Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Cursusweken in de Ardennen

  Carla en Michael Wittocx organiseren namens Near East Ministry verdiepende kleinschalige cursusweken in de Ardennen. Het zijn leerzame en gezellige weken met heerlijke maaltijden en diepe geestelijke ervaringen: het bestuderen van Gods Woord, samen koken en feestmaaltijden voorbereiden en samen vieren.

   

  De cursus maakt deel uit van het werk van Near East Ministry en wordt gegeven door Michaël en Carla Wittocx. Samen hebben zij zich vele jaren verdiept in de betekenis van de feesten en de joodse context van de Bijbel. Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over de cursus? Neem dan contact op met Carla Wittocx via carla_wittocx@hotmail.com of telefonisch: +32-(0)15-209422.


  *

  Cursus Leren bij de Bron

   

  In de cursus Leren bij de Bron gaan we vanuit de Joodse literatuur kijken naar de Thora. Dit levert verrassende perspectieven op die ons een dieper inzicht geven in veel teksten en verrijkend zijn voor onze relatie met God. Het geeft praktische handvatten aan onze opdracht als christen om onze naaste lief te hebben als onszelf.

   

  Deze cursus wordt gegeven in België, in Amougies. Het is een heerlijk weekje studievakantie in een prachtige omgeving. Naast studie is er ook tijd voor ontspanning. Een uitstap naar de Westhoek dompelt ons dan weer onder in een stukje Vlaamse geschiedenis ten tijde van Wereldoorlog I. De maaltijden worden bereid door de cursisten. Samen koken schept meteen een band en is ontzettend leuk om te doen.

   

  De groep bestaat uit 16 personen (leiding inbegrepen), dat betekent dat de plaatsen beperkt zijn. Vroeg inschrijven is dan ook aan te raden.

   

  Data:

  • Leren bij de Bron 1: Van 25 februari tot 4 maart 2022
  • Leren bij de Bron 2 (andere onderwerpen): Van 28 oktober tot 4 november 2022

   

  Prijs per persoon is 440 euro + 25 euro voor de reader. 

   

  Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over de cursus? Neem dan contact op met Carla Wittocx via carla_wittocx@hotmail.com of telefonisch: +32-(0)15-209422.

   


  *

   Cursus Aan tafel met God

   

  Bijbelse feesten, hoe vier je die en waarom? Daarover gaat de cursus Aan tafel met God. Elke avond wordt er een bijbels feest gevierd. De maaltijden zijn Israëlisch en worden door de cursisten zelf klaar gemaakt. Aan het einde van de week leren we ook shabbatsbroden maken. Tijdens de ochtenden is er bijbelstudie en gaan we onder andere kijken naar de relatie tussen de Thora en het Nieuwe Testament.

   

  De cursus wordt gegeven in Leisele in België, niet ver van de Belgische kust. Naast de studies is er ook tijd voor ontspanning, zoals een film, een wandeling en een uitstapje.

   

  De plaatsen zijn beperkt tot 16 personen (leiding inbegrepen). Snel inschrijven is dan ook aan te raden.

   

  Datum:

  • 19 tot 26 augustus 2022

   

  Prijs per persoon is 440 euro + 30 euro voor het lesmateriaal.

   

  Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over de cursus? Neem dan contact op met Carla Wittocx via carla_wittocx@hotmail.com of telefonisch: +32-(0)15-209422.

   

  Recensies

  Hoe hebt u het programma inhoudelijk ervaren? Voldeed het aan uw verwachtingen?

  • "Ja goed, vooral de dinsdag. Forse studie ’s morgens – verder veel beweging en uitje. Voel me opgebouwd door de studies. Ook genoot ik van de afwisseling studie/eten en kansen om te leren ook in praktische zin met elkaar om te gaan en eten te bereiden, voor elkaar. Groeiend in besef van collectief leven."

  • "Heel goed en grondig, het overtrof mijn verwachtingen. Zeker ook de moeilijke teksten en de Galatenbrief, geweldig!"

  • "Zeer informatief, dichterbij de Joodse context van de Bijbel en ons geloof, begin meer inzicht te krijgen op de ontsporing van de 1800 jr kerkgeschiedenis. Puzzelstukjes komen op de juiste plek."

   


  Wat vond u van de accommodatie, de organisatie en de maaltijden?

  • "Tevreden, goed ervaren, warm, tuin, prima wasgelegenheden, prachtige locatie, direct in vrije natuur. Voldoende vrijheid om tot rust te komen tussendoor."

  • "Prachtige ligging en uitvalsbasis voor wandelingen en verwerking. Dagindeling evenwichtig, voor mij in balans studie/ inspanning/ontspanning. Eten/drinken: perfect + overvloedig."

  • "Vond het geheel prima lopen! Rijkelijke maaltijden. Complimenten voor de organisatie!"

   


  Waardoor bent u het meest aangesproken?

  • "De kennismaking met de feesten. Het belang van de Thora daagt me uit om ermee aan de slag te gaan in het gezin."

  • "Om onder zulke geïnteresseerden te mogen zijn – zo bijzonder in éénzelfde verlangen – zo divers en zo samengevoegd. Echt een bergtop ervaring rijker."

  • "Over Gods Hart, hoe we er ons naar uit kunnen en mogen strekken wat het verlangen van Zijn Hart is."

  • "Het ‘Met God aan tafel’ thema. God die in relatie met ons wil zijn; zitten, wandelen, leven in/door Zijn aanwezigheid. Zijn hart hierin naar ons toe!"

  Andere NEM-activiteiten

  • Cursus Midden-Oosten

   Word je uitgezonden naar het Midden-Oosten, dan is het belangrijk goed voorbereid te zijn. Je gaat wonen en leven in een andere cultuur en te midden van volken met andere religies. Een paar keer per jaar organiseert Near East Ministry daarom een cursus Midden-Oosten. Deze cursus is voor eenieder die meer wil weten over het Midden-Oosten en voor kandidaten die uitgezonden willen worden.
   Wo 23-03-2022
   0
   0
   1