd. Hoe mooi is het om liefde aan een ander te geven, maar ook dat je die liefde in veelvoud terug ontvangt! Arabische medewerkers die in een christelijke organisatie hun werk doen: prachtig om te zien hoe Gods liefde hier wordt doorgegeven. Ze openen de dagen met het zingen van bijbelliedjes; na de vertelling wordt altijd “Dit is de dag” gezongen. In de pauzes wordt gewandeld of lekker een plekje in de zon opgezocht om te zitten. Daarna is het fruittijd en vervolgens tijd om te knutselen, puzzelen, tekenen, te knippen, met kralen te rijgen of met bouwmateriaal te spelen.

   

  ’s Middags eten we warm, veelal een gerecht van rijst met kip, waarna er opnieuw aan taken wordt gewerkt en/of gezongen en gesnoezeld. Wij helpen bij deze werkzaamheden, maar het kan ook gebeuren dat we ’s ochtends worden gevraagd om ergens anders aan mee te helpen, zoals planten uitzoeken voor de tuin of het schilderen van planken voor het nieuwe dierenverblijf. Het is mooi dat we enkele materialen konden kopen voor de bewoners, waaronder een gitaar. Deze viel in goede smaak en wordt dagelijks gebruikt als ondersteuning bij het zingen. We genieten hier van de werkzaamheden, maar verbazen ons ook wel over het leven hier: afspraken die worden vergeten, de uitgebreide pauzes van werknemers en het afval dat niet wordt gescheiden en dat je overal ziet rondslingeren.

   

  Iedere dag kijken we weer uit naar een nieuwe bijzondere ontmoeting met de bewoners en onze invulling van taken voor die dag. Het is heel fijn om hier in Gods Koninkrijk te mogen dienen en werken!’

   


  Echtparen gezocht!

  Voor Jemima zoeken we echtparen die een periode van 2-3 maanden dienstbaar willen zijn aan deze mooie mensen. Wil je meer weten? Bezoek de informatiemiddag over uitzending en/of neem contact op met Jedidja via baanbrekers@neareastministry.nl.