Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 • *
 1. 60 jaar NEM

  Near East Ministry bestaat 60 jaar! Dit vieren we graag met jullie op een bijzondere manier. Speciaal voor ons jubileum heeft Otto de Bruijne een kunstproject ontworpen, genaamd Shalom Panorama, waarmee we jullie meenemen in het levensverhaal van de NEM. Lopend langs het panorama zien we foto’s en horen we verhalen over de harde realiteit van strijd en de hoopvolle droom van vrede, gebaseerd op Jesaja 19. Dit inspirerende visioen is vanaf het begin de drive van alle NEM-activiteiten in het Midden-Oosten en in Nederland.

  Educatief project Shalom Panorama

  Het Shalom Panorama is een kunstproject op Landgoed Groot Dennenlust te Voorthuizen, thuisbasis van de NEM. Unieke beelden leiden ons door de bewogen geschiedenis en het heftige heden van het Joodse volk. Beide zonen van Abraham, Isaäk en Ismaël, worden meegenomen in het verhaal. Onderweg komen we langs de visie van Near East Ministry: verzoening in het Midden-Oosten door de shalom vanuit Jeruzalem, uitgebeeld door de verbindende weg tussen Egypte, Israël en Assyrië(Jesaja 19 vers 23-25). Onze drie motto’s wijzen ons de weg: leren bij de bron, dienen uit liefde, bidden met verwachting.

  Het project is een beleving op zich. Het bestaat uit een entreegang waardoor jullie als bezoekers geleid worden naar de binnenruimte, gevormd door drie naar elkaar geopende zeshoekige kamers. Hierdoor ontstaat een centrale ruimte, met in het midden een symbool dat de verbindende weg uit Jesaja 19 verbeeldt. Er staan 20 panelen van PVC-doek, gevat in aluminium frames. Het geheel vormt aan de buitenkant een eenheid door een doorlopende muurstructuur en aan de binnenkant zijn de wanden gevuld met beelden van foto’s en geprinte schilderingen van culturele, historische en bijbelse thema’s. Teksten zijn in het Hebreeuws, Arabisch, Nederlands en Engels.

   

   

  Shalom Panorama bezoeken

  Het Shalom Panorama is geopend op dinsdag en donderdag van 11.00 uur tot 15.00 uur.

   

  Een ontdekkingseis voor jong en oud door verleden, heden en toekomst van Israël en de omringende landen in het Midden-Oosten. Het Shalom Panorama vormt een indrukwekkend schouwspel van kleurrijke beelden midden in de natuur. Uitgedacht en ontwikkeld door twee Veluwse kunstenaars; Jo Aerts – fotografie en Otte de Bruijne – Schilderijen.

   

  • Voor Individuen, gezinnen en kleine groepen
  • Audiotour dmv QR codes
  • Brochure met toelichting bij binnenkomst
  • Toegang €5,= pp; inclusief brochure en audiotour


  Let op! Tijdens de Reveilweken (8-12 mei en 20 juli t/m 9 augustus) is het Shalom Panorama geopend op vaste momenten als onderdeel van het conferentieprogramma. Dan is het alleen mogelijk om je als daggast aan te melden en deel te nemen aan het dagprogramma. U kunt dan niet op eigen gelegenheid het Shalom Panorama bezoeken.

  Van harte welkom, tot snel!