Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Marlies ging mee met de gebeds- en bemoedigingsreis

  Donderdag 27 june 2019
  Marlies ging mee met de gebeds- en bemoedigingsreis
  Samen met twintig andere deelnemers reisde Marlies den Dolder* eind april af naar Jordanië & Israël. Near East Ministry organiseerde de tiendaagse reis die in het teken stond van gebed, toerusting én bemoediging. Als bestuurslid van Near East Ministry is het erg waardevol om letterlijk in een andere cultuur, eigenlijk twee culturen, ondergedompeld te worden om zo te zien hoe het er op ‘het veld’ aan toe gaat. Eerlijk gezegd werd ik gedreven door een stuk nieuwsgierigheid om mee te gaan. Hoe is het daar? Wie zijn de NEM-werkers? Wat drijft hen? Wat voor impact hebben ze?

  Feest in JeruzalemRode lijn

  Op verschillende manieren kreeg ik antwoord. Alle NEM-werkers hebben hun eigen verhaal, wat ze meemaken en leggen hun eigen accenten door te werken met specifieke doelgroepen, bijvoorbeeld Holocaust overlevenden. Tijdens het bezoek aan de projecten liep de visie op de Heerbaan uit Jesaja 19:23-25 als een rode draad door de reis heen.

  Overweldigende impressie

  Hoewel ik twee en een half jaar in Jemen heb gewoond overweldigde de Islamitische cultuur me enorm in Jordanië. In alle facetten van het leven is de Islam doorgedrongen zoals eten, dagritmes, kleding en geluiden. Ik werd me bewust van de positie van Jordanië in het Midden-Oosten. Het lijkt een stabiel land te midden van brandhaarden, maar het kan zo omslaan. En wat gebeurt er dan? Het belang van het gebed voor het land, de regering en koningshuis trof mijn hart.

  Respect

  Ik had veel respect voor het NEM-gezin dat we ontmoetten in de miljoenenstad Amman. Een stad met weinig groen, veel beton, stof en lawaai. Ze kiezen ervoor om samen met hun kinderen daar te blijven en te dienen. Via gebed wil ik voor hen op de bres blijven staan.

  Bijzondere ontmoetingen

  Na drie dagen Jordanië reisden we door naar IsraëI. Ook hier hadden we bijzondere ontmoetingen met mensen met inspirerende bedieningen.

  Daarnaast bezochten we Bijbelse plaatsen zoals bijvoorbeeld de berg Karmel, Getsemane en Shilo. Daar werden verhalen uit de Bijbel veel concreter en ervoer ik sterk hoe trouw God is. Trouw aan zijn volk en trouw aan zijn woord. Hij doet wat Hij belooft. Tijdens de reis viel ook de soms nogal eens aanwezige kloof tussen Israëli’s en Palestijnen me op. De beloften uit het visioen van Jesaja 19 kregen daardoor extra glans. Want ook hier doet Hij wat Hij belooft.

  Geraakt

  Het daadwerkelijk gaan is iets wat je hart raakt. Soms is het een moment, maar vaker een proces wat een beetje moet rijpen. Sommige werkers die we gesproken hebben hadden als kind al de innerlijke drive om de zending in te gaan. Een ander voelde zich enorm aangesproken bij een oproep tijdens een Reveilweek.

  “Doordat ik op reis ging, raak ik meer betrokken bij het werk. Het was bijzonder om ter plekke te kunnen bidden. Als je mee gaat, word je geraakt, dat weet ik zeker.”


  Marlies schreef samen met een medereiziger dagelijks een blog tijdens de reis. Lees ze hier.

  In 2020 organiseert Near East Ministry twee gebeds- en bemoedigingsreizen. In april naar Israël / Jordanië en in oktober 2020 naar Egypte Ga jij mee?!

  * Marlies naam is gefingeerd.
 1. Activiteiten