Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Loofhuttenfeest 2016

  Woensdag 28 september 2016
  Loofhuttenfeest 2016
  Vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober vieren we feest. Op het NEM-terrein is er dan vanalles te doen. We eten, vieren, leren, ontdekken en... er worden loofhutten gebouwd. Jaap Bönker, Jennifer Guetta en Otto de Bruijne werken mee, net als NEM-directeur Richard Vos. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er een speciaal programma door onze Reveilweek-kinderwerkers onder leiding van Susan van der Schulp. De muziek en zang worden geleid door Daniëlle Vos.

  Leren door te vieren

  In Israël worden de feesten gevierd die God aan Zijn volk gaf, zoals de dag van de Bazuin, Grote Verzoendag en het Loofhuttenfeest. Als Near East Ministry sluiten we aan bij deze feestelijkheden. Niet omdat het moet, maar om onze verbondenheid met de God van Israël en Zijn volk uit te drukken. Ook geeft het vieren van deze feesten ons als christenen nieuw zicht op Gods karakter. Kortom, we leren door te vieren. Samen, met jong en oud. Viert u mee?

   

  Programma

  Vrijdag 21 oktober

  17.30 uur: inloop

  18.00 uur:  Sjabbatmaaltijd voor iedereen in de tot grote loofhut omgebouwde Menorah-zaal.

  De maaltijd is in Potluck-stijl: iedereen neemt zelf een feestelijk gerecht mee. Zo hebben we samen genoeg voor iedereen. Wij zorgen voor sjabbatsbroden en drinken.

  20.00 uur: Praise-avond en onderwijs van Richard Vos over het feest en de Geest.

  22.00 uur: einde programma

  Alle leeftijden zijn welkom deze avond! Jonge kinderen kunnen met hun ouder/verzorger creatief aan de slag en voor kinderen vanaf 6 jaar is er een film.  Zaterdag 22 oktober:
  9.30-16.00 uur

  9:30 uur: inloop

  10.00 uur:

  - kinderprogramma voor kinderen van 4-12 jaar

  - samenkomst met aanbidding en onderwijs door respectievelijk Otto de Bruijne en Jennifer Guetta.

  Otto de Bruijne spreekt over feestvieren onder druk. Daarbij kunnen we denken aan de verwijzingen naar het Loofhuttenfeest in het boek Openbaring en hoe Israël het feest al jaren in de diaspora viert. Maar ook vandaag de dag is er druk, de druk van het leven. Otto laat zien hoe het Loofhuttenfeest ons helpt feest te vieren, ook onder druk.

  Jennifer Guetta werkte in Israël als archeologe en is daarnaast kinderboekenschrijfster. Een aantal jaar geleden kwam ze door een bovennatuurlijk ingrijpen van God tot geloof in Jezus. Ze zal spreken over de geschiedenis en betekenis van de Loofhut als symbool van de tuin van Eden. De plek waar de mens via Jezus weer wandelt met God, Zijn stem kan verstaan en met Hem Zijn rust kan ervaren.

  12.30 uur: lunchpauze - soep & broodjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  13.30 uur:

  keuzeprogramma:

  – Loofhutten bouwen voor vaders en kinderen in het NEM-bos

  – Seminar over de profetische aspecten in het Loofhuttenfeest door Jaap Bönker

  15:00 uur:

  - drinken en lekkers voor iedereen in de zelfgebouwde Loofhutten. Aansluitend gezamenlijke afsluiting in de Menorah-zaal.

  16.00 uur: einde programma  Overnachten


  U kunt van vrijdag op zaterdag kamperen op het NEM-terrein. Op vrijdag bent u vanaf 10.00 uur welkom op ons terrein! Kamperen kost €5,- per persoon, exclusief toeristenbelasting (geldt voor alle leeftijden).  Kosten:

  Vrijdag & zaterdag:

  Volwassene €20,- per persoon

  Kinderen t/m 12 jaar: €10,- per kind

  Vrijdag 21 oktober:

  Volwassene: €5,- per persoon

  Kinderen t/m 12 jaar: €2,50 per kind

  Zaterdag 22 oktober:

  Volwassene: €15,- per persoon

  Kinderen t/m 12 jaar: €7,50 per kind

  Kamperen van vrijdag op zaterdag:

  €5,- per persoon, excl. toeristenbelasting (geldt voor alle leeftijden)

  U bent op vrijdag vanaf 12.00 uur welkom op ons terrein.

 1. Activiteiten