Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. 75 vragen van God aan Zijn volk

  Donderdag 02 maart 2023
  • *

  Vandaag is het eerste exemplaar van het boek '75 vragen van God aan Zijn volk' aan schrijver Marien overhandigd. Hij schreef het boek met het 60 jarig bestaan van de NEM en het 75 jarig bestaan van de staat Israël in het achterhoofd. 

  In 2023 bestaat de staat Israël 75 jaar. Israël roept bij christenen gemengde gevoelens op: de een voelt een sterke sympathie, de ander weet zich niet goed raad met de terugkeer van Gods volk in het beloofde land, of heeft grote moeite vanwege het conflict met de Palestijnen. Dit dagboek van Marien helpt je om niet politiek maar meditatief stil te staan bij het bijzondere volk en land dat Israël is. Aan de hand van 75 scherpe, ontroerende en verrassende vragen uit de Bijbel van God aan Zijn volk ontdekken we Zijn relatie met Israël, de Arabieren en ons.

  Belangrijke thema's komen langs, zoals: waarom heeft God Israël uitgekozen? Heeft Israël bij God een streepje voor ten opzichte van de Arabieren en andere volken? En wat is het plan voor Israël nu en in de toekomst? Elke vraag wordt gevolgd door een meditatie, bezinningsvragen en een gebed. Door Zijn vragen leren we de God van Israël, die ook onze God wil zijn, op een nieuwe manier kennen.

  Benieuwd naar het boek? Tijdens de Reveilweken is het mogelijk om het boek te bemachtigen daarnaast kun je het bestellen via de website van De Vuurbaak.

 1. Activiteiten