Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. "We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien ze zoals wij zijn.”

  Woensdag 03 april 2024
  • *

  In het voorjaar van 2022 bezochten we voor het eerst Israël. Dit was voor ons een onvergetelijke ervaring en eenmaal thuis wilden we maar één ding: zo snel mogelijk weer terug naar dit speciale land met zijn bijzondere inwoners. In maart 2023 was het zover, we vertrokken opnieuw naar het Heilige Land, deze keer ook om een paar dagen vrijwilligerswerk te doen bij Hineni in Jeruzalem. Het verlangen ontstond om een keer voor langere tijd in Israël te kunnen blijven. Kort nadat we weer thuis waren, bezochten we een informatiemiddag bij de NEM, zo kwamen we de Cursus Midden Oosten op het spoor.

   

  Op 7 februari 2024 vertrokken we vol verwachting naar Voorthuizen voor deze driedaagse cursus. We werden heel gastvrij ontvangen door de medewerkers en vrijwilligers van de NEM. We maakten kennis met de andere deelnemers met verschillende achtergronden, een prachtige groep! Wat hebben we met elkaar veel geleerd over onder ander de geschiedenis van het Midden-Oosten, over de liefde van God voor het Joodse volk en de Arabische volken (de zegen voor Isaäk, maar ook die voor Ismaël) en hoe we kunnen dienen in het Midden-Oosten. Ook stond er een hele leuke cultuurtraining op het programma: wat doe je wel en wat absoluut niet in ‘jouw land’? Voor ons een eyeopener: “We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien ze zoals wij zijn.”

   

  We genoten van de inspirerende verhalen van (oud-) veldwerkers en we bekeken met elkaar een indrukwekkende film waarin een Joods en een Palestijns gezin er na achttien jaar achter komt dat hun zoons bij de geboorte zijn verwisseld. We sloten de cursus af met een Sabbatsmaaltijd en gebed voor Israël en de Arabische volken en voor elkaar.

   

  Terugblikkend en samenvattend waren het prachtige dagen! Het was een waardevolle cursus met liefde, veiligheid en aandacht voor iedereen; met heerlijk eten en drinken verzorgd door fantastische vrijwilligers. TODA oftewel SHUKRAN oftewel DANK JULLIE WEL voor de CMO-cursus!

  Ben en Margreet Werrie

 1. Activiteiten