Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 1. Cursusweken

  Carla en Michael Wittocx organiseren namens Near East Ministry verdiepende kleinschalige cursusweken in de Ardennen. Het zijn leerzame en gezellige weken met veel sterren maaltijden en diepe geestelijke ervaringen: het bestuderen van Gods Woord, samen koken en feestmaaltijden voorbereiden en samen vieren.

  *

  Wat cursisten ons vertellen

  “Heel goed en grondig, het overtrof mijn verwachtingen. Zeker ook de moeilijke teksten en de Galatenbrief, geweldig!”

   

  “Zeer informatief, dichterbij de Joodse context van de Bijbel en ons geloof. Begin meer zicht te krijgen op de ontsporing van de 1800 jaar kerkgeschiedenis. Puzzelstukjes komen op de juiste plek. Ook moeilijk om in onze tijd de weg terug te vinden en te gaan.”

   

   

  Programma

  De cursus maakt deel uit van het werk van Near East Ministry in Nederland en wordt gegeven door Carla Wittocx, daarbij ondersteund door haar man Michaël. Samen hebben zij zich vele jaren verdiept in de betekenis van de feesten en de joodse context van de Bijbel.

   

  In het programma wordt vooral aandacht besteed aan de Bijbelse feesten zoals Sjabbat, Pesach, Grote Verzoendag en Loofhuttenfeest. Daarnaast komen andere onderwerpen aan bod, zoals:

   

  • Gods verbonden in de Bijbel, wat ze ons te zeggen hebben
  • Geestelijke gevolgen van antisemitisme
  • De Thora en het Nieuwe Testament

   

  Maar er is ook tijd voor ontspanning! Een wandeling, een uitstap en een film maken het geheel tot een weekje ‘Vakantie met God’. Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over de cursus? Neem dan contact op met Carla Wittocx, carla_wittocx@hotmail.com, of per telefoon: +32-(0)15-209422.

    

  Locaties

  De cursussen worden gegeven in het vakantiehuis ‘La Virinal’ in de Ardennen. Het huis ligt in een prachtige streek en ligt op 260 kilometer van Utrecht. Er is volop gelegenheid voor ontspanning! Een wandeling, een excursie naar Durbuy en een mooie film maken de week tot een ‘Vakantie met God’. De locatie is te bekijken op www.virinal.com.

   

  *

  Aanmelden en prijzen

  Cursus Leren bij de bron – Vervolgweken Ardennen (België) –

  De cursus ‘Leren bij de bron’ is een vervolg op ‘Aan tafel met God’ en wordt georganiseerd van 10 – 17 juli 2020.

  Kosten: € 220 (inclusief € 50 inschrijfgeld) plus € 25 lesmateriaalkosten.

   

  Cursus Het evangelie Een Joods Verhaal – Ardennen (België)

  Deze cursus wordt gegeven door Michael: 30 oktober – 6 november 2020.

  Kosten: € 220 (inclusief € 50 inschrijfgeld) plus € 25 lesmateriaalkosten.

   

  Let wel: De cursussen in de Ardennen zijn snel vol. Er is een beperkt aantal 2-persoonskamers, dus vooral echtparen raden wij aan om zich zo spoedig mogelijk aan te melden.

  Recensies cursusweek Bijbelse feesten


  Na afloop van de cursusweek in de Ardennen vragen wij de deelnemers altijd hoe zij het hebben gevonden. Hieronder enkele reacties:

   

  Hoe hebt u het programma inhoudelijk ervaren? Voldeed het aan uw verwachtingen?

  • ‘Ja goed, vooral de dinsdag. Forse studie ’s morgens – verder veel beweging en uitje. Voel me opgebouwd door de studies. Ook genoot ik van de afwisseling studie/eten, en kansen om te leren ook in praktische zin met elkaar om te gaan en eten te bereiden, voor elkaar. Groeiend in besef van collectief leven.
  • ‘Heel goed en grondig, het overtrof mijn verwachtingen. Zeker ook de moeilijke teksten en de Galatenbrief, geweldig!’
  • ‘Zeer informatief, dichterbij de Joodse context van de Bijbel en ons geloof, begin meer inzicht te krijgen op de ontsporing van de 1800 jr kerkgeschiedenis. Puzzelstukjes komen op de juiste plek.’

   

  Wat vond u van de accommodatie, de organisatie en de maaltijden?

  • ‘Tevreden, goed ervaren, warm, tuin, prima wasgelegenheden, prachtige locatie, direct in vrije natuur. Voldoende vrijheid om tot rust te komen tussendoor.’
  • ‘Prachtige ligging en uitvalsbasis voor wandelingen en verwerking.

  Dagindeling evenwichtig, voor mij in balans studie/ inspanning/ontspanning.

  Eten/drinken: perfect + overvloedig.’

  • ‘Vond het geheel prima lopen! Rijkelijke maaltijden. Complimenten voor de organisatie!’

   

  Waardoor bent u het meest aangesproken?

  • ‘De kennismaking met de feesten. Het belang van de Thora daagt me uit om ermee aan de slag te gaan in het gezin.’
  • ‘Om onder zulken geïnteresseerden te mogen zijn – zo bijzonder in éénzelfde verlangen – zo divers en zo samengevoegd. Echt een bergtop ervaring rijker.’
  • ‘Over Gods Hart, hoe we er ons naar uit kunnen en mogen strekken wat het verlangen van Zijn Hart is.’
  • ‘Het ‘Met God aan tafel’ thema. God die in relatie met ons wil zijn; zitten, wandelen, leven in/door Zijn aanwezigheid. Zijn hart hierin naar ons toe!’