Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. In memoriam Mokhtar Essid

  Woensdag 05 oktober 2022
  • *

  In memoriam Mokhtar Essid


  Op de dag van Jom Teruah (Feest van de Bazuinen) is Mokhtar Essid, uit Soest, tijdens een operatie overleden. Hij was al heel lang ziek.
  Mokhtar was de voortrekker van de Verzoeningsconferenties tussen Joden en Arabieren, die in de Here Jezus geloofden, en deed dat zeer gedreven. Er zijn conferenties gehouden in Frankrijk, maar ook in Nederland. In 2003, 2005, 2007, 2008, 2009 en 2018, waren er conferenties met iedere keer weer hetzelfde thema dat God een plan had en heeft, in Abraham door Isaäk én Ishmaël. Dat lees je door de hele Bijbel heen.
  Mokhtar, Tunesiër van geboorte, kwam vanuit de Islam tot geloof in Jesjoea. Hij trouwde met Sifra, destijds een Nederlandse zendelinge in Tunesië. Na zijn verhuizing leefde hij tussen twee, wellicht drie, werelden in: de Arabische, de Nederlandse en de Israëlische.


  Honderden mensen hebben deelgehad aan de conferenties en de uitloop daarvan. Mokhtar was als Arabier helemaal in de religieuze Messiaanse geloofsbeleving gekomen.
  Hij vierde de Bijbelse feesten en droeg dat uit. Dat heeft veel zegen gegeven. Zijn liefde voor de Arabische wereld, het Joodse volk en de mensen in Westerse wereld
  gingen hem aan het hart, daar streed hij voor. Afgelopen maandag is Mokhtar in Soest begraven. Zijn nagedachtenis zij ons tot zegen.


  Jaap Bönker
  j.bonker@bijbelsecultuur.nl

   

  Near East Ministry condoleert de nabestaanden en wenst hen Gods troost en nabijheid toe.

 1. Activiteiten