Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Noodopvang Oekraïense Joden

  Woensdag 22 juni 2022
  • *

   

  In 1976 mochten we, na een lange zoektocht, het landgoed Groot Dennenlust kopen. "Een huis voor ons werk, ten dienste van Israël en de gemeente", stond er toen in de nieuwsbrief. Deze zomer zijn alle drie deze onderdelen tegelijk aanwezig! In het kantoor is het vaak dringen om een werkplek te bemachtigen, tijdens de Reveilweken ontvangen we de gemeente van Christus en we verwelkomen Joodse Oekraïense vluchtelingen, zonen en dochters van Israël.

   

  Als doorstroomhuis willen we een veilige haven zijn waar ze even op adem kunnen komen. Van hieruit wordt gezocht naar een meer vaste opvang in Nederland of Israël. Na een lange en gevaarlijke tocht zijn in begin juni de eerste tien vluchtelingen aangekomen. Inmiddels beginnen zij tot rust te komen en hun draai te vinden.

   

  Dankbaar voor alle hulp
  We zijn zo onder de indruk van alle hulp die we van alle kanten krijgen! Jan en Lieneke van der Voort hebben een heel team aan vrijwilligers verzameld om deze mensen te helpen met van alles en nog wat. Een particulier doneerde fietsen voor iedereen, anderen brachten speelgoed en kleding en we mogen bij de voedselbank eten halen.

   

   

  Misschien wilt u bij het lezen van dit bericht ook wel iets doen! Door alles dat we al hebben mogen ontvangen zijn extra hulp, goederen en kleding niet meer nodig. Wel levert de opvang nog wat financiële vraagstukken op. Mogen we u daarvoor om een

  geldelijke bijdrage vragen?

   

   

   

   

   

 1. Activiteiten