Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. We ervaarden rust en vertrouwen in onze schuilkelder

  Dinsdag 16 april 2024
  • *

  Bericht van onze veldleiding uit Jeruzalem n.a.v. de aanval van Iran

   

  Ze had door het alarm heen geslapen zaterdag op zondagnacht. “Het is genoeg” zei ze, een kordate joodse dame van in de 70. Ze vertelde in het kort hoe ze haar hele leven te maken heeft met de haat en spanning. En nu zijn haar kleinkinderen in het leger. “Maar ja…lees de Bijbel maar” voegde ze er aan toe. Een paar uurtjes later was ons werk klaar. Maakte ze een klein dansje en ging ze naar huis om volgende week, Pesach, het feest van bevrijding te vieren……

   

  Dit was zomaar een ontmoeting. Kort na de nacht waarin Iran heel veel projectielen heeft afgevuurd op Israël. Wonder boven wonder is bijna alles onderschept voordat het de grond raakte. De buurlanden hielpen mee! We danken de Eeuwige voor Zijn bescherming en bewaring!

  Terwijl we samen met twee baanbrekers aan het wachten waren in de schuilkamer van het NEM-huis totdat het alarm voorbij was, kregen wij veel appjes ter bemoediging uit NL. We konden meebidden met de woorden uit de Bijbel die ons werden toegestuurd (onder andere Psalm 3 en Jesaja 31: 4-7). We ervaarden rust en vertrouwen. De volgende dag ging de zon weer op en de buurvrouw kwam pannenkoeken brengen. De baanbrekers gingen kennismaken met de plek waar ze mogen dienen de komende maanden. Het leven gaat door…

   

  We zijn elkaar troostend nabij en zien dat onze aanwezigheid en ondersteuning een glimlach brengt op de gezichten van de mensen die we ontmoeten. Een hele goede reden om hier te blijven en biddend, dienend en zegenend aanwezig te zijn. We leven door…..

   

  Het zal u niet ontgaan dat er in deze tijd van alles wordt geschreven en tal van berichten rondgaan. Deze verwarren ons en wellicht ook jou. Laten we daarom de Bijbel lezen en daar onze hoop vinden. Laten we onze positie in Christus innemen en beseffen ons niets kan scheiden van de liefde van Christus. 

   

  We willen jullie nadrukkelijk vragen om jullie zegenend gebed! Een paar punten ter aanbeveling:

  • Om in eenheid God te aanbidden en Zijn naam te verhogen.
  • Voor wijsheid van de leiders in alles wat gaande is. Hoe gaat men reageren op elkaar? Mag er een diep verlangen komen naar de vrede die Jezus kan en wil schenken, voor vriend en vijand!
  • Voor bevrijding van de 133 gegijzelden en de inwoners van Gaza die op hele andere wijze ook gevangen zitten in deze uitzichtloze situatie. Dat er voldoende voedsel en zorg zal zijn.
  • Voor onze werkers in Israël en de naburige landen. Dat ze de liefde voor Jood en Arabier mogen uitdragen en voorleven.
  • Voor de onrustige situatie aan de grens met Libanon maakt veel mensen bang en bezorgt. Bid voor rust en kalmte.
  • Dat we samen het feest van bevrijding mogen vieren! Wat een vreugde zal het zijn als alle volken en naties Hem gaan prijzen. Zijn liefde voor ons is overstelpend, eeuwig duurt de trouw van de Heer, halleluja! (Psalm 117).

   

  In Hem verbonden, Wouter en Emmy Boor - veldleiding NEM

  Illustrator afbeelding onbekend

 1. Activiteiten