Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Wat gebeurt er allemaal in ons team?

  Donderdag 13 januari 2022
  • *

  Foto: Veldwerkers in alle leeftijden op de ontmoetingsdag eind 2021

   

   

  De afgelopen korte tijd is er veel gebeurd! Natuurlijk hebben we onze nieuwe directeur Wouter van de Fliert verwelkomd, maar we vierden bijzondere jubilea en namen afscheid van echte steunpilaren van de NEM.

   

  De volgende etappe
  Dit thema vormde de rode draad in de ontmoetingsdag met de veldwerkers in Israël eind vorig jaar. Accenten komen op verschillende etappes van onze levensweg wellicht anders te liggen, maar onze inspiratie blijft de verbondenheid met de Heer. Een dag die als verrijkend werd ervaren door de inleidingen, het samen zingen en bidden en de gezelligheid. Het was tevens een markeringspunt voor acht van onze senior werkers, die na hun pensioengerechtigde leeftijd in Israël zijn blijven wonen en nu in een andere relatie tot de NEM komen te staan. 

   

  Traditiegetrouw wordt er elke twee jaar een veldwerkersconferentie belegd. Helaas is het door covid en de regelgeving daaromheen nu al twee jaar niet mogelijk voor werkers uit de diverse landen om te reizen en elkaar te ontmoeten. We zijn blij dat deze ontmoeting wel door heeft kunnen gaan.

   

  30 jaar dienen

  Het is heel bijzonder dat we in onze gelederen veertien mensen hebben die 30 jaar of langer op het veld zijn. Zo werd Paula (midden) dit keer in het zonnetje gezet, omdat zij precies 30 jaar in Israël is. 

   

   

   

  Nieuwe directeur: Wouter van de Fliert

  Als bestuur van de Near East Ministry zijn we dankbaar dat we na een periode van intensief bidden en zoeken per 1 januari 2022 een nieuwe directeur aan kunnen stellen: Wouter van de Fliert. Bij de gesprekken die gevoerd zijn met Wouter hebben we hem leren kennen als een man die leeft vanuit het geloof in Jezus. Hij heeft liefde voor Israël en de Arabische volken en kent het Midden Oosten goed doordat hij er vele jaren gewoond heeft.

   

  Klik hier voor meer informatie.

   

   

   

  Piet en Alice Jonkers leiding Midden-Oosten

  Door zijn pensionering heeft Piet zijn directeurstaken overgedragen aan Wouter en heeft ook Alice haar taken als directiesecretaresse neer kunnen leggen. We zijn erg dankbaar dat ze beiden de komende tijd nog aan willen blijven om verder leiding te blijven geven aan de veldwerkers en ons werk in het Midden-Oosten. De afgelopen jaren hebben ze deze dubbelrol vervuld en het team in Nederland en het Midden-Oosten aan twee kanten kunnen versterken. Bedankt voor jullie vele werk!

   

   

   

   
   

  Lieneke van der Voort met pensioen

  Na 23 jaar trouwe dienst is ook Lieneke eind december met pensioen gegaan. Lieneke kent iedereen en iedereen kent Lieneke. Samen met haar man Jan is ze jarenlang beheerder geweest op ons NEM-terrein en ook daarna is ze nog bij ons gebleven. Een onmisbare bron van kennis, een wandelend smoelenboek en geestelijk voorbeeld voor velen. We zijn heel blij dat ze zich beiden al deze jaren met hart en handen ingezet hebben voor alle gasten, de bezoekers van de activiteiten en het team. Gelukkig wonen ze niet ver, maar als collega missen we zowel Lieneke, alsook Jan.

   

   

   

  Johan Ruitenburg uit dienst

  Bijna vier jaar heeft Johan gebuffeld voor en bij de NEM. Hij was verantwoordelijk voor alle kantoorgerelateerde zaken én het volledige landgoed! Toen Johan bij de NEM begon werd er al enkele jaren een verval-beleid gevoerd; er was gekozen om niet meer aan onderhoud te doen aan gebouwen, het bos en het hele terrein. Het was dan ook geen makkelijke keuze om dat tij te keren, terwijl ondertussen de organisatie ook aan herstructurering toe was. Om maar even te zwijgen over het even op zich nemen van organisatie en logistiek van de Reveilweken. Zonder dat zijn lach ooit van z'n gezicht verdween heeft hij deze zware taken de afgelopen jaren op zich genomen. Samen met Piet heeft hij de NEM weer toekomst gegeven. Hij heeft ervoor gekozen om een andere uitdaging te gaan zoeken, maar we zijn erg blij dat hij als vrijwilliger 1 dag per week bij ons blijft! Hij zal zich voor het landgoed blijven inzetten. 

     

  Nieuwe collega gezocht!

  Ben/ken jij iemand die hart voor onze missie heeft en ons leuke team wil komen versterken?

  Lees hier meer!

   

 1. Activiteiten