Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Dennis ‘duwt’ boom tegen Menorah-zaal

  Zondag 01 march 2020
  Dennis ‘duwt’ boom tegen Menorah-zaal

  De storm Dennis die in februari over Nederland trok, liet ook zijn sporen na op het NEM-terrein. Een 20-meter lange berkenboom viel op het dak van het Menorah-gebouw en een dakplaat viel naar beneden. De val van de boom drukte ons als stichting met de neus op de feiten. De afgelopen vijf jaren was er geen financiële ruimte om de gebouwen te onderhouden. Er is dan ook een flinke achterstand in het onderhoud. Dat kan niet langer zo.

  De laatste jaren werd er alleen geld uitgegeven aan ‘noodzakelijk onderhoud’. Zo werd het lekkende dak van het Menorah-gebouw diverse keren hersteld door een loodgieter, maar het is als een pleister op een bloedende wond. Tijdens een NEM-bijeenkomst was er een nieuwe lekkage en drupte het water op het podium…

  Er zijn concrete plannen om het complete dak te vervangen zodat we droog en warm kunnen zitten in de grote zaal. Daarbij gaan we ervan uit dat er geen andere bomen tegen het gebouw aanwaaien ;-).

  Ondertussen zijn ook het zeer slecht geïsoleerde kantoor en groepsaccommodatie ‘Groot Dennenlust’ dringend aan ‘een update’ toe. Als we deze achterstand in geld uitdrukken hebben we het over een geschat bedrag van € 150.000! Een behoorlijke investering.

  De achterstand van de gebouwen bestaat onder andere uit:

  • De achterstand van de gebouwen bestaat onder andere uit:
  • Het vervangen en isoleren van het dak van de Menorah
  • Het schilderen van Groot Dennenlust, de Menorah en het kantoor.
  • Het vervangen van enkele bitumen/teren daken en de kozijnen / ramen van het kantoor
  • Het vervangen van enkele bitumen/teren daken en de kozijnen / ramen van de onderste verdieping van Groot Dennenlust.
  • Het egaliseren van bestaand en nieuw straatwerk.
  • Het vernieuwen van een aantal verouderde tenten.
  • En nog meer klussen.  We kunnen dit probleem niet alleen oplossen en doen een beroep op jou! Op vier manieren kun je helpen:

  Gebed

   

  Wil je bidden voor een structurele oplossing voor deze situatie van achterstallig onderhoud en voor wijsheid om de juiste keuzes te maken?

   

  Tijd

   

  Wil je meehelpen met een schilder-, stratenmaak- of tuinklus? Er is een lijst beschikbaar met hulp die we goed kunnen gebruiken. Op 18 april organiseren we een klus-zaterdag. Kom een ochtend en of middag helpen en steek je handen uit de mouwen. Vanzelfsprekend hangt het al dan niet door kunnen gaan van de klusdag af van de ontwikkelingen rondom het corona-virus.

  Geef je op bij Jeroen via beheer@neareastministry.nl en geef daarbij aan wat voor klus je voorkeur heeft. 

  Aannemers & investeerders

  We komen graag in contact met deskundigen zoals aannemers. Met hen willen we graag het gesprek aangaan en advies inwinnen qua prioriteiten, kosten en vernieuwingen. Daarnaast zoeken we ook investeerders die hun geld meer willen laten renderen dan de huidige, vaak negatieve rente doet en die tegelijkertijd ook een goed doel willen steunen.

  Neem contact op met Johan Ruitenburg via bedrijfsbureau@neareastministry.nl.

  Financiën


  Alle kleine en grote giften helpen om het bedrag bij elkaar te krijgen. Wil je een bedrag geven? Dat kan via NL 93 ABNA 046 245 38 55 onder vermelding van 'onderhoud gebouwen'.

  Ik doneer >>>

 1. Activiteiten