Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Klik hier voor meer informatie.
Akkoord
 • *

Reveilweken 2023!

Zin in een uitdagende conferentie?

 

Waar je door diepgaande bijbelstudies en praktische toespraken aan het denken wordt gezet over het plan van God met Israël, deze wereld en jou? Waar je in kleine groepen doorpraat en je leven deelt? Een week vol inspiratie, plezier, humor en creativiteit? Een plek om God te aanbidden, te bidden en je voor het eerst of opnieuw toe te wijden?

 

Weet je welkom in het Hemelvaartsweekend en de zomer op het bosrijke landgoed van de Near East Ministry in Voorthuizen!

 1.  

  Maar er zijn al zoveel conferenties?!

  Jazeker en ze zijn allemaal waardevol. Maar Reveilweken zijn uniek vanwege…

   

  • de vaste, kleinere groepen om je geloof, vragen en leven te delen
  • de keuze uit verschillende Reveilweken met verschillende doelgroepen: er is altijd een week dat je kan en die bij je past!
  • de kleinschaligheid (200-350 deelnemers) waardoor je je eerder gezien voelt en sneller nieuwe contacten maakt
  • de combinatie tussen stevige bijbelstudie én actuele, praktische toespraken
  • de balans tussen diepgang aan de ene kant én humor, creativiteit, sport en ontspanning aan de andere
  • de aandacht voor Gods trouw aan Israël, liefde voor zowel Jood als Arabier en de Joodse wortels van ons geloof

   

  Heb je het verlangen om geestelijk bij te tanken? Nieuwe dingen te leren over God en andere mensen te ontmoeten in een ontspannen setting? Om met nieuwe zin en inspiratie jouw wereld in te gaan waar God je roept om tot zegen te zijn?

   

  Data van de vijf Reveilweken 2023

  De data van de Reveilweken in ons jubileumjaar zijn:

  • Mini-Reveilweek (Hemelvaartsweekend) woensdag 17 mei-zondag 21 mei 2023
  • Reveilweek voor iedereen (alle generaties): zaterdag 15 juli – vrijdag 21 juli 2023
  • JOVO-week: zaterdag 22 juli – vrijdag 28 juli 2023
  • Reveilweek voor iedereen (alle generaties): zaterdag 29 juli – vrijdag 4 augustus 2023
  • Verdiepingsweek zaterdag 5 augustus – vrijdag 11 augustus 2023

   

  Zoals jullie zien, zijn er voor het eerst vier weken in de zomer. Omdat we geen ‘grote’ week meer hebben op de Kroeze Danne zat de ‘Reveilweek voor iedereen’ – een week waarin kinder- en tienerwerk is geregeld – snel vol afgelopen jaar. Daarom bieden we dit jaar een extra gelegenheid voor gezinnen met tieners en kinderen. 

   

  Wat ook anders is, is dat de Reveilweken in de zomer weer op zaterdag beginnen, zodat niemand een dag eerder vrij hoeft te nemen.

   

  Thema van de Reveilweken

  Het thema van de Reveilweken 2023 is ‘Weg van de toekomst.’ Met als ondertitel: ‘Ontdek Jesaja’s goede nieuws voor Israël, de volken en jou.

   

  De toekomst houdt ons allemaal bezig. Als je jong bent, ben je benieuwd met wie je later gaat trouwen. Heb je wellicht stress over welke opleiding je moet kiezen. Je kunt je ook zorgen maken over wat er allemaal nog staat te gebeuren in de wereld. Maakt de toekomst je nieuwsgierig of misschien bang? Heb je er zin in of leef je liever in het nu?

   

  2023 is de nabije toekomst. De NEM bestaat dan 60 jaar. En de staat Israël 75. Daarom kozen we voor een thema ‘dichtbij huis’, iets dat te maken heeft met onze visie en missie. Ons werk is gebaseerd op het visioen uit Jesaja 19:23-25. Over de verbindingsweg die zal lopen tussen Egypte en Assyrië. Samen met Israël zullen deze landen God dienen. Tot zegen voor de wereld. Deze weg van de toekomst staat centraal.

   

  God heeft een weg naar een hoopvolle toekomst. Daar zijn wij als NEM ‘weg van’. Maar je kunt er ook weg van lopen. Een andere kant opgaan, bij Hem vandaan. Beweging genoeg. In de Reveilweken gaan we met de profeet Jesaja op pad om Gods weg van de toekomst te ontdekken. Ga je mee?

   

  Meld je dan nu aan!


  MINI-REVEILWEEK
  (Hemelvaartweekend):
  Woensdag 17 mei - Zondag 21 MEI 2023

  REVEILWEEK VOOR IEDEREEN (Alle generaties):
  Zaterdag 15 Juli – Vrijdag 21 Juli 2023

  JOVO-WEEK:
  Zaterdag 22 Juli – Vrijdag 28 Juli 2023

  REVEILWEEK VOOR IEDEREEN (Alle generaties):
  Zaterdag 29 Juli – Vrijdag 4 Augustus 2023

  VERDIEPINGSWEEK:
  Zaterdag 5 Augustus – Vrijdag 11 Augustus 2023

   


    

  Leuk, Reveil! Wat is dat eigenlijk?

  Het is een opdracht die al 60 jaar, vanaf het begin van de NEM, met ons mee gaat. Reveil betekent ontwaken of ook wel opwekken. We willen een instrument in Gods hand zijn om het geloof van de christenen in Nederland op te wekken en zo te gaan zien wat Gods beloftes zijn aan Zijn volk Israël, aan de Arabische volken en hoe wij Jezus mogen volgen en dienen.

   

  Door het jaar hebben we daar verschillende activiteiten voor. Zo is er iedere laatste zondag van de maand een Reveilzondag voor Jovo's (zie agenda) en in het zomerseizoen organiseren we Reveilweken. Deze vinden plaats op het prachtige terrein dat God ons hiervoor gegeven heeft, ook al bijna 60 jaar geleden. Momenten van ontspanning, van verbinding en van geestelijke groei.

   

   

  Programma en sprekers

  Een gemiddelde dag van een Reveilactiviteit begint met stille tijd. Daarna is er tijd voor ontbijt en wordt de koffie/thee gezet in de Menorah-zaal, zodat je goed naar het praatje van de eerste spreker kunt luisteren. Na het praatje ga je naar je kleine groepen, waar je samen kunt doorpraten over wat je gehoord hebt en samen bidden. De middag is helemaal voor ontspanning en afhankelijk van de week waaraan je deelneemt wordt er in de middag nog iets georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. 's Avonds gaat een andere spreker in op het onderwerp van die dag, waarna er tijd is voor gezelligheid.

   

   

  Gebarentolk aanwezig
  Tijdens de Reveilweek voor Iedereen zal er een gebarentolk aanwezig zijn als er doven of slechthorenden bij zijn.

   

  Informatie over sprekers en specifieke onderdelen wordt op de pagina's van de activiteiten zelf toegevoegd.

   

   

  Vrijwilligers gezocht

  Het Reveilwerk kan blijven bestaan door vrijwilligers die zich elk jaar inzetten. Wil jij ook iets doen? De vacatures variëren van enkele uurtjes tot echt betrokken bij de organisatie. 

   

   

  Vragen

  We kunnen ons goed voorstellen dat je nog allemaal vragen hebt, hieronder proberen we er vast wat te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Het makkelijkst kan je dan even mailen naar administratie@neareastministry.nl. Dan wordt je vraag door de persoon beantwoord die er het meeste van weet. We werken met een klein team, maar proberen binnen een paar dagen te reageren.

   

   

FAQ

 • Wat kost deelname aan een Reveilweek?

    Mini-week Week
  2p Kamer Groot Dennenlust  € 120,- € 180,-
  4p Kamer Groot Dennenlust € 154,- € 231,-
  Kampeerplaats  € 106,- € 159,-
  (extra) tentje € 60,- € 90,-
  Conferentiebijdrage p.p. 18+ € 110,- € 195,-
  Conferentiebijdrage p.p. 13-17 jaar € 80,- € 165,-
  Conferentiebijdrage p.p. 3-12 jaar €70,- € 108,-
  Toeristenbelasting p.p. € 7,- € 10,50
  Catering alle maaltijden 3-12 jaar € 50,- € 70,-
  Catering alle maaltijden 13+ € 65,- € 91,-
  Catering warme maaltijden 3-12 jr € 35,- € 49,-
  Catering warme maaltijden 13+ € 45,- € 63,-
 • Hoe kan ik me aanmelden?

  Bij elke Reveilactiviteit staat een knop om aan te melden. De registratie en betaling gaan zoveel mogelijk digitaal. Zo is het met een klein team goed en zonder fouten te verwerken. Zodra je betaling binnen is, ben je aangemeld voor de activiteit. Je ontvangt van ons een bevestiging met factuur. 

 • Kan ik na mijn aanmelding nog annuleren?

  Annuleren kan schriftelijk door een e-mail te sturen naar administratie@neareastministry.nl.

   

  • Tot 14 dagen na je aanmelding van de activiteit kun je kosteloos annuleren, tenzij aanmelding binnen 14 dagen voor aanvang van de activiteit is
  • Tot twee weken voor de activiteit krijg je het bedrag terug gestort minus €40,00 administratiekosten
  • Bij afmelding tot 48 uur voor het begin van de activiteit, wordt 50% in rekening gebracht
  • Bij annulering daarna of niet op komen dagen vindt er geen restitutie plaats
 • Kan ik een kamer bij jullie boeken?

  Het is weer mogelijk om een slaapplaats te reserveren in Groot Dennenlust! Het aantal slaapplaatsen is zeer beperkt, dus op = op.

 • Mag ik mijn huisdier meenemen?

  Het is niet toegestaan om honden, katten of andere huisdieren mee te nemen naar het NEM-terrein. Dit geldt voor het hele terrein, dus voor Groot Dennenlust, de camping, het bos en de zalen.

 • Is er catering of moet ik zelf koken?

  Yes, je kunt weer catering bestellen! Het is niet mogelijk om rekening te houden met allergenen, diëetwensen en andere uitzonderingen. Verblijf je buiten het terrein? Dan is het juist leuk om ook hier je catering te bestellen en gezellig bij anderen aan tafel te schuiven of gezellig op het terras met anderen te eten. 

 • Kan ik daggasten uitnodigen?

  Ja, je kan weer daggasten uitnodigen! Weet jij iemand die een Reveilweek waarschijnlijk erg leuk zou vinden en die een dagje wil meekijken? Dit jaar kan dat weer! 

   

  De kosten voor volwassenen bedragen 15 euro, voor tieners 5 euro en kinderen zijn gratis.

   

  Gasten zijn welkom vanaf 12.30 uur totdat we gaan slapen.

 • Komt er weer een gebedswacht?

  Gebed is voor de NEM een belangrijk deel van ons werk en ook dit jaar hebben we een gebedswacht op het terrein waar de hele dag in de gebedskamer gebeden zal worden. Via Whatsapp zullen gedurende de activiteiten zo nu en dan gebedspunten gedeeld worden, zodat er in het hele land meegebeden kan worden. Wil je ook meebidden op afstand of op het terrein? Stuur een mailtje naar secretariaat@neareastministry.nl.

 • Is er dit jaar een vroegboekkorting?

  Wil je 10 euro korting (voor elke volwassene)? Geef je dan snel op – geldig tot 1 februari voor de mini-Reveilweek en 1 maart voor de zomerweken!

 • Hoe komt het programma eruit te zien?

  We zijn nog bezig met de precieze invulling van een verantwoord programma. Zodra er meer bekend is zal dit online gepubliceerd worden.