Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Ontmoet onze nieuwe directeur

  Zaterdag 26 november 2022
  • *

  Wij zijn David en Inge Verboom, samen met onze kinderen Lily, Myrthe en Luca. Inge komt uit Apeldoorn, en is verpleegkundige en maatschappelijk gezond­heids­werker. Ze heeft zich na haar werk als verpleegkundige verder ontwikkeld in counseling en pastoraal werk. David komt uit Rotterdam, en is na een ingenieurs en bedrijfskundige studie, werkzaam geweest in het bedrijfs­leven. Na deze studies en onze eerste jaren van werkervaring, hebben we de stap gezet om God te dienen in het buitenland.

   

  Wij hebben al sinds we tot levend geloof kwamen in onze jeugd, allebei het verlangen gehad om in de zending te gaan, en God te dienen waar Hij ons ook leidt in de wereld. Enkele jaren na ons trouwen zijn we dan ook in 1996 naar het buitenland verhuist. We hebben bij meerdere christe­lij­ke organisaties gewerkt in nood- en ontwikkelingshulp in Kenia, Zuid-Soedan, Sri Lanka, Thailand, Jordanië, Israël en uiteindelijk vanuit Zwitserland. Tijdens deze buitenlandse jaren heeft God ons gezegend met drie geweldige kinderen, Lily (24 jaar), Myrthe (22 jaar) en Luca (18 jaar). Zij zijn dit jaar alle drie neergestreken in Nederland, in de randstad, voor hun studie en/of werk. 
   
  In de vijf jaar dat we in het Midden-Oosten hebben gewoond en gewerkt, hebben we de NEM leren kennen en waarderen. Naast dat we het werk van de NEM in het Midden-Oosten hebben gezien, zijn we als gezin ook vijf keer in onze vakanties naar de NEM Reveilweken geweest. We hebben als gezin veel geleerd en genoten van de Reveilweken die we mochten meemaken. Omdat we ook met broers en zussen van onze thuis­gemeente gingen, merkten we hoe de Reveilweken niet alleen tot bemoediging en versterking van ons eigen geloof leidde, maar ook tot dat van ons gezin, onze kinderen en onze kerk. 
   
  Nadat we God meer dan 25 jaar hebben mogen dienen in het buitenland, heeft God ons nu geleid om naar Nederland te verhuizen en vanuit Nederland God te dienen. Wij zijn heel dankbaar om nu bij de NEM te beginnen en mee te werken aan deze belangrijke bediening, in het Midden-Oosten en in Nederland. In deze tijd van nood, onzekerheid, chaos en wanhoop, hebben we gezien hoe God het werk van de NEM zegent en gebruikt, voordat de Heer terugkomt. In zowel Israël als de omliggende Arabische landen hebben we mogen zien dat het essentieel is om Gods liefde en verzoening te brengen, door Zijn Zoon en Verlosser Jezus Messias. Ook hebben we de Heerbaanvisie van Jesaja 19 en de unieke rol van Gods volk Israël daarin mogen zien en beter leren kennen. Daarnaast verlangen we ernaar om in Nederland door de NEM Reveilweken en het Bijbels onderwijs, mensen op te roepen om Jezus te volgen en in Hem rust, vrede en verzoening te vinden. We kijken er erg naar uit om leiding te mogen geven aan het geweldige NEM-team, en samen het belangrijke werk van de NEM voort te zetten, door te dienen, te bidden, te onderwijzen en op te roepen tot verzoening.

 1. Activiteiten