Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. **tromgeroffel** het nieuwe thema van de Reveilweken 2020 is…

  Dinsdag 26 november 2019
  **tromgeroffel** het nieuwe thema van de Reveilweken 2020 is…
  Het nieuwe thema voor de Reveilweken is: ‘Niets boven Jezus’. Het thema is een oproep en een levensmotto. Het is een zin, gestoeld op het vorige Reveilthema ‘Leef!’. Het nieuwe thema, de achtergrond en uitwerking ervan en organisatie-ontwikkelingen werden op 23 november in Voorthuizen aan de NEM-vrijwilligers gepresenteerd.

  Tijdens de Reveilweken van 2020 zal de brief aan de Hebreeën behandeld worden. Niet een gemiddelde brief. Directeur Piet Jonkers: “De Hebreeënbrief is een beetje een waagstuk, zeker als je naar de theologie-geschiedenis kijkt. Het Bijbelboek is nogal eens gebruikt om het volk Israël als verbondsvolk af te serveren. Men meende eruit op te kunnen maken dat het verbond met Israël eigenlijk verleden tijd is en dat er een nieuw verbond voor in de plaats is gekomen. Toch blijkt juist deze brief, een ‘bolwerk van de vervangingstheologie’, de joodse wortels van ons geloof te belichten én de trouw van God aan Israël naar voren te halen. Met elkaar durf ik het nieuwe thema, dit waagstuk, aan te gaan.”

  Uitwerking thema

  Als deelthema is gekozen voor de alliteratie ‘Vertrouwen, Volgen, Volhouden’. We worden opgeroepen 1) vol vertrouwen Jezus te volgen, 2) niets boven Hem te stellen 3) vol te houden, juist daar waar het moeilijk wordt. Daarbij worden we aangemoedigd door een wolk van geloofsgetuigen, een knipoog naar de Olympische spelen die komende zomer plaatsvinden in Japan. De komende tijd wordt het thema verder uitgewerkt. Maar nu al nodigen we iedereen uit om naar de Reveilweken te komen, om samen deze fascinerende brief en het thema ‘Niets boven Jezus’ te bestuderen.

  Terugblik Reveilweken

  Collega-directeur Johan Ruitenburg vult aan: “Met grote dankbaarheid kijken we terug op de Reveilweken van het afgelopen jaar. Het aantal deelnemers daalde de afgelopen jaren en stabiliseerde in 2018. In 2019 hadden we echter 200 deelnemers meer.” Ook waren de conferenties financieel sluitend, mede dankzij de opgehaalde collectes.

  Vijf vernieuwingen

  Vooruitkijkend op de Reveilweken van 2020 zijn er een aantal vernieuwingen: Johan noemt er vijf: “De eerste is de ‘ateliertent’. Komend jaar bieden we meer creatieve verwerkingen aan rondom het thema. Ten tweede experimenteerden we met de stille tijd. Daar zijn we nog niet klaar mee. Wel hebben we goede ervaringen met stilte- en Taizé-vieringen. De derde vernieuwing is de nieuwe Reveil-locatie voor de grote Reveilweek: Pagedal. Het zal een beetje wennen zijn en daarom organiseren we half maart een ‘verkenningsweekend'. Als vierde willen we tijdens alle Reveilweken een jovo (jong volwassenen red.) -programma aanbieden, zoals we nu al hebben tijdens de grote Reveilweek. Daarvoor zoeken we nog een ‘jovo-coördinator’. Tot slot willen we de verdiepingsweek verder uitrollen. Na vorig jaar hebben we de smaak te pakken. Het krijgt een wat andere invulling dan de andere drie Reveilweken en dient meer als studie, verdieping of om een levensweg uit te stippelen.”

  Hester is de nieuwe Reveilweekcoördinator

  Als laatste heeft Near East Ministry een nieuwe Reveilweekcoördinator aangesteld: Hester Zoutman. Ze werd voorgesteld tijdens de vrijwilligersdag en heeft veel ervaring met het organiseren van conferenties zoals Flevo Festival, bij Royal Mission en IFES in Duitsland. Een enthousiast persoon met veel ervaring dus.

  Aanmelden voor de Reveilweken kan vanaf 1 januari 2020 op neareastministry.nl/reveilweken
 1. Activiteiten