Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Een toevluchtsoord

  Dinsdag 25 oktober 2022
  • *

  Begin oktober hielden we een conferentie in Jordanië voor onze veldwerkers in de Arabische landen. Een mooie groep mensen die zich enthousiast inzet op projecten voor de meest kwetsbaren van de samenleving, gedreven door het visioen uit Jesaja 19.

   

  In de Bijbel lezen we dat Jordanië en Egypte al vaak een toevluchtsoord waren en ook anno 2022 zijn er heel veel vluchtelingen in deze landen. Verschillende veldwerkers zijn betrokken bij initiatieven om deze mensen te helpen. Voorbeelden zijn een centrum buiten Amman waar Syrische vrouwen en kinderen met trauma's worden opgevangen en een school in Caïro waar achtergestelde Afrikaanse kinderen christelijk onderwijs genieten en veel persoonlijke aandacht krijgen.

   

  Op de conferentie was er tijd voor Bijbelstudie, het uitwisselen van ervaringen, gebed voor de regio en een paar excursies in de omgeving. Op vrijdagavond was het tijd om de sjabbat te vieren. Sjabbat is aan de mens gegeven, het is een toevlucht naar een dag van rust en in Gods aanwezigheid zijn.

   

  We zijn blij dat we de laatste tijd een toename zien in uitzendingen naar de Arabische landen, maar we zouden nog heel graag meer mensen toevoegen aan onze teams in Jordanië en Egypte. Daarnaast komen we graag in gesprek met mensen met roeping voor Irak.

  Een conferentieganger schreef:

  Zo gaan wij na de conferentie terug naar onze woon- en werkplek. Bemoedigd door de verhalen van en contacten met onze medeveldwerkers. En met weer meer helder voor ogen de belofte van andere tijden waarheen wij op weg zijn, de tijden dat volken waar wij dienen samen met Israël voorop gaan in het dienen van de Heer, tot zegen van de wereld. Bij de alledaagse bezigheden hebben wij dat niet altijd voor ogen, zien wij het verband met het grootse visioen ook vaak niet. In wat wij lezen op nieuwssites en in gesprekken met mensen in de landen, lijkt het visioen ver weg. Wij gaan die wereld weer in, versterkt door elkaar en in het geloof dat de Here onze toevlucht en de toevlucht voor de volken zal zijn, te beginnen bij de volken waar het allemaal begon, de Highway-volken.

   

  Voel jij je misschien ook geroepen om deel uit te maken van dit Grote Visioen?

   

   

 1. Activiteiten