Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. NEM lanceert herdruk boek ‘Bidden voor Israël én de Arabische wereld’.

  Woensdag 12 juni 2024
  • *

  De NEM gaat het boek Bidden voor Israël en de Arabische volken opnieuw uitgeven. In het voorwoord schrijft Lourens Geuze, teamleider Midden-Oosten het volgende:

  Het Midden-Oosten is voorgoed veranderd sinds 7 oktober 2023. Op die dag drongen er duizenden Hamas strijders Israël binnen om dood en verderf te zaaien. De oorlog in Gaza die daarop volgde was alles verwoestend. In het voorjaar van 2024 liepen de spanningen met Iran zo hoog op dat er een grootschalige aanval volgde waarbij meer dan 300 drones en raketten op Israël werden afgevuurd. Door een wonder van bovenhand bleef de schade beperkt. De situatie in Israël en de Arabische wereld is alles behalve rustig, en vrede in het Midden-Oosten lijkt verder weg dan ooit.

  Hoe kunnen we hoopvol blijven als christen in deze tijd? Hoe kunnen we bidden met verwachting met alles wat we dagelijks voorbij zien komen in het nieuws? Penny neemt ons mee aan de hand van veertig Bijbelse overdenkingen over Gods plan met Israël en de omliggende volken. Elke Schriftuitleg wordt gevolgd door suggesties hoe we kunnen bidden voor Jood en Arabier.

  Penny schreef dit boek in 2010, maar de onderwerpen die ze aansnijdt en thema’s die ze belicht zijn nog uiterst relevant en actueel. Soms moet je teruggrijpen naar wijsheid uit het verleden om de huidige tijd te kunnen duiden. Persoonlijk ben ik bemoedigd door het lezen van deze overdenkingen in de verdrietige tijd waarin we leven. Het is mijn hoop dat het ons allemaal aanmoedigt om te volharden in het gebed.


  Toen ik Penny vroeg of we haar boek opnieuw mochten uitbrengen reageerde ze erg enthousiast. Ze was ontroerd om te horen dat haar boek nog steeds wordt gebruikt en gewaardeerd. Hoewel ze niet meer in het Midden-Oosten woont en werkt, voelt ze zich nog steeds erg betrokken bij alles wat daar gebeurt. Nu de ouderdom is gekomen, bestaat haar bediening voornamelijk nog uit het bidden voor Israël en de Arabische volken. Daarmee brengt ze in praktijk waarover ze zo gepassioneerd schrijft in dit boek en is het gebed voor Jood en Arabier een doorleefde werkelijkheid!

  De NEM is volop in beweging en we zoeken naar nieuwe wegen om de belofte en opdracht uit Jesaja 19:23-25 gestalte te geven in onze tijd. Maar gebed zal altijd één van de pijlers blijven van onze bediening hier in Nederland én in het Midden-Oosten. Alleen als we op de knieën gaan kunnen we ons werk van verzoening blijven doen in het geloof dat God een verbindingsweg zal bouwen tussen Jood en Arabier.


  "Alleen als we op de knieën gaan kunnen we ons werk van verzoening blijven doen in het geloof dat God een verbindingsweg zal bouwen tussen Jood en Arabier."

  Na de gebeurtenissen van 7 oktober 2023 zijn veel christenen zoekende hoe te bidden voor Israël en de Arabische volken. Dit boek is een uitstekende gids voor een ieder die wil bidden met hoop en verwachting. De situatie in Israël en de Arabische wereld is allesbehalve rustig, en vrede in het Midden-Oosten lijkt verder weg dan ooit. Hoe kunnen we hoopvol blijven als christen in deze tijd? Hoe kunnen we bidden met verwachting met alles wat we dagelijks voorbij zien komen in het nieuws? Penny neemt ons mee aan de hand van veertig Bijbelse overdenkingen over Gods plan met Israël en de omliggende volken. Elke Schriftuitleg wordt gevolgd door suggesties hoe we kunnen bidden voor Jood en Arabier. Penny schreef dit boek in 2010, maar de onderwerpen die ze aansnijdt en thema’s die ze belicht zijn nog uiterst relevant en actueel.


  Het boek is voor de gereduceerde prijs van €5 te koop + verzendkosten. Stuur een mail naar info@neareastministry.nl als u het boek wil ontvangen.

 1. Activiteiten