Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Oud en nieuw: 45 jaar Groot Dennenlust

  Woensdag 31 march 2021
  Oud en nieuw: 45 jaar Groot Dennenlust

  "Het is goed in stilheid te wachten op het heil des Heren."

  Klaagliederen 3:26

  Kent u de bijzondere geschiedenis van het landgoed van de NEM? In 1976 publiceerden we dat -na vier jaar lang zoeken en wachten- een geschikte locatie gevonden was. Via een visioen dat de Heer gaf wisten we dat het een wit huis moest zijn, met groene luiken, niet hoog, maar wel langgerekt. En zelfs wisten we, door gebed, dat we moesten rekenen op een bedrag van 400.000 gulden.

   

  Ruim 45 jaar geleden schreven we: fl 400.000,- is een geweldig bedrag, maar we geloven, dat, als de Heer ons een huis geeft, waar we zoveel vrede mee hebben, we Hem ook mogen vertrouwen voor het nodige geld. We blijven in stilheid en vertrouwen wachten op het heil des Heren. En zo geschiedde. De voormalig kinderkolonie werd aangekocht met support uit de trouwe achterban. De bestemmingen die men toen voor ogen had, zijn ook vandaag de dag nog steeds actueel: voorlichting en opleiding voor geïnteresseerden in uitzending naar het Midden-Oosten, tijdelijke opvang van verlofgangers, kantoorruimte, een plek voor Reveilweken, Reveilwerk en gebedsdagen.

   

  En daarvan kunnen we decennialang getuigen. Het terrein is geen doel, maar een middel in Gods Koninkrijk. Een bezoeker zei onlangs tegen me: “Je voelt dat hier veel gebeden en gestreden is. Gods Geest is op een bijzondere manier aanwezig op het terrein.”

   

  Zoals u in het magazine leest, zijn we druk bezig met de aanpak van de gebouwen. € 150.000 is er apart gezet voor groot onderhoud, daarvan is er al een deel binnengekomen via acties en er is budget vrijgemaakt dit jaar. Toch is er nog € 30.000 nodig om het financiële plaatje rond te krijgen om de gebouwen weer helemaal klaar te maken voor de toekomst. We zijn er bijna. Net als in het verleden blijven we ook nu in stilheid en vertrouwen wachten
  op het benodigde geld.

   

  Helpt u mee? Doneer hier.


   

   

  Lees hier de nieuwsbrief uit 1976

   

 1. Activiteiten