Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. *

  Cursus Midden-Oosten

  Wil je meer leren over Gods plan met Israël en de Arabische volken? Wil je meegenomen worden in de culturen en religies in deze regio, de geschiedenis van het Midden-Oosten en de visie van de NEM? Dan ben je van harte welkom op de cursus Midden-Oosten op 1, 2 en 9 juli 2021.

   

  De cursus is in eerste instantie opgezet voor mensen die uitgezonden worden naar het Midden-Oosten, maar we stellen de cursus ook open voor eenieder die meer wil leren over de Bijbel en Gods plan met deze regio.

   

  Waarom deze cursus?

  Word je uitgezonden naar het Midden-Oosten, dan is het ontzettend belangrijk goed voorbereid te zijn. Je gaat wonen en leven in een andere cultuur te midden van volken met andere religies. Om je daarop voor te bereiden organiseren we een cursus van 3 dagen. Word je voor lange termijn uitgezonden, dan kijken we met jou welke voorbereiding je nog meer nodig hebt.

   

  Drie dagen

  De cursus vindt plaats op 1, 2 en 9 juli. Deelnemers overnachten van 1 op 2 juli op ons terrein in Voorthuizen. We sluiten de cursus op 9 juli af met een sabbatsmaaltijd.

   

  Programma

  Dag 1

  Op donderdag vindt eerst een kennismaking plaats. We nemen je mee in de visie van Near East Ministry via Bijbelstudies over de volgende onderwerpen: 

   

  • De plaats van Israël en de Arabische volken in Gods Heilsplan
  • Jesaja 19, het visioen dat de basis vormt van het werk van de NEM

   

  In de avond bekijken we een aangrijpende film over vergeving en verzoening.

   

  Dag 2 

  • Basisles islam en omgang met moslims
  • Geschiedenis Midden-Oosten
  • Persoonlijke gesprekken
  • Geestelijke en mentale voorbereiding
  • Dienstbaar zijn, overgave aan God, vertrouwen op de Here Jezus.

   

  Dag 3

  • Cultuurtraining: waar moet je op letten als je naar het MO gaat
  • Introductie Arabische cultuur
  • Voorbeden en zegening

   

  We sluiten de cursus af met een gezamenlijke sjabbatsmaaltijd.

   

  Kosten

  De kosten voor de gehele cursus, inclusief de maaltijden op 1 en 2 juli, overnachting en materiaalkosten zijn € 295,- per persoon. Echtparen betalen € 395,-.

   

  Meedoen?

  Voor mensen die als Baanbreker of Connecter uitgezonden worden door Near East Ministry is de gehele cursus verplicht. Ook mensen die niet uitgezonden worden door Near East Ministry, maar wel graag (een gedeelte van) de cursus willen volgen zijn van harte welkom. Neem hiervoor contact op met Jedidja: baanbrekers@neareastministry.nl.