Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. *

  Cursus Midden-Oosten

  Wil je meer leren over Gods plan met Israël en de Arabische volken? Wil je meegenomen worden in de culturen en religies in deze regio, de geschiedenis van het Midden-Oosten en de visie van de NEM? Dan ben je van harte welkom op de cursus Midden-Oosten van 18-20 maart 2020.

   

  De cursus is in eerste instantie opgezet voor mensen die uitgezonden worden naar het Midden-Oosten, maar we stellen de cursus ook open voor eenieder die meer wil leren over de Bijbel en Gods plan met deze regio.

   

  Waarom deze cursus?

  Word je uitgezonden naar het Midden-Oosten, dan is het ontzettend belangrijk goed voorbereid te zijn. Je gaat wonen en leven in een andere cultuur en je leeft te midden van volken met andere religies. Om je daarop voor te bereiden organiseren we een cursus van 2,5 dag. Word je voor lange termijn uitgezonden, dan kijken we met jou welke voorbereiding je nog meer nodig hebt.

   

  Twee en een halve dag

  De cursus begint op donderdagochtend en eindigt op zaterdag rond 12.00 uur. Deelnemers overnachten op ons terrein in Voorthuizen en ontvangen maaltijden intern.

   

  Programma

  Op donderdag vindt eerst een kennismaking plaats. We nemen je mee in de visie van Near East Ministry via bijbelstudies over de volgende onderwerpen: 

   

  • De plaats van Israël en de Arabische volken in Gods Heilsplan
  • Jesaja 19, het visioen dat de basis vormt van het werk van de NEM

   

  In de avond bekijken we een aangrijpende film over vergeving en verzoening.

   

  Op vrijdag staan de volgende onderwerpen op het programma:

   

  • Basisles islam en omgang met moslims
  • Geschiedenis Midden-Oosten
  • Persoonlijke gesprekken
  • Bijbelstudie over dienstbaar zijn, overgave aan God, vertrouwen op de Here Jezus.

   

  Vrijdagavond beginnen we met een sjabbatsmaaltijd en gaan daarna op de thee bij Fatima (introductie Arabische cultuur).

   

  Zaterdag is er een boeiende cultuurtraining en sluiten we af door elkaar te zegenen.

   

  Eerstvolgende cursus

  De eerstvolgende cursus is van 18-20 maart 2021.

   

  Kosten

  De kosten voor de gehele cursus, inclusief maaltijden, overnachtingen en materiaalkosten zijn € 295,- per persoon. Echtparen betalen € 395,-.

   

  Meedoen?

  Voor mensen die als Baanbreker of Connecter uitgezonden worden door Near East Ministry is de gehele cursus verplicht. Ook mensen die niet uitgezonden worden door Near East Ministry, maar wel graag (een gedeelte van) de cursus willen volgen zijn van harte welkom. Neem hiervoor contact op met Jedidja: baanbrekers@neareastministry.nl.