Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Op de juiste plek

  17 augustus 2021

  Blogs veldwerkers

  • *

  Tijdens de jovo-Reveilweek mochten we Joanne uitzegenen om op 15 augustus als Baanbreker te vertrekken naar Shevet Achim in Israël. Ze helpt mee in de zorg voor kinderen uit Arabische landen met een aangeboren hartafwijking. Zij ontvangen in Israël de medische zorg die hun eigen land hen niet kan bieden.

   

  Joanne, hoe is het verlangen ontstaan om te gaan dienen in Israël?
  In eerste instantie had ik niet zoveel met Israël of het Midden-Oosten. Ik was aan het afstuderen en vroeg aan God: ‘Ik wil Uw weg volgen, maar wat is de volgende stap na mijn studie?’ Kort daarna las ik een artikel over Baanbrekers in het Near East Magazine. Ik dacht: dit doe je niet zomaar. Dit onderwerp kwam daarna telkens terug, waardoor ik het verlangen kreeg om te gaan. Het is wel een enge stap, maar ik dacht: misschien is dit wat God van mij vraagt. Uiteindelijk is dit meerdere malen bevestigd.

   

  Op welke manier is Shevet Achim op je pad gekomen?
  Bij de NEM heb ik me aangemeld om te gaan dienen waar het nodig is. Er zijn verschillende werkplekken overwogen en uiteindelijk kwam Shevet Achim op mijn pad. Shevet Achim is een christelijke organisatie die kinderen uit Arabische landen met een hartprobleem haalt om hen in Israël medische zorg te verlenen. Ik vind het een heel bijzondere plek omdat joden, moslims en christenen daar bij elkaar komen.

   

  Waarom koos je ervoor om uitgezonden te worden via de NEM?
  Vanwege de Reveilweken was ik bekend met de NEM. Ik vond het vanaf het begin af aan al een fijne organisatie die vasthoudt aan Gods Woord. Het kleinschalige spreekt me aan. Als baanbreker, zoals de NEM aanbiedt, vond ik een mooie manier om te gaan dienen in het Midden-Oosten.

  Vanwege de corona-situatie heb je meer dan een jaar moeten wachten totdat je uitgezonden kon worden. Hoe was dat jaar van wachten voor jou?
  Dat was een achtbaan. Aan de ene kant heb ik geduldig gewacht en ondertussen bij de Albert Heijn gewerkt. Aan de andere kant heb ik ook veel geduld moeten leren en dacht ik soms: wat moet ik nou en is dit nog wel Gods plan? Zit ik wel op de goede weg? Je gaat toch twijfelen. Op de een of andere manier bleef ik vasthouden en nu mag ik gaan.

   

  Waar kunnen we voor jou voor bidden als je in Israël bent?
  Dat ik me thuis mag voelen en dat ik het emotioneel aan kan. Soms zijn er heftige situaties bij Shevet Achim. Ik vind het best spannend om met mensen om te gaan van een cultuur die mij niet bekend is. Willen jullie bidden dat God mij mag gebruiken op de juiste manier, op de juiste plek?