Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Baanbrekers blog uit Cairo

  Maandag 04 march 2019
  Baanbrekers blog uit Cairo
  Als vrijwilliger werk ik in twee verschillende verpleeghuizen en doe activiteiten met de bewoners. Dat zijn creatieve activiteiten maar ook domino spelen is favoriet. Het is fijn om hen enthousiast te maken en de bewoners zo wat afleiding en plezier te kunnen bieden. Op 14 februari was het Valentijnsdag, toen kocht ik voor iedereen een roos.

  Daarnaast help ik op zaterdagochtend mee met het geven van handvaardigheid op een school. Het is zo mooi om te zien hoeveel plezier de kinderen beleven. Ook volg ik Arabische les. Het is een moeilijke taal, maar ik vind het erg leuk om les te hebben en ik kijk uit naar het moment dat ik wat meer kan communiceren met de mensen hier.

  Chaotisch Caïro

  Mijn eerste week in Caïro was erg intensief. Er kwamen zoveel indrukken op me af. Om de stad in een paar woorden samen te vatten: chaos, overvolle metro’s, vuilnis, hoge flats, stof en auto’s die als ongeleide projectielen om je heen razen.

  Zoveel moois

  Maar ondanks dat alles zag ik ook zoveel moois, het beleven van deze cultuur is erg intrigerend voor mij. Ook zie ik veel schrijnende situaties. Armoede en nood zijn ook twee woorden die bij deze stad passen. En dat gaat me aan het hart.

  Klein voelen

  Ik voel me soms zo klein in deze enorme stad, maar ik hoop en bid dat ik in deze maanden iets mag betekenen en dat God deze periode wil zegenen.

  Sylvia is voor drie maanden uitgezonden als Baanbreker naar Egypte. In verband met haar veiligheid is Sylvia's naam gefingeerd.

 1. Activiteiten