Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. In Memoriam Fatmeh 1997 - 2022

  Dinsdag 13 december 2022
  • *

  Op 30 november is Fatmeh "niet geheel onverwacht, maar voor ons allen veel te vroeg in alle rust overleden", aldus de rouwkaart. Zij was de lieve en dappere dochter van Peter & Tineke en het zusje van Samir en Mirvat. Velen hebben haar leren kennen op een reveilweek of misschien wel ontmoet in Israël. Toen zij nog geen twee jaar oud was is zij bij Peter en Tineke in huis gekomen. Vanwege de huidziekte Epidermolysis Bullosa had Fatmeh veel verzorging nodig en haar biologische ouders konden die zorg niet bieden. Zo is Fatmeh opgegroeid bij een Nederlands echtpaar dat door de NEM was uitgezonden. Met haar medische achtergrond heeft Tineke al die jaren liefdevol voor haar gezorgd. Fatmeh heeft de Middelbare School in Bethlehem doorlopen en met succes afgerond. Ze probeerde zoveel mogelijk gewoon te leven, ondanks haar beperkingen.

   

  Vier jaar geleden kwam het gezin terug naar Nederland omdat er geen visum meer was om te blijven. Het leven in Nederland bood veel meer mogelijkheden om zelfstandig te leven en zo kon Fatmeh er met een scootmobiel alleen op uit. Zij is een opleiding tot management assistente begonnen en heeft met veel doorzettingsvermogen afgelopen mei haar diploma behaald. Maar ondanks haar grote wil om te leven moest zij helaas steeds meer inleveren. De ziekte sloopte haar lichaam en uiteindelijk heeft God haar Thuis gehaald. Tijdens haar leven getuigde Fatmeh van de Heer die haar kracht gaf om om te gaan met die nare ziekte. Zij was voor veel leeftijdsgenoten een voorbeeld, haar moed en vertrouwen op God maakten diepe indruk. De afscheidsdienst in Veenendaal liet zien hoe geliefd Fatmeh was. Er is nu een einde gekomen aan haar aardse strijd. Zij mag nu voor altijd geborgen zijn bij haar Schepper en uitzien naar de dag van de Opstanding waar geen pijn en verdriet meer is.

   

  En Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch geklaag, noch moeite zal er meer zijn, want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. En Hij, die op de troon gezeten is, zeide: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. Openbaring 21: 4-5.

 1. Activiteiten