Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
  • Neem deel aan een Reveilweek in 2024

   Dit jaar organiseren we weer vier Reveilweken op ons landgoed in Voorthuizen met verschillende accenten. Inmiddels hebben al ruim 400 mensen zich opgegeven.
   Maandag 02 oktober 2023
  • Je gaat het zien als je het gelooft

   Gert Jan Segers schreef deze column vanwege het 60-jarig jubileum van de NEM. 'God heeft zijn volk dwars door de tragedies van onze geschiedenis heen geleid. Tot de dag van vandaag. En je ziet het als je het doorhebt.' (...) 'Het gaat helemaal anders worden dan zoals het nu is. En je gaat het zien als je het gelooft.'
   Dinsdag 13 februari 2024
  • Word jij onze nieuwe collega?

   Momenteel heeft de NEM twee vacatures openstaan: Communicatie Medewerker en Administratie/ IT Medewerker. Lees de vacatures en reageer of deel ze in je eigen netwerk.
   Woensdag 07 februari 2024
  • Wie heeft het donker aangedaan?

   Enkele dagen na de verschrikkelijke gebeurtenissen van 7 oktober stelde mijn dochter van twee deze vraag nadat ik het licht op haar kamer had uitgedaan. Met deze opmerking verwoordde ze eigenlijk precies hoe ik mij op dat moment voelde en me eigenlijk nog steeds voel na ruim drie maanden. Lees de column van Lourens Geuze.
   Maandag 05 februari 2024
  • Gods plannen met Izak en Ismaël, de twee zonen van Abraham (boekbespreking)

   Lees de boekbespreking van het boek ' Abraham had twee zonen'. De auteur Julia Blum van het boek leidt ons op een ontdekkingsreis door de geschiedenissen van Izak en Ismaël. Lees de boekrecensie.
   Vrijdag 02 februari 2024
  • Column Piet Jonkers: Applaus voor Jesaja

   Piet Jonkers schrijft over zijn ervaring n.a.v. een gesprek met een rabbijn en een Joods vrouwelijke huisarts over de situatie in Gaza.
   Donderdag 18 januari 2024
  • Wat doet deze oorlog met ons hart en onze ziel?

   In november ontvingen we een nieuwsbrief van Jonathan Miles, directeur van Shevet Achim, die ons aanzette tot nadenken. Hij geeft leiding aan een organisaties waar de NEM al jaren mee samenwerkt en vrijwilligers naar toe zendt. Met het lezen van zijn nieuwsbrief werden we uitgedaagd om op een andere manier naar de oorlog in Gaza te kijken, namelijk door de bril van het evangelie.
   Dinsdag 16 januari 2024
  • Troost in donkere tijden van oorlog

     Na de vreugde van het Loofhuttenfeest, gevierd met christenen uit vele landen, werden we met een schok geconfronteerd. Plots klonken er sirenes, die naar schuilkelders snelden en zich de verschrikkingen realiseerden van wat er op 7 oktober ...
   Maandag 11 december 2023
 1. Activiteiten