Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Al dertien jaar lang een NEM'er

  Donderdag 15 april 2021

  Het laatste nieuws

  • *

  Wat een tijd. Ik weet het nog goed. Met ons jonge gezin liepen we op de Reveilweek omdat we gevraagd waren om de coördinatie van het tienerwerk over te nemen. Een nieuwe wereld voor ons toen. Voor ons allemaal onbekende NEM’ers.


  ‘Oh dat is een NEM’er!’ Regelmatig kwam deze term voorbij als ik in gesprek was voor de Reveilweek of iets moest regelen voor het tienerprogramma. Of ‘daar moet je … van Reveil voor hebben’. Reveilmensen, Reveilwekers, NEM’ers: allemaal termen die de afgelopen jaren voorbij kwamen. En nu is het 2021 en zijn we (Leonard en ik) ongeveer 45 Reveilweken in 13 jaar verder (Grote Reveilweek, mini-Reveilweek en de Voorthuizen- weken.)


  De afgelopen 13 jaar mocht ik samen met Leonard werken aan bruisend tienerwerk op de Reveilweken. Ondertussen werden onze kids groter en werd de Reveilweek een echte gezinsweek waarin meerdere Boender gezinsleden zich in zette. Niet alleen in het tienerwerk mocht ik een steentje bijdrage maar ook voor het volwassen- en kinderprogramma en niet te vergeten de jaren dat ik samen met Pieter Both de diensten mocht leiden.


  Wat heeft God grote dingen gedaan in de afgelopen jaren! Dankbaar kijk ik terug op die tijd waarin tieners tot geloof kwamen of opnieuw een keuze maakten om Jezus te volgen. Waarin tieners verdieping kregen in hun geloof, vriendschappen voor het leven maakten en ik mocht zien hoe gezinnen weer tot elkaar kwamen. En wat zijn de Reveilweken tof! De kracht van de Reveilweek spreekt mij enorm aan. De kleine persoonlijke gespreksgroepen, tijd voor God maken (stille tijd), samen optrekken, gezinnen die van elkaar leren; jong en oud, worship en Bijbelstudie. 24/7 gebed, en altijd een hoop fun en plezier.

   

  Ik ben erg dankbaar dat ik tijdens al die Reveilweken God mocht dienen door de NEM te ondersteunen. Het was ook een leerzame periode. Ons gezin leerde steeds meer over Israël en het Midden-Oosten. Een meerwaarde van de NEM tijdens de Reveilweken. Met als hoogte punt voor mij een bezoek aan de veldwerkersconferentie in Israël waarin ik nog meer onder de indruk werd over God en Zijn volk Israël.
  Nu Covid flink roet in het eten heeft gegooid zijn de Reveilweken niet meer zoals ze waren. Voor Reveilweek 2020 hebben we met een mooi team een online zomerprogramma gemaakt en was er voor de tieners een tienerkamp georganiseerd door YNGbelieve.

   

  Voor Reveilweek 2021 zijn we druk bezig om naar mogelijkheden te kijken. Dit brengt met zich mee dat ik na 13 jaar dienstverband op een andere manier ga samenwerken met de NEM. Ons nieuwe samenwerkingsverband zal zijn dat ik met mijn organisatie YNGbelieve betrokken zal blijven bij de NEM en de Reveilweken, maar niet meer als staf. Op welke manier dit zal zijn staat nog open. De NEM kan een beroep doen op YNGbelieve daar waar nodig is. YNGbelieve gaat naast bestaande training, spreekbeurten en tienermaterialen de komende jaren tienerkampen organiseren. Meer weten? www.yngbelieve.nl.

  Ik zie enorm uit naar wat God gaat doen de komende jaren. Covid maakt dat we opnieuw mogen kijken naar nieuwe manieren om Reveil uit te werken. Blijf op de hoogte via de website www.neareastministry.nl

   

  Laatst sprak ik iemand via de app die vroeg: ‘weet je hoe jij nog steeds in mijn telefoon staat als contact? “Bianca NEM.”’ Met een screenshot als bewijs.


  Dankbaar kijk ik terug en volverwachting vooruit.
  Blijkbaar ;-) als een echte NEM’er. :-)


  Bianca Boender

   

   

  Dankbaar voor het werk van Bianca Boender

   

  Als Near East Ministry zijn we Bianca erg dankbaar voor haar tomeloze inzet voor de tieners. Vaak waren het de tieners die hun ouders meenamen naar de Reveilweken. Door haar bevlogenheid en oprechte interesse in tieners is ze een instrument in Gods hand, waardoor ze de weg voor de Heilige Geest vrij maakt om tieners zelf aan te raken en zo mee mag werken aan een levenslange verandering in hun levens. De professionaliteit waarmee ze het tienerprogramma heeft ontwikkeld heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Reveilweken.

   

  We zijn heel erg dankbaar voor alles wat Bianca voor de NEM gedaan heeft en dat zij haar talenten in die vele jaren voor ons werk heeft willen inzetten. Het is fijn dat we geen definitief afscheid van haar hoeven te nemen en dat ze haar diensten aan ons blijft aanbieden. De tienerkampen die zij deze zomer organiseert bevelen wij van harte aan en we bidden voor zegen op haar werk.

   

  Piet Jonkers

 1. Activiteiten